Kafa Radyo yöneticileri ve Mimar Galip Kaynar Beykoz Üniversitesi’ne konuk oldu
‘Kariyer Günleri 2019’ kapsamında Beykoz Üniversitesi’ne konuk olan Kafa Radyo yöneticilerinden Nihat Sırdar ve Güçlü Mete ile mimar Galip Kaynar, iş hayatındaki tecrübelerini öğrencilerle paylaştılar. Radyoculuğu keşfetmek için öğrencileri Kafa Radyo’ya staja davet eden Sırdar ve Mete, Beykoz Üniversitesi ile bu anlamda iş birliği yaptıklarını anlattılar. “Hayatınızı dekore edin” diyen mimar Galip Kaynar ise “Kariyerinizi yönlendirmek için öncelikle planlamanız gerekiyor. Güçlü bir senaryo şart. Hazırlıklı olmalısınız” tavsiyesinde bulundu.
Sektörlerin önemli isimlerini ‘Kariyer Günleri 2019’ kapsamında öğrencilerle buluşturan Beykoz Üniversitesi’nin son konukları Kafa Radyo kurucularından Nihat Sırdar ve Güçlü Mete’nin yanı sıra mimar Galip Kaynar oldu. Kendi alanlarında yaşadıkları tecrübeleri paylaşan konuklar, öğrencilerin merak ettikleri soruları da cevaplandırdı.
Radyo sadece müzik kutusu değil
Kafa Radyo’nun hikâyesini anlatan Sırdar, her zaman kendilerine ait bir radyo kurmak istediklerini ve Kafa Dergisi ilk çıktığı günden beri orada yazdığı için de adının Kafa Radyo olmasını istediğini söyledi. Derginin sahibi Candaş Tolga ile bu konuyu görüştüklerini belirten Sırdar, “Böylece isim hakkını aldık. Kafa Radyo ile Kafa Dergisi’nin kardeşliği buna dayanıyor” dedi. Radyolarında içerik üretimine çok önem verdiklerini de söyleyen Sırdar; İlber Ortaylı, Sunay Akın, Can Yılmaz, Zafer Algöz, Özer Atik, Sinan Tuzcu ve Bedia Ceylan Güzelce gibi önemli isimlerin radyolarında program yaptığını belirterek “Radyo hiçbir zaman bizim için sadece müzik kutusu olmadı. Radyoyu daha fazla nasıl dinletebiliriz diye sürekli araştırıyoruz. Gündemi takip ediyoruz. Akşam programlarında yorulan zihinler için daha rahatlatıcı, eğlendiren programlar olmasını amaçlıyoruz. Yayın akışını oluştururken hitap edeceğimiz kitleyi her zaman düşünüyoruz, anlamaya çalışıyoruz. Bunlar için de radyoda hangi saatte hangi tarzda programlar dinleniyor araştırmak gerekiyor” diye konuştu.
Öğrencileri bekliyoruz
Teknolojinin ilerlemesi ile canlı radyo yayını yapmanın artık çok daha kolay olduğunun altını çizen Sırdar, “Radyoculukta hızlı düşünüp hızlı bir şekilde onu karşı tarafa aktarabilmek, doğaçlama yapabilmek ve bu yeteneğinizin farkında olabilmek çok önemli” ifadelerini kullandı. Beykoz Üniversitesi ile yaptıkları iş birliği sonucunda öğrencilerin Kafa Radyo’da staj yapabileceğini belirten Mete ise gençlere radyoyu ve yayıncılığı anlatacaklarını söyledi. Mete, “Radyoculuğun nasıl bir meslek olduğunu keşfetmeniz için sizleri Kafa Radyo’ya bekliyoruz” diyerek öğrencileri radyoya davet etti.
Kariyerinizi planlayın
Kişiye ve mekânlara özel dekorasyon alanında 26 yılı aşkın süredir hizmet veren mimar Galip Kaynar da öğrencilere, kariyer ve dekorasyon arasında paralel bir ilişki olduğunu anlattı. Bu nedenle söyleşinin adını ‘Hayatınızı dekore edin’ olarak belirlediğini söyleyen Kaynar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kariyerinizi yönlendirmeniz için öncelikle planlamanız gerekiyor. Önceliklerinizi sıraya koymanız şart. Kendinizi 1 yıl sonra, 5 yıl sonra nerede görmek istiyorsunuz? Hangi sosyal çevrenin parçası olmak istiyorsunuz? Bunu bilmek için çok güçlü bir senaryonuzun olması gerekiyor. Yetenekli ve daha dinamik bir bakış açısına sahip olarak klasik durumları kırmanız, donanımlı olmanız gerekiyor. Bununla beraber hazırladığınız güzel bir senaryo başarıyı yakalamanız için gereken en önemli etken. Altyapı olmazsa kariyer de olmaz. Hazırlıklı olmanız gerekiyor. Yoksa fırsatları kaçırırsınız. Hayatınızın nereye gitmesini istediğiniz konusunda kararlı ve ciddi olmalısınız.”