DOLAR 34,5379
EURO 35,972
ALTIN 3004,03
BIST 9549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Kahramanmaraş ve Adıyaman’da 6 yılda 100 milyon TL’yi aşkın yatırım

    Kahramanmaraş ve Adıyaman’da 6 yılda 100 milyon TL’yi aşkın yatırım
    14.07.2017
    A+
    A-

    AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş. Genel Müdürü Hasan Kaşıkçı, Adıyaman’da basın mensupları ile bir araya gelerek, Kahramanmaraş’ta yürütülen çalışmalar, yeni yatırımlar, hizmet kalitesini artırmak için kullanılan ileri teknoloji ve Ar-Ge çalışmaları hakkında bilgi verdi.

    Yatırım önceliğimizde yeni şebeke yapımı ve eski şebekelerin yenilenmesine yönelik yatırımlar yer almaktadır. 2017 yılında mevcut havai hatlı şebekenin yer altına alınması kapsamında Kahramanmaraş’ta 120 km, Adıyaman’da 103 km yeraltı aydınlatma şebekesi tesis edilecek. Şirket genelinde 2011 yılında yeraltı kablo şebekesinin uzunluğu 646 kilometre iken 2017 Mayıs itibarıyla % 350 artarak 2.294 kilometre oldu.

    Hizmete başladığımız 2011 yılından bugüne kadar 20 bin 810 armatür yenilenirken, armatür sayısı 6 milyon TL harcanarak 103 bin 291’den 131 bin 649’a çıkarıldı. Trafo merkezlerindeki fider açmaları kamu dönemine göre yüzde 60 oranında, trafo yanmaları ise yüzde 45 oranında azaldı. Kayıp kaçak oranı 2015 yılı sonu itibarıyla Türkiye’de en düşük şirket olduk. Güneş santrali yatırımlarına da büyük önem veriyoruz. Dağıtım bölgemizde 73 adet güneş santralı devreye girmiş olup, 2017 yılın ilk 5 ayında 30.000.000 kwh elektrik üretimi yapıldı. AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş. tüm bu faktörleri dikkate alan güçlü bir yol haritasıyla ilerliyor ve ilerlemeye de devam edecektir.

    Kesintisiz ve kaliteli enerji arzı için ileri teknolojiye sahip sistemler kullanıyoruz

    Şirketimiz, tüketicilerine kesintisiz ve kaliteli enerji arzı sağlayabilmek için; CBS (Coğrafik bilgi sistemleri), TKS (Tedarik Sürekliliği Kayıt Sistemi), Enerji Kalitesi İzleme Sistemi, OSOS (Otomatik sayaç okuma Sistemi), SCADA/DMS sistemleri ile Sinerji Projesi kapsamında SAP yazılım ve entegre programlarını kurmuştur.

    CBS (Coğrafik bilgi sistemleri): Kurumumuzda Coğrafi Bilgi Sistemimizin, Adres ve Şebeke verilerimizde veri kaynağı olması hedeflenmiştir.

    TKS (Tedarik Sürekliliği Kayıt Sistemi):Elektrik arızada şebeke takibinin daha kaliteli yapılmasını sağlamak amacıyla ilgili kişilere tablet bilgisayar tahsis edilmiştir. Bu sayede şebeke takibi yapılan SAP/PM, TKS (Tedarik Sürekliliği Kalite Sistemi) gibi uygulamalara anlık erişim sayesinde kesintiye müdahale sürelerimizde iyileştirmeler sağlanması amaçlanmaktadır.

    SCADA/DMS Sistemleri:Şirketimiz toplam 96 adet Dağıtım İstasyonunun SCADA için gerekli adaptasyon çalışmalarını tamamlayarak bu istasyonları uzaktan kontrol edilip, izlenebilen istasyon haline dönüştürmüştür. SCADA Kurulumunu tüm dağıtım istasyonlarında tamamlayarak; Şebekede meydana gelen arızalarda; SCADA Kontrol merkezlerinde görev yapan operatörler vasıtasıyla arıza lokasyonuna ekip gönderilmesine ihtiyaç kalmadan kontrol merkezleri üzerinden uzaktan manevra işlemlerini gerçekleştirerek kesinti sürelerinin minimuma indirilmesi; tedarik sürekliliğinin sağlanması, enerji kayıplarının, şebeke kesintilerinin ve işletme maliyetlerinin düşürülmesi, olası arıza durumlarında otomatik olarak sistemin arıza yerini izole ederek enerjisiz yerleri alternatif beslemelerle tekrar enerjilendirecek manevraların sağlanması gibi konulara iyileştirme hedefleniyor.

    OSOS (Otomatik sayaç okuma Sistemi): Genel aydınlatma aboneliklerimiz, üreticiler ile yıllık enerji tüketimi 100.000 KWh üzeri olan abonelerin tüketimlerini uzaktan takip ederek kontrol etmemizi sağlayan OSOS kurulmuş ve hizmet vermektedir.

    SAP PROJESİ: SAP projesi kapsamında 2015 yılında SAP /ERP yazılım sisteminin 1.fazı devreye alınmıştır. Bu sayede kurumumuzun ERP ile ilgili süreçlerini ortak bir veri tabanı ve yazılım sistemi ile yönetilmesi sağlanmıştır.

    Çağrı merkezimiz ile hızlı çözüm sağlıyoruz

    Çağrı merkezimiz Adıyaman ve Kahramanmaraş illerinden telefon, web veya chat kanalları ile hizmet almak isteyen tüm müşteri talep, başvuru ve şikâyetlerine yanıt vererek çözüm üretmektedir. 2016 yılında SAP sistemine geçilmesi ile çağrı merkezimizin SAP CRM sistemine geçişi sağlanmıştır. Şirketimizin ilgili tüm modülleri ile entegre olan CRM sistemi tüm modüllerle karşılıklı izlenebilir hale gelmiş, böylelikle müşterilerimize ait güncel bilgilere anında ulaşılması ve yanıt verilebilmesi sağlanmıştır.

    Ar-Ge yatırımları ile hizmet kalitesini hızla artırıyoruz

    Gerçek Zamanlı Sıcaklık Takibi İle Kesinti Önleme Sistemi Ve Pilot Bölge Uygulaması isimli AR-GE projemiz ile OG hücreleri ve trafolarında sürekli olarak anlık sıcaklık izlenmesi suretiyle, arkların oluşmadan önlenmesi, arıza ve kesinti sayısının azaltılması, şebeke sürekliliğinin ve iş güvenliğinin artırılmasını amaçlıyoruz. Uygulama, insan müdahalesini ortadan kaldırdığı için iş güvenliğini artıracak, ilave enerji ihtiyacı doğurmayacak, anında ve doğru bilgiye erişimi sağlayacak.

    2017 Hedefleri: Elektriği kesintisiz, düzenli sunmak ve elektrik dağıtımında kaliteyi yükseltmek, müşterilerin beklentilerini tespit etmek ve bu beklentileri yerine getirmek için hizmetleri geliştirmek, dağıtım şebeke sistemimizi sürekli olarak yenileyerek tüketicilere kesintisiz ve istenen kalitede elektrik enerjisini sunarak müşteri memnuniyetini her yıl bir önceki yıldan daha ileriye taşımak, enerji kayıplarını ve kayıp kaçak oranını düşürmek,

    2017 Projeleri: Enerji nakil hatlarının iyileştirilmesi, şehir şebekelerinin yer altına alınması, köy şebekelerinin yenilenmesi, trafo merkezlerinin bakımı, aydınlatma çalışmalarıdır.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.