KasapDöner kadınları bekliyor
Türkiye’nin en sıra dışı döner markası KasapDöner, geçtiğimiz yıl başlattığı kadın istihdamı seferberliğini bünyesine kattığı kadın personellerine ustalık eğitimi verip istihdam ederek bir adım daha öteye taşıyor.
“Hamburger çocuklarına döner yedirmeye geliyoruz” sloganıyla yola çıkarak Türkiye’nin en sıra dışı döner markası olan KasapDöner, geçtiğimiz yıl başlattığı kadın istihdamı hareketini bu yıl büyütmek amacıyla kolları sıvadı. Türkiye’deki kadın istihdamına katkıda bulunma ve kadının gıda ve perakende sektöründeki payını artırma amaçlarını taşıyan marka, “Dönere kadın eli değsin” sloganıyla kadın döner ustaları, lavaşçı ve ızgaracı yetiştirecek.
Kadın çalışanı bünyesinde eğitecek
Halen 12 üst düzey yönetici pozisyonunun 9’unda kadın yöneticilerle çalışan KasapDöner, geçtiğimiz yıl başlattığı kampanya kapsamında, kadın girişimciler için franchise bedelini yüzde 50 oranında düşürmüş, mal alımında da yüzde 5 indirim sağlamıştı. Bu yıl bu kampanyaya devam eden firmanın şimdiki hedefi ise kendi kadın personelini kendisi yetiştirmek. Bu kapsamda Türkiye İş Kurumu’na (İŞKUR) da başvuran KasapDöner, döner ustası, lavaş ustası, ızgaracı ve şube müdürü gibi pozisyonlarda çalışmak isteyen kadınları bekliyor. Bu pozisyonlara başvuran kadınlar, KasapDöner bünyesinde alanının uzman isimleri tarafından gerekli eğitimleri aldıktan sonra, KasapDöner şubelerinde çalışmaya başlayacak.
“Kadınları ‘ellerinin hamuruyla erkek işine karışmaya’ çağırıyoruz”
Konuyla ilgili bir açıklama yapan KasapDöner Genel Müdürü Bahar Özürün, dönerin genelde erkek egemen bir iş olarak bilindiğine değinerek, ‘’Biz de kadınlarımızı ‘ellerinin hamuruyla erkek işine karışmaya’ çağırıyoruz” dedi.
Dünya Ekonomik Forumu Cinsiyet Eşitliği Endeksi’ne göre Türkiye’nin cinsiyet eşitliği bakımından 144 ülke içinde sadece 130’uncu sırada olduğunu hatırlatan Özürün, “Türkiye nüfusunun yarısı kadın. Ancak kadın istihdamı bu oranın çok altında. Üstelik üst yönetim katlarına çıkıldıkça kadın personel sayısı daha da azalıyor. Women Matter 2016 raporuna göre ülkemizde giriş seviyesinde kadın çalışan oranı yüzde 42 iken, üst yönetimde bu oran yüzde 15’lere düşüyor. Türkiye’de kadına pozitif ayrımcılığı üzerine basarak uygulayan bir firma olarak biz de kadın istihdamının artırılması noktasında üzerimize düşeni yapmak için harekete geçtik. Kadın istihdamındaki artışın ülke ekonomisine de büyük katkılarının olacağına inanıyoruz” diye konuştu.