DOLAR 34,5424
EURO 36,0063
ALTIN 3005,886
BIST 9549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Kadıköy Belediyesinden afet eğitim bilinçlendirme çalışmaları

    Kadıköy Belediyesinden afet eğitim bilinçlendirme çalışmaları
    17.08.2018
    A+
    A-

    Kadıköy Belediyesi depremin “hazırlık, müdahale, zarar azaltma” evrelerine yönelik birçok konuda çalışmalar yapıyor. Gerek kendi bünyesinde geliştirdiği gerek diğer kuruluşlarla işbirliği halinde yürüttüğü afet eğitim çalışması, acil müdahale çalışması, zarar azaltmaya yönelik birçok çalışması bulunuyor.

    BELEDİYE ARAMA KURTARMA EKİBİ: BAK KADIKÖY

    Bunlardan bir tanesi, Kadıköy Belediyesi Kentsel Arama Kurtarma Takımı’nın verdiği çeşitli eğitimler sonucunda kurulan Belediye Arama Kurtarma, BAK – KADIKÖY. Kurulduğu 2005 yılından bu güne kadar İstanbul Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nün görevlendirmesi ile bölge tatbikatlarında, kayıp arama ve sel gibi çeşitli operasyonlarda görev alan BAK-KADIKÖY, afetlerle ilgili kamu kuruluşlarıyla koordineli olarak çalışıyor. Boğaziçi Üniversitesi’nden eğitmen eğitimi alan BAK-KADIKÖY üyeleri, afetler öncesinde gönüllü gruplara ve okullara afet eğitimi verirken aynı zamanda afetler sonrasında müdahale amaçlı planlama çalışmaları yapıyor. Bugün aktif 54 belediye çalışanının üye olduğu BAK – KADIKÖY’e kurum dışından da gönüllülük esası üzerinden üyelik kabul ediliyor.

    70 BİN KİŞİ AFET EĞİTİMİ ALDI

    Kentsel Arama Kurtarma Takımı eğitmenleri tarafından hazırlanan ve bugüne kadar 70 bin kişinin faydalandığı “Eşini bul, Afet çantanı hazırla” eğitimi de Kadıköy Belediyesi’nin eğitim çalışmaları arasında yer alıyor. Ayrıca düzenli olarak “Temel Afet Bilinci Eğitimi”, “Sivil Savunma Afet Gönüllüsü Eğitimi”, “Depreme Karşı Yapısal Bilinç Eğitimi”, “Acil Durumlarda Tahliye Eğitimi” ve “Acil Durum Planı Hazırlama Rehber Eğitimi” gibi çalışmalar da yürütülüyor.

    AFET EĞİTİM VE BİLİNÇLENDİRME PARKI HAYATA GEÇİYOR

    Kozyatağı Mahallesi’nde yapımı devam eden “Kadıköy Belediyesi Afet Eğitim ve Bilinçlendirme Parkı” her bireyin olası afetleri, afetlerin oluşumlarını, afet öncesinde alınabilecek ve afet esnasında yapılması gerekenleri çeşitli simülasyonların da yardımıyla öğrenme ve tecrübe etmesine olanak sağlıyor. Eğlenceli ve uygulamalı eğitim teknikleri ile özellikle çocukların afet hakkında bilgilendirilmesine önemli katkı sunacak “Afet Eğitim ve Bilinçlendirme Parkı” Ekim ayında hizmete girecek.

    MAHALLELERDE AFET EĞİTİMİ

    Kadıköy Belediyesi, afet konusunda eğitim ve örgütlenmeye “Mahalle Tabanlı Toplum Afet Yönetimi Projesi” ile de destek oluyor. Mahallelerde bulunan gönüllü evleri aracılığıyla ve tamamen mahalle sakinlerinin katılımıyla gerçekleşen projede gruplara eğitimler veriliyor. Afet sonrasında fayda sağlayabilecek işletmelerin ve kişiler veri tabanında birleştirilerek kriz durumunda daha aktif rol alabilecek bilinçli gönüllülerin oluşturulması sağlanıyor.

    ÇOCUKLAR İÇİN ‘BİR AFET MASALI’ MÜZİKALİ

    “Bir Afet Masalı” projesiyle ilk kez bir müzikalle afetlere karşı bilinçlendirme eğitimi de yapılıyor. Kentsel Arama Kurtarma Takımı tarafından hazırlanan müzikalde çocuklar, bir yandan afetlere karşı korunmayı öğrenirken, bir yandan da masal diyarına yolculuk ediyor.

    BETON ZEMİN LABORATUVARI 2000 YILINDAN BERİ HİZMETTE

    Kadıköy Belediyesi 2000 yılında kurduğu Beton ve Zemin Laboratuvarı, yerleşim alanlarında zemin özelliklerine uygun, depreme dayanıklı yapılar üretilmesini, beton dökümlerinin denetimini sağlayarak güvenilir bir yapı oluşmasının sağlanması için hayata geçirilen bir proje. Beton Zemin Laboratuvarı 7 inşaat teknikeri, 10 yer bilimci ve 7 inşaat mühendisiyle inşaat denetimleri yapıyor. 7 gün 24 saat denetim uzmanları şantiyelerde beton kalitesi denetliyor. Beton numuneleri alınıyor. Ayrıca mevcut binalardan alınan beton numuneleri de basınç testine tabi tutuluyor.

    KADIKÖY’ÜN DEPREM TOPLANMA ALANLARI

    Afetin gerçekleşmesini takip eden ilk 72 saatlik süreçte vatandaşların bir araya geleceği Kadıköy’de toplanma alanları sayısı Kentsel Arama Kurtarma Takımı’nın çalışmalarıyla birlikte 13’ten 43’e yükseltildi. Kadıköy’de deprem toplanma alanlarının tam listesi şöyle: Özgürlük Parkı, Fenerbahçe Parkı, Demokrasi Parkı, 23 Nisan Parkı, Yaşam Parkı, Kriton Curi Parkı, Moda Parkı, Barış Parkı, Koşuyolu Parkı, Defne Parkı, Behice Yazgan Parkı, Kalamış Parkı, Suadiye Parkı, Milli Hakimiyet Parkı, Yoğurtçu Parkı, Kuşluk Parkı, Çamlık Parkı, Zübeyde Hanım Parkı, Acıbadem Parkı, Çamlık Ihlamur Parkı, 26 Mart Parkı, Öğretmenler Parkı, Karanfil Parkı, Eylül Parkı, Hürriyet Parkı, A. Taner Kışlalı Parkı, Arapgirli Parkı, Merdivenköy Koru Parkı, Leylak Parkı, Kuyubaşı Parkı, Feneryolu Parkı, Ekin Parkı, Çınar Parkı, 19 Mayıs Parkı, Akasya Parkı, Sanat Parkı, Merdivenköy Parkı, Manolya Parkı, Doğa Parkı, Gardenya Çıkmazı, Ormen Sitesi Parkı, Onay Sitesi Parkı, Cemal Tüfenkçi Parkı

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.