Fibria, Lila Group ve TEGV İş Birliği ile Eğitim Desteği Tekirdağ’da
Türkiye’nin dört bir yanında her yıl yüzbinlerce çocuğa eğitim desteği veren Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV)’nın Brezilya’nın önde gelen ormancılık şirketlerinden Fibria ve temizlik kâğıtları sektörünün yenilikçi şirketi Lila Group’un değerli bağışlarıyla hayata geçirdiği TEGV Tekirdağ Fibria Öğrenim Birimi, 20 Kasım 2018 Salı Günü düzenlenen törenle açıldı.
Ülkemizin eğitim alanında faaliyet gösteren en yaygın sivil toplum kuruluşu olan TEGV; eğitim desteğini Tekirdağlı çocuklara da ulaştırdı. Fibria ve Lila Group’un desteğiyle tarihi bir binada faaliyet gösterecek olan TEGV Tekirdağ Fibria Öğrenim Birimi, çok anlamlı bir günde, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’nde açıldı. Edirne’den sonra Trakya Bölgesi’nde ikinci öğrenim birimini açan TEGV, bu eğitim birimiyle Tekirdağlı çocuklarımızı da nitelikli eğitimle buluşturacak.
Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürü Dr. Cem Gençoğlu, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, TEGV Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Cengiz Solakoğlu ve TEGV Genel Müdürü Sait Tosyalı, Lila Group Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Öğücü, Fibria Ticari İşlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Henri Philippe Van Keer, gönüllüler, çocuklar, sivil toplum temsilcileri ve davetlilerin katılımıyla gerçekleşen törende, çocuklarımızın Tekirdağ’da geleceğe güvenle hazırlanacağı bir ortama kavuşmasının önemi vurgulandı.
Çocukların okul sonrası katılacağı etkinliklerle bilim, sanat ve bilişim gibi alanlarda hayata daha donanımlı olarak hazırlanmasını sağlayacak olan TEGV Tekirdağ Fibria Öğrenim Birimi çocuklarımızın coşkuyla geldiği, sevgiyle karşılandığı, eğitimle güçlendiği özel bir mekân olacak.
Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürü Dr. Cem Gençoğlu açılışta yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Ezbere aktarma devri sona ermiştir. Bilgi hazır ve ambalajlı bir ürün değildir. ‘Bilgi’ canlıdır. Tekrar ve ezber temelli bir eğitim sistemi beklenen sonuçları verememektedir. Günümüzde, yeni bir eğitim ve okul teorisine ihtiyaç vardır. Bu teori ve eğitim anlayışı Bakanlığımızca yayınlanan 2023 Eğitim Vizyonu belgesiylekamuoyu ile paylaşılmıştır. Tasarladığımız eğitim sistemine büyük hizmetleri olacağını düşündüğümüz bu tesisi, bu anlamda önemsiyoruz. Okul dışı öğrenme ortamlarının etkin kullanımı, Vizyon 2023 belgemizin önemli hedefleri arasında yer almaktadır. Bu anlamda, bu tesiste sunulacak hizmetlerden azami ölçüde istifade edilecektir.”
Törende konuşan TEGV Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Solakoğlu şu açıklamalarda bulundu: “Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı olarak, 1995 yılından bu yana ilköğretim çağındaki çocuklarımıza eğitim desteği sağlıyoruz. Bugüne kadar on binlerce gönüllümüzün ve değerli bağışçılarımızın katkılarıyla 2.5 milyonu aşkın çocuğumuza eğitim desteği verdik. Türkiye’nin dört bir yanındaki 70’ten fazla etkinlik noktamız, her gün çocuklarla dolup taşıyor. Ne mutlu bize ki, bugün de böyle çok özel, tarihi bir mekânda, Tekirdağlı çocuklar için yeni öğrenim birimimizi açıyoruz. Bu açılışın bizim için çok özel bir anlamı var. Birimimizin kurucusu olan Fibria, on bin kilometre uzaktan, Brezilya’dan, ülkemizin çocuklarına elini uzatıyor. Yardımseverlik duygusu artık sınırları aşıyor, ülkeleri, kültürleri buluşturuyor. Bu buluşmaya imkân sağlayan ve birimimizin işletme sponsoru olan Lila Group’a ayrıca teşekkür ediyoruz.” dedi.
Uzun süredir değerli bağışlarıyla TEGV’e destek olan Lila Group Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Öğücü; ‘’ Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı Fibria Öğrenim Birimi, resmi olarak 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’nde çocuklarımıza kapılarını açtı. Fibria’nın Brezilya dışında yapacağı ilk sosyal sorumluluk projesi olması, TEGV’in de ilk defa birim kurulumu maksadıyla yurtdışından bağış alması gibi ilkleri de bünyesinde barındıran bu kıymetli projenin ülkemizin geleceğine ışık tutacağına inanıyor iyiliğe gönül vermiş iki değerli iş ortağımızı bir araya gelmesine vesile olmaktan gurur duyuyoruz” yorumlarında bulundu. Sözlerine bu öğrenim biriminin faaliyete geçmesi kadar sürdürülebilir olmasını da önemsediklerini belirterek devam eden Öğücü “TEGV Fibria Öğrenim biriminin devamlılığı için Lila Group olarak biz de işletme giderlerini üstlendik, böylece çocukların her gün koşarak ve heyecanla geldiği bu öğrenim birimi Lila Group faaliyetleri devam ettiği sürece burada olmaya devam edecek. Bu projenin bir benzerini fabrikamızın da bulunduğu Çorlu’da hayata geçirmek içinde çalışmalarımız devam ediyor. Buna dair talebimizi gerek Sayın Bakanımıza gerekse yerel mercilere ilettik. Umuyor ve diliyoruz ki daha nice öğrenim birimini çocuklarımızla en kısa zamanda buluşturur çağdaş ve yenilikçi modellerle eğitim almalarına imkân sağlamış oluruz” yorumlarında bulundu.
Fibria Ticari İşlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Henri Philippe Van Keer;“Brazilyalı bir şirketin Türkiye’deki böyle bir sosyal projeyi neden desteklediğinin anlaşılması çok önemli… Fibria olarak, şirketlerin daha iyi, daha adil ve daha sürdürülebilir toplumlar için dönüşümsel ve alternatif çözümler üretilmesinde önemli rol oynaması gerektiğini düşünüyoruz. Ürettiğimiz selülozun Lila Group ve diğer müşterilerimizde nihai ürüne dönüşünceye kadar ki sürecin sürdürülebilir olması daha iyi bir gelecek için çok önemli… Sürdürülebilirlik Fibria olarak bizim DNA’mızın bir parçası… Fibria olarak, Türkiye ve Brezilya gibi yükselen ülkelerde eğitimin en önemli konu olduğuna inanıyoruz. Bu sebeple, Lila Group ile olan iş birliğimizi, TEGV projesini destekleyerek bir adım öteye taşımaya karar verdik. Böylesi tarihi bir binada, tarihi bir ana tanıklık ediyor olmaktan mutluluk ve gurur duyuyoruz. Bunun için Lila Group Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Orhan Öğücü’ye teşekkürlerimi sunuyorum. Aynı zamanda TEGV’i bu muazzam proje için tebrik etmek istiyorum. Lütfen şunu unutmayalım; çocuklar geleceğin mimarlarıdır. Onların gelişimi dünyamızı daha iyi bir yer yapacak” dedi.
Yılda 2000 çocuğumuzun yararlanacağı TEGV Tekirdağ Fibria Öğrenim Birimi, 324 m2 kapalı alanı bulunan 3 katlı bir öğrenim birimi. Birim; 1 kütüphane, 1 gönüllü odası, 3 etkinlik odası, ayrıca ‘Düşler Atölyesi’, ‘Maker Odası’, ‘Okuma Adası’ gibi etkinliklere özel odalar ve 80 m2 ‘lik bir de bahçeye sahip… Bu yıl için 100 gönüllünün çocuklarla eğitim etkinliği gerçekleştireceği birimde, farklı becerilere sahip olarak dünyaya gelen çocuklara kendi potansiyel ve yeteneklerini keşfetmelerine ve nitelikli eğitim almalarına fırsat tanınması amaçlanıyor.
19 yy. sivil Türk mimarisi örneği olarak 1800’lü yılların sonlarında inşa edilmiş olan TEGV Tekirdağ Fibria Öğrenim birimi binası, çocuklarımıza bu büyülü atmosferde eğlenerek öğrenmenin keyfini yaşatacak.