DOLAR 34,5331
EURO 36,177
ALTIN 2963,332
BIST 9367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    İş kazalarının yüzde 34’ü inşaat sektöründe

    İş kazalarının yüzde 34’ü inşaat sektöründe
    03.05.2017
    A+
    A-

    İnşaat el aletlerinin jenerik markası Hilti, İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası’nda en çok iş kazası yaşanan sektörler arasında yer alan inşaatta iş güvenliğinin önemine dikkat çekti. Kullanılan el aletlerinin iş sağlığı ve güvenliği açısından ileri teknolojiye uyumlu, ergonomik ve güvenli olması gerektiğini belirten Hilti Türkiye ve Orta Asya Genel Müdürü Sebastian Barth, çalışanların kendi inisiyatiflerine bırakılmaksızın ürünlerin kaynağında önlem prensiplerine uygun olmasının önemini vurguladı.

    Dünyada olduğu gibi Türkiye’de de inşaat sektörü en tehlikeli iş kollarından biri olarak öne çıkıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın verilerine göre; Türkiye’de bir yılda gerçekleşen iş kazalarının yüzde 10’u, sürekli iş göremezliklerin yüzde 25’i ve ölümlü iş kazalarının yüzde 34’ü inşaat işlerinde gerçekleşiyor. İnşaat sektöründeki kazaların yaklaşık yüzde 30’u ise el aletlerinin kullanımı sırasında ortaya çıkıyor. Bu durum da inşaat el aletleri sektörünün önemini gözler önüne seriyor.

    İnşaat el aletleri sektörünün global jenerik markası Hilti’nin Türkiye ve Orta Asya Genel Müdürü Sebastian Barth, 4-10 Mayıs İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası kapsamında şu açıklamalarda bulundu; “İnşaat el aletlerinin iş sağlığı ve güvenliği açısından ileri teknolojiye uyumlu, ergonomik ve güvenli olması gerekiyor. Ayrıca el aletlerinin çalışanların kendi inisiyatiflerine bırakılmaksızın kaynağında önlem prensiplerine uygun olması çok önemli.”

    İş kazalarının nedenleri
    Sebastian Barth, inşaat el aletlerini kullanırken yaşanan iş kazalarının temel nedenlerini; iş güvenliği eğitimlerinin eksikliği, kaynağında tedbirsizlik, toplu koruma önlemi eksikliği, dikkatsizlik, kontrolsüz çalışma, malzeme ve ekipman güvensizliği, kişisel koruyucu donanım eksikliği, kontrol ve denetim eksikliği olarak açıkladı. Barth ayrıca, el aletlerinden kaynaklı iş kazaları ve meslek hastalıklarının; uzuv kayıpları, el ve parmak yaralanmaları, malzeme sıçramaları, göze veya cilde cisim batması, gürültü, titreşim ve toz maruziyeti olduğunu söyledi.

    Patentli ve ödüllü sistemler
    Ürünleri 1 ila 30 kilo ağırlıklarında değişen ve el aletleri sektörüne yüzlerce çeşit ürün sunan global marka Hilti, ekstra güvenlik ve kullanıcının daha uzun süre konforlu bir şekilde çalışmasını sağlayan çok sayıda patentli sistem geliştirirken, her yıl aldığı ulusal ve uluslararası ödüllerle de dikkat çekiyor.

    Delici uç sıkıştığında motoru durduran teknoloji
    Hilti’nin kırıcı-delici ürünleri için kullandığı Aktif Tork Kontrol teknolojisi, makinenin delici ucunun işlem sırasında demir donatıya denk gelmesi gibi nedenlerle sıkışması durumunda anında gücü keserek motoru durduruyor. Bu sayede kırıcı-delicinin gövdesinin kendi ekseni etrafında dönme riskini ortadan kaldırıyor. Saniyeler içerisinde gerçekleşen bu güç kesme teknolojisi sayesinde çalışmaya en güvenli şekilde devam edilebiliyor.

    Titreşimi yüzde 70 azaltıyor, tozun yüzde 99’unu emiyor
    Bir diğer patentli özellik olan Aktif Titreşim Azaltma özelliği, kırıcı-delicilerin çalışma sırasındaki titreşimini yüzde 70’e varan oranlarda azaltarak çalışanları yoğun titreşime maruz kalma sonucu ortaya çıkabilecek mesleki hastalıklardan koruyor. Yine kırıcı-delicilerde bulunan toz toplama sistemleri ise işlem sırasında oluşan tozun yüzde 99’a varan oranda emilmesini sağlıyor.

    Kablosuz ürünler kaza riskini azaltıyor
    Hilti’nin ürün gamında önemli bir paya sahip olan kablosuz akülü ürünler kablo kopması, kabloya basma ya da takılma gibi kaza olasılıklarını minimuma indiriyor. Çelik, metal ve taş malzemelerin yüzeyini taşlamak, düzeltmek ve kesmek için kullanılan Hilti kesme ve taşlama makinaları ise zenginleştirilmiş teknolojisiyle iş sağlığı ve güvenliği konusunda artı değer yaratırken kullanışlı tasarımıyla günlük çalışma performansını artırıyor.
    İnovatif ve ileri teknoloji ürünleriyle dikkat çeken Hilti, iş sağlığı ve güvenliğini ön planda tutan ve insana değer veren bir marka olarak farklılaşıyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.