Kilim 50 milyon dolarlık yatırım yapıp bayi sayısı 400’e çıkaracak
Kilim Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yayla, “Yurt içi bayi sayısını 400’e çıkaracağız. Yeni tesis yatırımı ile 200 kişiye daha istihdam sağlayacağız” dedi
Kilim Mobilya’nın “2018 Koleksiyon Fuarı”nın açılışında konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yayla, 2000’li yıllarla birlikte Türkiye’nin değişim içine girdiğini, iletişim ve internet çağıyla da yeni bir dönemin başladığına dikkat çekerek, “Bu süreçte biz de kendimizi ve çalışanlarımızı eğittik. 2015 yılına kadar markalaşma sürecini tamamladık. Kilim Mobilya olarak önümüzdeki beş yıllık dönemi kapsayan yatırım planlarına teknolojik altyapı, entegre tesisler ve istihdam, ihracat ve tüketici sorumluluğu çerçevesinde 50 milyon dolarlık kaynak ayırdık. Logomuzu alt markalar oluşturacak şekilde yeniden düzenledik” dedi.
220 BAYİ 50 ÜLKE
Kayseri’de, yurtiçi ve yurtdışı bayilerle birlikte gerçekleştirilen, yeni teknoloji ve yatırımların aktarıldığı KİLİMFESTA2018 organizasyonunda ekonomi basınını da ağırlayan Kilim Mobilya yönetimi, tüm üretim birimlerini aynı çatı altında toplayacak, 50 milyon dolarlık yeni yatırımı, “Endüstri 4.0 Uyumlu Mobilya Üssü” projesini tanıttı. Program kapsamında düzenlenen panelde konuşan Kilim Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yayla, “Kilim Mobilya olarak 2017 yılını hedefleri aşarak yüzde 40 büyüme ile kapattık. 2018’de de yüzde 30 büyümeyi hedefliyoruz. Türkiye genelinde 220 bayimiz bulunuyor. 50’den fazla ülkeye ihracat yapıyoruz. Yeni beş yıllık yatırım planları çerçevesinde yurtiçi bayi sayısını 400’e çıkarmayı hedefliyoruz. Halen toplam 1200 kişiye istihdam sağlıyoruz. 2018 yılı içinde devreye girmeye başlayacak yeni entegre tesis yatırımı ile birlikte 200 kişiye daha istihdam sağlayacağız” dedi.
OYUN KURUCU OLACAĞIZ
Ciddi bir ihracat firması olduklarının altını çizen Yayla, şunları söyledi: “Sektörde oyun kurucu olacağız. Birinciliğe oynayacağız. Mobilya sektörü Kayseri’nin temel taşı ama zaman zaman krize giriliyor. Paranın satın alamayacağı şeyler var. Bunlardan birisi insan kaynakları. İkincisi teknolojiye uyum. İK’nın daha nitelikli hale getirilmesi için bir planımız var. İK’nın önemli bir kısmını tasarımcılar oluşturmaya başladı. 4 fabrikayı birleştirmek istiyoruz. Bunun için 500 bin metrekarelik bir alana ihtiyacımız var. Bunun 200 bin metrekaresini aldık.”
İKEA KİLİM’İ SEÇTİ
Dünya devleri ile de işbirliği yaptıklarını vurgulayan Yayla, “İKEA dünyanın bir numarası, bizimle çalışmak istedi, çalışmaya başladık. Belli başlı ürünlerini üretiyoruz. Ülkemiz için üretmeye devam edeceğiz. Para kazandıkça üretime yatırım yapıyoruz. Üretim eğitimle olur, üniversite sanayi işbirliğini 2009’da başlattık” dedi. Yayla şöyle konuştu: “Hiçbir zaman kalitesiz ürün yapmadık. Bizim bir standardımız var, onun altına düşmedik. Savunma silah sanayisine bile giresim var. Ülke olarak ihtiyacımız var. Bağımsız olmak için savunma sanayine ihtiyacımız var. Bizim üretime ihtiyacımız var. Hak etmediğimiz bir lüksü yaşıyoruz. Üretmeden tüketim olmaz.”