Kadir Has Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Akademisi (YBEA)’dan online psikoloji sohbetleri
Kadir Has Üniversitesi’nin bireylerin kişisel ve profesyonel gelişimlerine katkı sağlamak hedefiyle hayata geçirdiği Yaşam Boyu Eğitim Akademisi (YBEA), günün ihtiyaçlarına yönelik sohbetler düzenlemeye devam ediyor. Kadir Has Üniversitesi akademisyenlerinin katılımıyla, toplumu salgın psikolojisi üzerine bilinçlendirmek amacıyla düzenlenecek sohbetlerde, merak edilenler yanıtlanacak. Salgının etkilerini her boyutuyla yaşadığımız bu günlerde, ilk sohbetlerin konuları “Evde Çocuklarla Yaşam: Gelişime olan Yansımaları” ve “Kriz Dönemlerinde Yakın İlişkiler” olacak.
Kadir Has Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Akademisi (YBEA), hayatın her alanında sohbetler düzenleyerek bireylerin gelişimine katkı sağlamaya devam ediyor. Salgından dolayı evde geçirdiğimiz zamanın psikolojimize ve ilişkilerimize olan etkilerini online sohbetlerle anlatacak.
İlk sohbet 7 Nisan’da Kadir Has Üniversitesi Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Aslı Aktan Erciyes’in anlatımıyla, “Evde Çocuklarla Yaşam: Gelişime olan Yansımaları” ve Kadir Has Üniversitesi Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Harma’ın tecrübelerini paylaşacağı, “Kriz Dönemlerinde Yakın İlişkiler” olacak. 1 ay sürecek online sohbetlerde psikolojinin yanı sıra çocuklarda dil gelişimi, ebeveyn tutumu, kaliteli zaman gibi farklı konular da işlenecek.
Kadir Has Üniversitesi Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Aslı Aktan Erciyes her Perşembe saat 21.00’de, “Evde Çocuklarla Yaşam: Gelişime olan Yansımaları” konu başlığı altında merak edilenleri anlatacak. Anadil ve ikinci dil edinimi, ölçümlemesi süreçleri ve tipik ve atipik gelişen bebeklerin desteklenmesi konularında çalışmaları bulunan Erciyes, değişen rutinlerin çocuk gelişimine yansıması, çocukların değişen şartlara adaptasyonu, ebeveynlerin tutumları ve olası etkileri konularındaki bilgilerini aktaracak.
Kadir Has Üniversitesi Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Harma ise her Salı 21.00’de, “Kriz Dönemlerinde Yakın İlişkiler” hakkında yaptığı araştırmaları paylaşacak. Yakın ilişkilerde duygusal düzenlemenin fizyolojik ve davranışsal göstergeleri üzerine farklı ülkelerdeki araştırmacılarla iş birliği yürüten Doç. Dr. Mehmet Harma, yaşanan salgına ilişkin artan kaygının ilişkilerimiz üzerindeki olası etkileri hakkında bilgilendirecek. Harma ayrıca yakın ilişkilerde, evde birlikte olan çiftlerin yaşadığı ilişkilerin boyutu, zorluğu, iletişim sorunları, kaygının doğurduğu ilişki problemleri ele alacak.