DOLAR 34,2573
EURO 36,9619
ALTIN 3033,926
BIST 8759,98
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    İyilik İçin Sanat Derneği, Ressam Tamer Şahinoğlu’nun Bodrum’daki atölyesini ziyaret etti

    İyilik İçin Sanat Derneği, Ressam Tamer Şahinoğlu’nun Bodrum’daki atölyesini ziyaret etti
    15.08.2024
    A+
    A-

    Türkiye’de sanat ortamının gelişimine katkıda bulunmak, genç sanatçıların eğitimini desteklemek, uluslararası platformlarda Türkiye’nin sanatçılarıyla yer almasını sağlamak amacıyla kurulan İyilik İçin Sanat Derneği, aralıksız gerçekleştirdiği sanat buluşmaları kapsamında Ressam Tamer Şahinoğlu’nun Bodrum’daki atölyesine konuk oldu.

    Evrensel bir değer olan sanatın daha geniş kitlelere yayılması amacıyla faaliyetlerini sürdüren İyilik İçin Sanat Derneği, 469. Sanat Buluşması kapsamında Ressam Tamer Şahinoğlu’nun atölyesini ziyaret etti. Tamer Şahinoğlu’nun Bodrum’daki atölyesine gerçekleştirilen ziyarette dernek başkanı Selin Bozkurt ve üyeler, sanatçının çalışmaları hakkında bilgi aldı.

    Bodrum’da Sanat 

    Sakarya doğumlu ve Türkiye’nin önde gelen sanatçılarından biri olan Tamer Şahinoğlu‘nun Bodrum’daki atölyesi, sanatseverleri ağırladı. İlk resim deneyimlerine çocukluk yıllarında başlayan Şahinoğlu, İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi’nde eğitimini tamamladıktan sonra Türkiye ve dünya genelinde 25’ten fazla kişisel sergi açarak sanatını sergilemiştir. Şahinoğlu’nun çocukluğundan beri yaptığı resimler, ünlü Türk sanatçı Fahir Aksoy’un ilgisini çekmiştir. Resimleri ilk kez 1990 yılında bir karma sergide sanatseverlere sunulan Tamer Şahinoğlu, İbrahim Balaban, Nedim Günsür ve Mehmet Pesen gibi ünlü ressamların teşviki ile aralıksız resim yapmaya devam etmiş ve eserleri birçok önemli koleksiyonda yer almıştır. Tamer Şahinoğlu, 1999 yılında yerleştiği Bodrum’daki atölyesinde hala çalışmalarını sürdürüyor.

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.