DOLAR 34,5424
EURO 36,0063
ALTIN 3005,886
BIST 9549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Klimayı doğru ve tasarruflu kullanmanın 7 adımı

    Klimayı doğru ve tasarruflu kullanmanın 7 adımı

    Isıtma, soğutma ve havalandırma sektörünün önde gelen firmalarından Bosch Termoteknik, serinlemek için klima kullanımının iyice arttığı bugünlerde, doğru ve tasarruflu klima kullanımının ipuçlarını açıkladı.

     

     

    Sıcakların iyice bastırdığı bugünlerde konutlarda, işyerlerinde ve bulunduğumuz tüm kapalı yaşam alanlarında klimalar en yakın dostumuz… Çünkü bir klima tarafından serinletilen ortam hem evdeki yaşamı daha keyifli hale getiriyor hem de iş yerindeki verimi artırıyor.

     

    Klima her ne kadar sıcak günlerde nefes aldıran soğutma fonksiyonuyla öne çıksa da aslında iklimlendirme, nem kontrolü, hava sirkülasyonu ve temizliği için de tercih edilen bir cihazdır. Birbirinden farklı kapasite ve özelliklere sahip klimaların doğru ve tasarruflu şekilde kullanılması için, Bosch Termoteknik profesyonelleri önerilerini şöyle sıraladı:

     

    1. Klimanızı soğutma modunda çalıştırırken çok düşük sıcaklığa ayarlamayın ve üfleme hızını yüksek tutmayın. Düşürdüğünüz her bir derece, klimanın elektrik tüketimini yüzde 10 oranında artıracaktır. Türkiye koşullarında yaz ayları için önerilen konfor sıcaklığı 24-26°C’lerdedir.
    2. Güneş ısısını kesmek için perde, jaluzi veya kepenkleri kapatarak enerji tasarrufu yapabilirsiniz.
    3. Klimanızın iç ve dış ünitelerinin hava giriş çıkışının kapanmamasına dikkat edin. Dış uniteyi binanın güneş almayan bölgesine konumlandırın.
    4. Nemin yüksek olduğu günlerde klimanızı nem alma modunda çalıştırın.
    5. Filtrelerin periyodik olarak temizlenmesi ve yetkili servisler tarafından periyodik bakım yapılması klimanızın ömrünü artıracaktır.
    6. Klimanızın zamanlayıcısını kullanarak ev boşken klimanın otomatik olarak kapanmasını ve sizin geldiğiniz saatte çalışarak evin serinlemesini sağlayın.
    7. Bina yalıtımınızı gözden geçirin.
    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.