DOLAR 34,5306
EURO 36,1772
ALTIN 2977,265
BIST 9367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Güne sabah saat 10’da deneme testi çözerek başlayın

    Güne sabah saat 10’da deneme testi çözerek başlayın
    24.02.2017
    A+
    A-

    Üniversiteye girişte birinci aşama olan Yüksek Öğretime Giriş Sınavı (YGS) için öğrenciler ve veliler gün saymaya başladı. 12 Mart Pazar günü tek oturumla gerçekleşecek olan sınav için zaman daralırken öğrenciler de stresli günler yaşamaya başladı. Son haftalarda ağırlıklı olarak deneme sınavı çözülmesini öneren Açı Eğitim Kurumları Rehber Öğretmeni Nurcan Eğribaş, özellikle son 10 yılın çıkmış sorularına göz atılması gerektiğini belirtti. Ayrıca deneme sınavlarını sınavdaymış gibi çözülmesinin sınav stresini azaltacağını söyleyen Eğribaş, her gün genel tekrar yapılması gerektiğinin altını çizdi.

    12 Mart Pazar günü gerçekleşecek olan YGS’ye sayılı günler kaldı. Türkçe, Matematik, Sosyal Bilgiler ve Fen Bilimleri testlerinin yer alacağı sınava 2 milyondan fazla aday katılacak.
    Son günlerin iyi değerlendirilmesi için önemli tavsiyelerde bulunan Açı Eğitim Kurumları Rehber Öğretmeni Nurcan Eğribaş, eski konuların hatırlanması için genel tekrar yapılması gerektiğinin altını çizdi. Eğribaş, sözlerine şöyle devam etti: ‘Öğrenciler öncelikle sınav psikolojisini akıllarına yerleştirmeli. Sınava son iki hafta kala her sabah saat 10’da deneme testleri çözerek güne başlamalı. Her gün farklı zorlukta sınavdaymış gibi test çözmeleri, gerçek sınavı gözlerinde büyütmelerini engeller. Ayrıca kendilerine bir deneme takip çizelgesi oluşturulmalı; 4 branştan netlerini, ortalama çözme surelerini ve toplam netlerini gösteren bir tablo yapmalılar. Böylece ortalama olarak sınavda hangi teste ne kadar süre ayırabileceklerini göreceklerdir. Son zamanlarda ‘seneye bıraktım artık’ gibi cümleler kuran öğrencilerin sayısı artacaktır. Bu moral bozucu kelimelere kulak asmayın ve çalışma hevesinizi kırmayın.”

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.