Kılıçoğlu’ndan çatılara estetik kazandıran seri: Anadolu Medeniyetleri
Türkiye’nin lider kiremit üreticisi Kılıçoğlu, geçmişin izlerini Anadolu Medeniyetleri adını verdiği seri ile günümüze yansıtıyor. Tarihteki güçlü bir medeniyetin yarattığı etkiyi bugünün modern yaşam çizgileri ile birleştiren Kılıçoğlu geçmişle geleceği çatılarda birleştiriyor
Anadolu Medeniyetleri serisinin ilk konsepti, Hitit Ateşi
Çatılara rustik bir hava katan Anadolu Medeniyetleri serisi 3 farklı konseptten oluşuyor. Konseptlerden biri Hitit Ateşi olarak tanımlanan Anadolu medeniyetlerinin en karakterisitik özelliklerini taşıyan bir seri. Anadolu tarihinde derin izler bırakmış olan Hititler’in “antik” havasını çatılara taşıyacak bir ürün olan Hitit Ateşi, krem üzerine yoğun kahve ve siyah püskürtme desenleri ile farklı bir bakış açısı sunuyor. Rustik görüntüsü ile uygulandığı her çatıda farklı duruşlar sergileyen bu ürün ile profesyonel uygulayıcılara çatı ile bütünleşik farklı tasarım yaratma imkanı sunuluyor.
Anadolu Medeniyetleri’nin bir diğer öne çıkan konsepti ise Frigya Ateşi
Uygulandığı çatılara canlılık getiren Frigya Ateşi evlerdeki “sıcaklığı” çatılara taşımak isteyen kullanıcıların tercihi haline geliyor. Frigya Ateşi krem üzerine az yoğunluklu kahve ve siyah püskürtme deseni ile sarının yaz sıcaklığını ve geçmişin izlerini çatılara taşıyor. Yalnız kil kiremitte var olan bu sıcaklık Frigya Ateşi ile daha çok hissediliyor.
Yine Anadolu Medeniyetleri’nin diğer konsepti de Truva Ateşi
Özgün bir görünüme sahip Truva Ateşi uygulandığı çatılara “otantik” bir görünüm kazandırıyor. Serinin diğer ürünleri gibi %100 doğal malzemeden üretilen Truva Ateşi’nde doğal kiremit tonunun üzerine kahve ve krem tonları uygulanıyor. Truva Ateşi, çatılarında doğal bir hava yaratmak isteyen profesyonellere ve kullanıcılara yönelik iyi bir seçenek sunuyor.
Anadolu Medeniyetleri serisi birçok projenin de tercihi oldu. İstanbul Kasaba Evleri Anadolu Medeniyetleri serisinin farklı renkleri tercih edildi.. Kalkan Lavanta Evleri, Sapanca’da bulunan Doğa Evleri’de serinin kullanıldığı seçkin projelerden.
TEKNİK BİLGİ:
Anadaolu Medeniyetleri Serisi engoplama işlemi ile oluşturuluyor. Kurutulmuş kiremit üzerine spreylenen engop malzemesi 920°C sıcaklıktaki fırınlarda kiremit ile birlikte pişiriliyor. Geleneksel Türk seramik ve çinilerinin renklendirilmesinde de kullanılan Engop malzemesi, kaolen, kil ve oksitlerden oluşuyor. Organik yapısı sayesinde dış etkenlere karşı dayanıklı, rengi solmayan, çevreye duyarlı sonuçlar elde ediliyor. Hiçbir yapay renklendirici kullanılmadığı için, boya veya benzeri inorganik malzemelerle renklendirilen çatı kaplamaları gibi yanıcı özellik gösterilmiyor insan sağlığına ve doğaya herhangi zarar vermiyor.