DOLAR 34,5424
EURO 36,0063
ALTIN 3005,886
BIST 9549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Kadınlara konut satışı yüzde 30’u geçti

    Kadınlara konut satışı yüzde 30’u geçti
    08.03.2019
    A+
    A-

    2018 yılında gerçekleşen 1 milyon 375 bin 398 konut satışından, 421 bin 286’sı kadınlar adına tescil edildi. Konut satış sayılarında 2018 yılında kadınlara satış, %30’u geçti.

    8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününde kadınlara yapılan konut satış sayıları hakkında bilgi veren Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı “ 2014 yılından beri takip edilebilen istatistiklere göre, geçtiğimiz yıl toplam konut satışları içinde kadınların payı ilk defa %30’u geçti. 1 milyon 375 bin 398 konut satışından, 421 bin 286 satış sadece kadınlar adına gerçekleşirken, 26 bin 877 satış ise ortak olarak yapıldı” dedi.

    En Çok Kadınlara Satış Yapılan İller
    2018 yılında kadınlar adına en çok konut satışı yapılan illere ilişkin de bilgiler veren Altın Emlak Genel Müdürü “Konut satışların %40’a yakının kadınlar adına yapıldığı şehirler Balıkesir. Balıkesir’i Çanakkale, Edirne, Muğla, Kilis, İzmir, Nevşehir, Tunceli ve Aydın takip ediyor. En az konut satışı yapılan beş il ise, Ardahan, Şırnak, Ağrı, Muş ve Bitlis olarak sıralanıyor” dedi.

    Aile Konutu Şerhi, Kadınların Sigortasıdır
    Özelmacıklı “Aile konutu şerhi; eşlerin bütün yaşam faaliyetlerini gerçekleştirdiği ve düzenli yerleşim amacıyla kullandıkları mekanların aile konutu olarak özgülenerek bu taşınmaz mal üzerinde eşlerin tek başlarına hukuki işlem yapmalarını engelleyen şerhtir. Aile konutu olarak özgülenen bu taşınmazın maliki olmayan eş, tapu kütüğüne konutun aile konutu olduğuna dair şerhin verilmesini isteyebiliyor. İşlemin ise hiçbir harcı yok. Bu şerh ile, malik olan eş, aile konutunun satış yada bağışını eşinin rızası olmadan gerçekleştiremiyor” dedi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.