DOLAR 34,5424
EURO 36,0063
ALTIN 3005,886
BIST 9549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Kastamonu Entegre Gebze Biokütle Gazlaştırma Tesisi “Biyokütle ve Atık” kategorisinde ödül aldı 

    Kastamonu Entegre Gebze Biokütle Gazlaştırma Tesisi “Biyokütle ve Atık” kategorisinde ödül aldı 
    07.05.2018
    A+
    A-

    Kastamonu Entegre, enerji sektörünün Türkiye’deki en önemli etkinliklerinden biri sayılan “ICCI Enerji Ödülleri” kapsamında verilen “Biyokütle ve Atık” kategorisinde ödüle layık görüldü. WOW Convention Center’da düzenlenen törende ödülü, Kastamonu Entegre Yenilenebilir Enerji Müdürü Bülent Kurşun aldı.

    Enerji sektörüne verilen hizmetleri ve yapılan katkıları desteklemek amacıyla verilen “ICCI Enerji Ödülleri” sahiplerini buldu. Kastamonu Entegre, Gebze Biokütle Gazlaştırma Tesisi’yle Yenilenebilir Enerji Santralleri kategorisinde yer alan “Biyokütle ve Atık” alanında ödüle layık görüldü. ICCI 2018 Uluslararası Çevre ve Enerji Fuarı kapsamında bu sene yedincisi düzenlenen törende ödülü, Kastamonu Entegre Yenilenebilir Enerji Müdürü Bülent Kurşun aldı.

    Kastamonu Entegre Gebze Tesisi’nde yürütülen, TÜBİTAK-TEYDEB destekli “Atık Biyokütlelerin Gazlaştırılması ve Yenilenebilir Temiz Enerji Üretimi” AR-GE projesi, biyokütle atıklarının değerlendirilmesi ve temiz bertarafına yönelik çalışmaları kapsamaktadır. Proje kapsamında atıkların yakılmasına alternatif olarak ileri teknolojiler kullanılıp gazlaştırılmasını sağlanmaktadır. Ağaç bazlı panel sektöründe dünyada ilk kez biyokütle bertarafı yöntemi olarak gazlaştırma teknolojisinin bu projeyle uygulanmaktadır.

    Yılda 24.000 ton odunsu biyokütleyi gazlaştırmayı hedefleyen proje, tesislerde proses sonucu yan ürün olarak çıkan atık biokütlelerin verimli bir şekilde enerjiye dönüştürülmesi ile bertarafı ve gazlaştırma teknolojisinin geliştirilmesi açısından önemli bir çalışmadır. Gazlaştırma teknolojisinin geliştirilmesi ve üretilen syngaz’ın yeni teknoloji olan yüksek verimli ORC türbini kullanılarak elektrik ve ısı enerjisine çevrilmektedir. Böylece daha az yatırım maliyeti ile hem yüksek enerji verimi sağlanıp hem de atık yönetiminin daha etkin bir şekilde gerçekleşmektedir.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.