Gateway’in tercihi: LAMP 83
Vize hizmetleri sektörünün önemli firmalarından Gateway Management, İstanbul Dolapdere’deki 4.000 m2‘lik yeni vize merkezinin aydınlatması için LAMP 83’ü tercih etti.
Kurulduğu 2002 yılından bu yana, VFS Global’in partneri olarak 27 ülkenin diplomatik misyonları adına vize başvuru ve teknoloji hizmetleri sunan Türk firması Gateway Management, İstanbul Dolapdere’deki Ofton Elysium Soul binasında bulunan yeni vize başvuru merkezinin aydınlatması için LAMP 83 ile çalıştı. Dört kattan oluşan yaklaşık 4.000 m2‘lik merkezin aydınlatma konsepti için MAAK Mimarlık ile birlikte çalışan LAMP 83, ofis kompleksini, 38 farklı versiyondan toplam 811 adet ürün ile aydınlattı.
Adına hizmet verilen farklı ülkelerin vize merkezi aydınlatma kriterlerinin gözetildiği proje kapsamında, özellikle çalışan personel ve vize almak isteyen başvuru sahiplerinin görsel konforu göz önüne alındı. Bu nedenle mekanlara göre LAMP 83’ün düşük kamaşmalı (UGR≤19) L-UGR, Optio, Ark-S ürün ailerinin yanı sıra Bright, Pride, Wals, Karo gibi ürünleri de kullanıldı. Vize merkezinin biometrik kabinler, başvuru bankoları, bekleme alanları ve VIP başvuru alanları gibi farklı operatif birimlerinde, farklı aydınlık seviyelerine göre değişik aydınlatma çözümleri uygulandı. Uzun başvuru bankoları ve açık ofis masalarının üzerinde, ARK ailesinin, uzun metrajlar boyunca ışık sızıntısı olmadan devam eden projeye özel versiyonları sayesinde, kesintisiz ışık hatları oluşturuldu.
Maak Mimarlık tarafından proje yönetimi ve saha uygulama danışmanlığı yapılan projedeki aydınlatma ihtiyaçları hakkında konuşan Mimar Mehmet Aydın, ‘Çalışılan alanların fonksiyon ve kullanıcı ihtiyaçlarına göre aydınlatma konforunun sağlanmasına öncelik verdik. Projede aynı mekan içinde istenen farklı fonksiyonlara uygun aydınlatma seviyelerinin yakalanması gerekiyordu. Örneğin bekleme alanlarında daha düşük bir aydınlık seviyesi, çalışma alanlarında bütün gün çalışacak olan personel için daha yüksek seviyeli ama daha konforlu bir aydınlatma, biyometrik fotoğraf alanlarında ise daha teknik bir aydınlatmaya ihtiyaç vardı.’ yorumunu yaptı.
Mehmet Aydın, LAMP 83 ile yapılan çalışmayı ise ‘Mimari projemiz netleştikten sonra LAMP 83 ekibi ile aydınlatma tasarımı ve hesapları, proje ve ürün seçimi & yerleşimi süreçlerinde fikir alışverişinde bulunduk. Yoğun bir çalışma sürecinden sonra, proje içindeki farklı ihtiyaçların tamamı karşılanırken, hem ürünler, hem de aydınlık seviyeleri açısından istenen konfor sağlandı. Sonuç olarak gayet güzel bir çalışma ortaya çıktı.’ şeklinde özetledi.