KGD geniş ürün gamıyla global pazar ağını genişletiyor
Demir ve demir dışı metaller sektöründe 25 yılı aşan tecrübesiyle faaliyet gösteren KGD Grafit Metal, döküm kimyasalları ve sürekli döküm hattı alanında temin ettiği hammaddeleri katma değerli hale getirerek yurt içi ve yurt dışında önemli şirketlerle buluşturuyor. Stratejik yatırımları sayesinde bu yıl içinde kalıp ayırıcı yağları ürün grubunda GKR Metalurji A.Ş. ve refrakter ürün grubunda Güney Ateş Refrakter ve Metalurji San. Tic. Ltd. Şti ile iş birliğine giden KGD, global pazar ağını genişleterek 17 ülkeye de ihracat gerçekleştiriyor.
Sanayide en çok tüketilen metallerin başında gelen alüminyum ve bakır sektörlerinde çeyrek asrı aşan tecrübeye sahip, Grafit satışında ise Türkiye’deki ilk 5 firma içerisinde yer alan KGD Grafit Metal, üretimini gerçekleştirdiği grafit, döküm kimyasalları ve döküm seramikleri ile çözüm odaklı stratejiler geliştiriyor. 2022 yılında sektöre sundukları ürünlerle ile 150 milyon TL’lik bir ciroya elde ettiklerini belirten KGD Grafit Metal Kurucusu Suat Karasu, bugün 17 ülkeyi kapsayan ihracat ağının yanı sıra proje ve satış bazlı oluşturulacak yatırımlar 2023 yılında büyüme istikrarını sürdürmeyi hedeflediklerini vurguladı. Suat Karasu ayrıca alüminyum biyet fabrikalarında kullanılması için geliştirdikleri Alüminyum Billet Döküm Tablası ile makine montajını kendi bünyesinde toplamaya başladıklarını bildirdi.
Saf grafit KGD ile katma değere dönüşüyor
Yüksek ısı iletken özelliği, yumuşak dokusu ve yağlayıcı gibi özelliklerinden dolayı sanayinin her kesiminde kullanılan grafiti ham madde olarak aldıklarını belirten Suat Karasu, bu blokları kalite ve kullanım yerlerine göre belirleyip müşterilerinin taleplerine göre çeşitli şekiller verdiklerini kaydetti. Demir çelik fabrikalarında bulunan ark ocaklarından çıkan hurda grafit bloklarını da ihtiyaç doğrultusunda kesip şekillendirdiklerini açıklayan Suat Karasu, bu sayede ham maddeyi katma değere dönüştürdüklerini bildirdi. İmalat noktasında da üretim ekibini genişletip projeleri kendi bünyesinde yapmak için yatırımları hızlandırdıklarını söyleyen Suat Karasu, grafit atölyesine ekledikleri iki yeni makineyle yatırımlara devam ettiklerini ifade etti.
Ürettiği döküm seramiklerinin kalitesi ile Çin’i geride bıraktı
Endüstriyel seramik üretiminde Türkiye’de bir ilke imza atarak 2014 yılından bu yana döküm seramikleri üretimine başladıklarını söyleyen Suat Karasu, mevcut Ar-Ge çalışmalarıyla pazarda önemli bir güce sahip olan Çin’den daha üstün konumda olduklarını açıkladı. Suat Karasu, “Yerli üretim fiyat avantajı sayesinde pazardan ciddi pay alıyoruz. Bugün sürekli döküm hattındaki tüm seramik parçaların üretimini gerçekleştiriyoruz. Enjeksiyon dökümde kullanılan kritik seramik parçaların üretimini de yaparak ürün gamımızı genişletiyoruz. Tuz kimyasallarının birleşiminden döküm kimyasallarının üretimini gerçekleştiriyoruz. Farklı ülkelerden temin ettiği ham maddelerden fiziksel bir karışım elde ediyoruz” diye konuştu.