Geberit, 8. Geleneksel Bayi Toplantısı’nda 118 iş ortağı ile İstanbul’da bir araya geldi.
İsviçreli sıhhi tesisat devi Geberit, bu yıl 8’incisini düzenlediği Geleneksel Bayi Toplantısı’nda iş ortaklarıyla bir araya geldi. Geberit; 118 iş ortağının katılımıyla İstanbul Bomonti Hilton Otel’de gerçekleştirilen toplantıda yeni banyo serileri Citterio, iCon ve Smyle’ı tanıtırken, “Bugünden geleceğe, daima inovasyon” mottosuyla 2020 hedef ve stratejilerini iş ortaklarıyla paylaştı. Toplantı kapsamında “Türkiye’nin Geleceği Parlaktır: 2020 Türkiye ve Dünya Ekonomisine Küresel Bakış” başlıklı bir panel düzenleyen Geberit; Geberit Türkiye Genel Müdürü Ufuk Algıer’in konuşmasının ardından Ekonomist Prof. Dr. Emre Alkin ve Ekonomist Dr. İsmet Demirkol’u da konuşmacı olarak ağırladı.
Sıhhi tesisat ve vitrifiye alanlarında, tüm dünyada sektör lideri olarak varlığını devam ettiren Geberit, 8. bayi toplantısını Türkiye genelinden 118 iş ortağının katılımıyla İstanbul Bomonti Hilton Otel’de gerçekleştirdi. 2019 yılı performansı ve gelecek hedeflerinin detaylarıyla konuşulduğu toplantının gündemini ise Geberit’in 2020 mottosu olan “Bugünden geleceğe, daima inovasyon” oluşturdu. Toplantı kapsamında bayilere Geberit’in yeni banyo serileri Citterio, iCon ve Smyle tanıtılırken, AR-GE, inovasyon ve sürdürülebilirlik özelindeki stratejiler aktarıldı. 2019 yılını 3.1 milyar CHF net satışla tamamlayan Geberit’in Türkiye Genel Müdürü Ufuk Algıer açılış konuşmasında, pazar, bölge, satış kanalları dağılımlarında yıllar bazında artan oranları aktardı. Toplantının son bölümünde ise Prof. Dr. Emre Alkin ve Dr. İsmet Demirkol’un konuk olduğu “Türkiye’nin Geleceği Parlaktır: 2020 Türkiye ve Dünya Ekonomisine Küresel Bakış” başlıklı panel düzenlendi.
“İnovasyon çağı Geberit’in çağıdır.”
“Türkiye’nin Geleceği Parlaktır: 2020 Türkiye ve Dünya Ekonomisine Küresel Bakış” başlıklı panelin ilk bölümünde konuşan Prof. Dr. Emre Alkin Türkiye ve dünya ekonomisinin gündemine ilişkin bilgi verdikten sonra inovasyon kavramının Geberit’teki yansımalarına değindi. Alkin şöyle konuştu: “Geberit şemsiyesi olağanüstü bir şemsiye. Neden? Çünkü Geberit’n ruhunda inovasyon var. Nedir inovasyon? İnsan dokunuşuyla dijital oluşumun omuz omuza yürüdüğü bir modernleşme projesidir. Geberit bu projenin tam merkezinde duruyor. 21. yüzyıl aklın çağıdır. 2020 yılında 5G ile beraber 50 milyar nesnenin birbirini aynı anda gördüğü bir dünyada yaşıyor olacağız. Artırılmış gerçeklikle pek çok şeyi gerçekleştirebileceğiz. Daha az insan gücüne ihtiyaç duyan, dışarıdan müdahale edilebilen, hijyen noktasında zirvede olan ürünler olacak hayatımızda. Hepimiz biliyoruz ki Geberit, otomasyon sistemlerine yatırım yapan, küresel ekonominin prensiplerinin takibiyle kendi iş planını en üstün düzeyde geliştirip uygulayan, akılla büyüyen bir şirket. Dolayısıyla aklın ve inovasyonun çağı aynı zamanda Geberit’in çağıdır.”
“Hayal et, farkındalık yarat ve dünyayı değiştir.”
Panelde konuşan Dr. İsmet Demirkol’un konuşması da dikkat çekiciydi. İnovasyonun her şeyden önce hayal etmeye dayalı bir süreç olduğunu söyleyen Demirkol, 1930’lı yıllarda buharlı makinenin bulunmasıyla değişen dünya düzenini aktararak başlattığı konuşmasında Geberit’in teknoloji yatırımlarına vurgu yaptı İsmet Demirkol şunları söyledi: “2020 yılı üreten Türkiye’nin yılı olacak. Ben Türkiye’nin geleceğine bu açıdan çok pozitif bakıyorum. Türkiye’ye Geberit’in girmesini kendi başına global bir yatırım olarak görüyorum. Bir dünya markası olan Geberit, hayal ederek ve hayalini rasyonelleştirerek bu noktaya geldi. İşini çalışarak, sevgiyle, aşkla yaptı. Dijitalleşmeye önem verdi. Geleceği öngörerek yapılan her iş başarıya ulaşır. Geberit ileri teknolojileriyle ülkemizin ileriye bakan yüzü ve yapay zeka teknolojileriyle ülkemizin şansı. Bundan 30 yıl sonra neler olacağını hayal etmek için çok doğru yerdeyiz.”
“AR-GE destekli inovasyon sürdürülebilir büyümenin en önemli parçası”
Buluşma kapsamında iş ortaklarına seslenen Geberit Türkiye Genel Müdürü Ufuk Algıer yaptığı konuşmada, “Geberit, Ar-Ge’den üretime, iletişimden inovasyona kadar her alanda sürdürülebilir stratejiler belirleyen bir marka. Sağduyulu yaklaşımı merkezine alan markamız, tüm üretim süreçlerini su ve enerji tüketimi, ekolojik duyarlılık gibi unsurları da dikkate alarak yürütüyor. Yanı sıra bilindiği üzere Ar-Ge destekli inovatif ürünlere ilgi her geçen gün artıyor.” dedi. Algıer, Ar-Ge destekli inovasyonun sürdürülebilir büyümenin en önemli parçası olduğuna inandıklarını dile getirirken, Geberit’in her yıl cirosunun yaklaşık yüzde 3’ünün Ar-Ge çalışmalarına ayrıldığını ve sürdürülebilir bir şekilde müşterilerinin yaşam kalitesini artırmak için gelişmiş teknolojileri kapsamlı teknik bilgi birikimi ile birleştirdiklerinin altını çizdi. Ufuk Algıer sözlerine söyle devam etti: “Öte yandan Geberit olarak simülasyon teknolojileri noktasında sektör lideri olduğumuzu söylemek mümkün. Simülasyon teknolojilerimiz sayesinde gerekli tüm veriler kaydediliyor. Bu, on yılı aşkın bir süredir zaten kullandığımız bir teknoloji. Aynı zamanda Avrupa’daki üniversiteler ile yakın iş birliği içinde yeni teknolojilerimizle ilgili araştırma projeleri üzerinde çalışıyoruz. Dolayısıyla bu yılın mottosu olarak belirlediğimiz ‘bugünden geleceğe, daima inovasyon” tüm iş süreçlerimizi yöneten bir ilke olarak çalışmalarımıza yön veriyor.”