Kadın erkek ilişkilerinde ağız ve diş sağlığının önemi
Hanımlar ve beyler bir gerçeği kabul edelim; kadınlar da erkekler de karşı cinsin dış görünüşünden çok etkileniyor. Bakımlı saçlar ve ellerin, bakımlı bir cildin, düzgün ve temiz kıyafetlerin ve de bütün bunlarla bütünleşen tarz ve tavrın etkilemeyeceği kimse yoktur. Bu durum sadece kadın-erkek ilişkilerinde değil aynı zamanda bütün sosyal ilişkilerimizde de önem arz ediyor.
Dent B&B’den Diş Hekimi ve Ortodonti Uzmanı Dr. Burak Büyüktürk; “Hepimiz şunu biliriz ki, dış görünüm ilişkinin başlamasında çok önemli ama ilişkinin devamlığında karakter daha fazla önem taşır. Evet bu çok doğru. Fakat bu demek değil ki ilişkiye başladık artık görünümün bir önemi yok. Bakımlı olmak hem karşımızdaki kişi için hem de her şeyden önce kendimiz için çok önem taşıyor.” diye konuştu.
Büyüktürk sözlerine; “Güzel görünmek için yaptığımız birçok şey var. Kendi günlük bakımlarımız, saç bakımı, cilt bakımı ve artık günümüzün vazgeçilmezi estetik dokunuşlar. Yapılan araştırmalar bir kişiyle iletişime geçtiğimiz anda karşı tarafı en çok etkileyen şeyin gözler ve dişler olduğunu göstermiştir. Işıltılı bir bakış ve içten samimi bir gülümseme aslında birçok şeyin ötesindedir.”diye devam etti.
Ağız sağlığının ilişkilerde önemi hakkında bir yazı hazırlayan Dent B&B’den Diş Hekimi ve Ortodonti Uzmanı Dr. Burak Büyüktürk, günlük diş bakımı ve düzenli diş kontrollerinin önemini vurguluyor.
Dişlerin ve ağız sağlığının ilişkilerde önemi nedir?
Güzel beyaz dişlerin, sağlıklı diş etlerinin ve ferah bir nefesin ne kadar önemli olduğunu aslında hepimiz biliyoruz. Bunlar yoksa kaslı bir vücudun ya da 90-60-90 ölçülerin bir önemi kalıyor mu? Bir adam düşünün muhteşem vücut, yakışıklı bir yüz ama güldüğü zaman dişlerde çürükler, lekeler, fena bir ağız kokusu… Sanırım hepimiz son sürat uzaklaşırız ondan. Aynı şey manken gibi görünen ama güldüğü zaman eksik dişleri olan bir kadın için de geçerli.
Kötü ağız kokusu olan biriyle öpüşmeyi kim ister? Bırakın öpüşmeyi karşılıklı konuşurken bile rahatsızlık hissederiz. Günümüzde ağız kokusunun boşanmalara bile sebep olduğunu unutmayalım. Oysa ki günlük diş bakımı ve düzenli diş kontrolleri ile bu sorundan kolayca kurtulabilirsiniz.
Ağız kokusunun birçok sebebi olabilir. Yetersiz diş temizliği, diş taşlarının varlığı, çürük dişler, eski kaplama ya da köprüler, eski uyumsuz dolgular, mide rahatsızlıkları ve diyabet gibi hastalıklar ağız kokusunun kaynağı olabilir. Çürüklerin tedavisi, eski dolguların ve kaplamaların yenilenmesi, diş taşı temizliği ve sonrasında sizin düzenli günlük diş fırçalama ve diş ipi kullanımınız ile bu sorunun üstesinden gelebilirsiniz.
Güzel dişler hayat kalitemizin bir göstergesi
Vücudumuzun her kısmı aslında birbiriyle aynı öneme sahip. İyi görünmek için nasıl kilo verip kas yapmaya çalışıyorsak güzel dişlere sahip olmak için de elimizden gelen yapmalıyız. Düzgün bakımlı dişler sizin kendinize verdiğiniz değerin bir göstergesidir. Sanat dünyasında, sosyetede kadın ve erkek dahil birçok kişi dişlerini ve dudaklarını yaptırarak daha iyi bir görünüme sahip olmaya çalışıyor. Daha sıralı, daha beyaz dişler, sağlıklı diş etleri sizi ilişkilerinizde bir adım öne taşıyacaktır.
Nasıl güzel dişlere sahip olabilirim?
Güzel dişlere sahip olmanın ilk kuralı ağzı öncelikle daha sağlıklı hale getirmektir. Bunun için diş taşları ve diş lekeleri temizlenmeli, çürükler tedavi edilmeli, kurtarılamayacak şekilde çürüyen dişler çekilmelidir.
Eksik dişler varsa implantlarla ya da köprülerle mutlaka tamamlanmalıdır. Çünkü eksik diş eğer ön bölgedeyse estetiği bozar, arka dişleriniz eksikse çiğneme sisteminizi ve çene ekleminizi olumsuz etkiler. Unutmayalım ki dişlerin her birinin ayrı ayrı görevi vardır ve her biri çiğneme sisteminin bütünlüğü açısından çok önemlidir.
Daha beyaz daha sıralı dişlere sahip olmak içinse birçok seçeneğiniz var. Diş beyazlatma, ortodontik tel tedavisi, seramik kaplama ve laminalar sayesinde daha güzel bir gülüşe sahip olabilirsiniz.
Diş sağlığınızı ve güzel gülüşünüzü kazandıktan sonra ise günlük bakımınız önem kazanıyor. Günde 2 kez dikkatli bir diş fırçalama ve diş ipi kullanımı ile günlük bakımınızı yapmalısınız. 6 ayda bir diş hekimi kontrolü yaptırmayı ise asla unutmamanız gerekiyor…