DOLAR 34,5424
EURO 36,0063
ALTIN 3005,886
BIST 9549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Geleceğin tedavisi inovasyondan geçiyor

    Geleceğin tedavisi inovasyondan geçiyor
    21.10.2019
    A+
    A-

    ‘Geleceğin Tedavisi’ sloganıyla kurulan YESAV (Yenilikçi Sağlık Araştırmaları Vakfı), 2 Kasım’da İstanbul Beşiktaş Deniz Müzesi’nde ‘Endüstri Kontrolündeki Tıbbın Dönüştürülmesinde Ar-Ge Şirketlerinin Rolü Sempozyumu’nu düzenliyor. Sağlık profesyonellerinin katılacağı sempozyumda tıpta inovasyon, tersine beyin göçünde Ar-Ge’nin önemi, tıp mühendisliği, inovasyonda yatırımcı eksikliği, sağlık inovatörünün Türkiye pazarında karşılaştığı engeller gibi konular tartışılacak.

    YESAV’ın geleceğin sağlıkta yenilikçi araştırmacılar yetişmesine imkan tanımak amacıyla dünyaca ünlü bilim insanı Oktay Sinanoğlu anısına yapılacak ‘Sağlıkta Yenileşim Ödülleri için başvurular 31 Ekim 2019’a kadar devam edecek. Başvurulardan dereceye girenler ödüllendirilecek. Ödül törenin ardından da YESAV’ın açılış kokteyli gerçekleştirilecek.

    “Sağlık malzemelerinin yüzde 94’ü ithal”

    Sağlıkta insan hayatını değiştirebilecek inovatif projelere odaklanan YESAV’ın Başkanı Serdar Baki Albayrak sempozyuma dair yaptığı değerlendirmede, “Endüstri kontrolündeki tıp tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de oldukça yaygın. Sağlığın ticarileşmesinin yeterince endişe verici olmasının yanı sıra Türkiye’de kullanılan sağlık malzemelerinin yüzde 94’ünün ithal olması dışa bağımlılık sorununu da gündeme getiriyor. Bu sorunlara çözüm bulmak amacıyla yola çıktığımız sempozyumda, endüstri kontrolündeki tıbbın acilen reforme edilmesini; teşhis, tedavi ve cihaz kullanımıyla ilgili metotların değişmesi gerektiğini vurgulamak istiyoruz. Bu yönde, medikal alandaki karar alıcılarla bir araya gelerek yapacağımız iş birlikleriyle geleceğin tedavisini birlikte şekillendireceğimize inanıyoruz” diye ifade etti.

     

    “Türkiye, sağlık inovasyonunda dünyada önemli bir merkez olabilir”

    Albayrak, “Türkiye’deki sağlık personelinin bilimsel seviyesi ve mesleki becerisinin yanı sıra gündelik teşhis ve tedavi pratiğinin dünya standardında olduğunu biliyoruz. Örneğin, Türkiye’deki bilimsel yayınların yaklaşık 2/3’ü sağlık alanından çıkıyor. Türkiye’nin sağlık inovasyonunda dünyada önemli bir merkez olabileceğine inanıyoruz. YESAV olarak düzenlediğimiz bu sempozyumla bölgenin çekim merkezi olması için gerekli ekosistemin oluşturulmasına katkı sağlamayı hedefliyoruz” dedi.

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.