IGLO Architects iF Design Ödülü’nü aldı
Iglo Architects, 60 yılı aşkın bir süredir dünyanın en iyi tasarım ürünlerine ve mimari projelerine takdim edilen iF Design Awards’un Münih’te gerçekleşen ödül töreninde ICI Fabrika ve Yönetim Merkezi Binası ile “Ofis/Endüstri Yapıları” kategorisinde ödül aldı.
Iglo Architects tasarımı ICI Fabrika ve Yönetim Merkezi Binası, Almanya’nın en eski bağımsız tasarım organizasyonu olan ve IF International Forum Design tarafından düzenlenen IF Design Awards 2017’de, “Ofis/Endüstri Yapıları” kategorisinde ödüle layık görüldü.
Dünyanın farklı ülkelerinden bağımsız uzmanların oluşturduğu 58 kişilik jürinin 5500 başvuruyu değerlendirdiği organizasyonda “Ürün”, “Ambalaj”, “İletişim ve Hizmet Tasarımları”, “Mimari ve İç Mimari Tasarımlar” kategorilerinin yanı sıra “Profesyonel Konsept Tasarımlar” kategorisinde de ödüller sahiplerini buldu.
Tasarımcılar, ödüllerini 10 Mart 2017 tarihinde Münih’te bulunan ve etkileyici mimari atmosferiyle dikkat çeken BMW Welt’te düzenlenen IF Design Ödülleri Gecesi’nde aldı. Yılın tasarım organizasyonu olarak nitelendirilen bu muhteşem geceye uluslararası tasarım, medya ve endüstri sektörlerinden yaklaşık olarak 2000 kişi katıldı.
iF Design Ödülü, Iglo Architects tasarımı ICI Fabrika ve Yönetim Binası’nın ulusal ve uluslararası ödüllerdeki ilk başarısı değil. İnşaatı halen devam eden proje 2015 yılında “Sign of the City Gayrimenkul Ödülleri”nde “Devam Eden Projeler” kategorisinde “Yılın En İyi Endüstri Yapısı Ödülü”ne layık görülmüş, ayrıca World Architecture Community’nin 19. proje döngüsünde de kazanan projeler arasında yer almıştı. Proje aynı zamanda, 2014 yılında “Dünya Mimarlık Festivali Ödülleri’nde (WAF Awards) “Ofis Projeleri” kategorisinde, The Plan Awards 2016’da “Production” kategorisinde ve “MIPIM Awards 2016”da da ‘”Best Futura Project” kategorisinde finalist olma başarısı göstermişti.
Terzioğlu Holding için tasarlanan ICI Fabrika ve Yönetim Binası, Tuzla Kimya Sanayicileri Organize Sanayi Bölgesi’nde, 11.000 m2 arsa içinde inşa ediliyor. Projenin yer aldığı parselin ana yoldan araç girişine uygun oluşu, bağımsız bir ofis inşa edilmesine de olanak sağlamış. Çekme mesafelerinden kalan alanın, emsale göre yapılabilecek maksimum taban alanından büyük olması, binanın ikiye bölünüp ofis ve üretim fonksiyonlarının ayrı bloklarda yer almasını mümkün kılmış. Üretim ve ofis bloklarının çekme sınırlarına yerleştirildiği yapı alanının orta kısmında ise doğal ışık alan bir galeriye yer verilmiş. Her iki fonksiyonun birbirinden ayrıldığı yapıda, iç bahçe tasarımıyla, üretim ve ofis bloklarına ışık alan ekstra cepheler kazanılmış. İki blok arasında yerleştirilen çekirdekler ile binalar arası geçişin sağlandığı projede ofis, lokanta ve showroomların birer cephesi de iç galeriye bakıyor.