DOLAR 33,989
EURO 38,0347
ALTIN 2833,051
BIST 9975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    İyilik İçin Sanat Derneği’nden büyüleyici bir Yaz Sergisi

    İyilik İçin Sanat Derneği’nden büyüleyici bir Yaz Sergisi
    29.08.2024
    A+
    A-

    Türkiye’de sanat ortamının gelişimine katkıda bulunmak, genç sanatçıların eğitimini desteklemek, uluslararası platformlarda Türkiye’nin sanatçılarıyla yer almasını sağlamak amacıyla faaliyetlerini sürdüren İyilik İçin Sanat Derneği, Aysun Telli’nin eserlerini yaz mevsiminin büyüleyici atmosferinde Bodrum’da sanatseverlerle buluşturdu.

    Evrensel bir değer olan sanatın daha geniş kitlelere yayılması amacıyla proje geliştirmeye devam eden İyilik İçin Sanat Derneği, Aysun Telli’nin doğanın ritmi ve renklerin dansını tuvaline yansıttığı eserlerinden oluşan sergisini, Bodrum’un gözde otellerinden Hotel Costa Farilya ev sahipliğinde 28 Ağustos tarihinde sanatseverlerin beğenisine sundu.

    Doğanın İhtişamının Yansıdığı Tuvaller

    Eserlerinde doğa ile insan arasındaki bağı, soyut ve dışavurumcu yaklaşımlarla irdeleyen Aysun Telli, Bodrum’un eşsiz renk, doku ve temalarını özgün renk armonileriyle birleştirerek hayat verdiği resimlerini Bodrum’daki kişisel sergisi ile sanatseverlerle buluşturdu. Tamamı resimlerden oluşan sergide toplamda 20 adet eser yer alıyor.

    Bodrum’da bir atölyesi de bulunan Aysun Telli, aynı zamanda İyilik İçin Sanat Derneği’nin “Pasajda Bir Yıl” projesinin ilk dönem sanatçılarından biridir. Doğanın sunduğu sürpriz ve tesadüfleri eskiz kullanmadan doğrudan tuvaline aktaran Aysun Telli, çevresel sanatla olan ilgisini son dönem çalışmalarına yansıtıyor. Sanatçının eserleri, Bodrum’un renkleri ve temaları üzerinden doğa ve insan ilişkisini keşfetmeye davet ediyor.

    Genç Sanatçılara Destek Fonu

    İyilik İçin Sanat Derneği’nin genç sanatçıları desteklemek ve onlara görünürlük kazandırmak amacıyla düzenlediği sergide, eserlerin satışından elde edilecek gelirle derneğin gelecekteki projeleri için bir fon oluşturulacak, böylece Aysun Telli de bu fona katkı sağlayarak gelecek projelere destek olacaktır.

    Aysun Telli’nin eserleri, 15 Eylül tarihine kadar Hotel Costa Farilya’da görülebilir. Sergide yer alan eser seçkisine aynı zamanda İyilik İçin Sanat Derneği’nin web sitesinden de ulaşılabiliyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.