İyilik İçin Sanat Derneği’nden , kansere sanatla meydan okuyan Özge Günaydın’a ziyaret
İyilik İçin Sanat Derneği üyeleri, her hafta gerçekleştirdikleri “Sanat Buluşmaları”ndan 170.’sini, sanatçı üyelerinden Özge Günaydın’ın 4.Levent’teki atölyesinde gerçekleştirdi.
İstanbul’da 1975 yılında doğan Özge Günaydın, İSTEK Vakfı’ndan Altın Genç Ödülüyle mezun oldu, Sabancı MYO’ da Moda Tasarım bölümünü bitirdi.
Genç bir yaşta yakalandığı meme kanseri hastalığı sırasında yoğun şekilde sanata yönelen sanatçı, resim, seramik ve heykel dallarında eserler vermeye başladı, kitaplar kaleme aldı. Sanatın iyileştirici gücüne sığınarak amansız hastalığa meydan okuyan ve yenmeyi başaran Özge Günaydın, mücadelesi sırasında çok sayıda başarılı eser ortaya koydu.
Meme Sağlığı Bilincinin Gelişmesine Katkı Sağladı
Özge Günaydın, meme kanserinde erken teşhise farkındalık yaratmak ve sanatın iyileştirici gücüne vurgu yapmak amacıyla 2016 Mayıs ayında “Kansere Göğüs Ger” adında bir heykel sergisi, 2017 yılında ise Art in Hospital projesiyle karma resim sergisini gerçekleştirdi. Her iki sergi ülkemizde meme sağlığı bilincinin geliştirilmesi ve erken teşhis olanaklarının yaygınlaştırılmasına katkı sağladı. Sanatçının, Art in Hospital sanat projesi halen aktif olarak devam ediyor.
Özge Günaydın’ın, Lidya’nın Masalları, Cari Hesap, Cari Hesapsız-Kendime Notlar, Panik Yok Ben Kanserim ve Renkli Fikir Kumbaram adlarında 5 kitabı bulunuyor.
18 yıllık iletişim sektörü geçmişine sahip Özge Günaydın, Brothers&Sisters ajansının Başkanlığını yürütüyor, Yaratıcı Çocuklar Derneği, İyilik için Sanat Derneği ve Nil Eğitim ve Yardımlaşma Derneği’nin (NEYAD) yönetim kurullarında yer alıyor.
Türkiye’de sanat ortamının gelişimine katkıda bulunmak, genç sanatçıların eğitimini desteklemek, uluslararası platformlarda Türkiye’nin sanatçılarıyla yer almasını sağlamak amacıyla hiçbir maddi menfaat beklentisi olmayan sanata gönül vermiş kadınların öncülüğünde kurulan İyilik İçin Sanat Derneği’nin “Sanat Buluşmaları” ve güncel sanat haberleri derneğin www.iyilikicinsanat.org/ web sitesinden takip edilebiliyor.