‘Gayrimenkulde Kadın Liderler Platformu’ kuruldu
Gayrimenkul sektöründe azımsanmayacak sayıda kadın çalışan ve yönetici bulunmasına karşın, kadın temsilinin yeterli olmadığı düşünülerek, ilki 02 Mayıs 2016’da gerçekleştirilen panelle ivme kazanan “Gayrimenkulde Kadın Liderler Platformu” kuruldu. ULI Türkiye öncülüğünde bir araya gelen ve her biri kendi alanında söz sahibi olan Gayrimenkul Sektörü Kadın Liderlerinden oluşan Platform, ilk çalışmasında ULI Türkiye, GYODER, TMB ile işbirliği yaparak sektördeki kadınların durum ve ihtiyaçlarını tespit edecek.
8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Gayrimenkulde Kadın Liderler Platformu’nun ULI Türkiye (Urban Land Institute), GYODER (Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği), TMB (Türkiye Müteahhitler Birliği) işbirliği ile hayata geçireceği araştırma ile sektördeki kadınların durum ve ihtiyaçlarının doğru tespit edilmesi sağlanacak. Araştırma sonrasında, gayrimenkul sektöründeki kadın çalışan ve yöneticilerin mevcut durumlarının iyileştirilmesi ve daha fazla söz sahibi olması hedefleniyor.
Dünyada ULI bünyesinde yürütülen çalışmalara paralel olarak Avrupa’da ilk kez Türkiye’de yapılan anket-araştırma; GYODER, TMB ve ULI Türkiye işbirliği ile gerçekleştiriliyor. Arazi kullanımı, gayrimenkul, kentleşme ve sürdürülebilirlik alanında faaliyet gösteren araştırma ve eğitim kuruluşu ULI bünyesinde yürütülen araştırma, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde başlatılıp, Nisan ayında tamamlanacak. Kadın Liderler Platformu’nun sürdürdüğü bu araştırmanın sonuçlarına göre, Türkiye gayrimenkul sektöründeki kadın çalışanların durumunun iyileştirilmesi ve kadınların sektörde söz hakkına kavuşması için yapılması gerekenlerin tespit edilmesi ve bu hedefler doğrultusunda çalışmaların başlatılması amaçlanıyor.
Gayrimenkulde Kadın Liderler Platformu tarafından yürütülecek ve alanında deneyimli kadın yöneticilerin meslek hayatına yeni başlayan kadın çalışanlara rehber olabilecekleri bir mentorluk programının başlatılması da planlanıyor. Ayrıca sektörde kadın görünürlüğünün artırılması amacıyla paneller, konferanslar gibi tüm platformlarda kadınların temsiline yer verilmesi ve periyodik toplantılarla duyarlılığın ve ortak akıl çalışmalarının gündemde tutulması hedefleniyor.