DOLAR 34,1541
EURO 37,1291
ALTIN 2939,391
BIST 8975,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Eyüp Lojistik’in deneyimi, gayrimenkul sektöründe de fark yaratacak

    Eyüp Lojistik’in deneyimi, gayrimenkul sektöründe de fark yaratacak
    17.10.2024
    A+
    A-

    Lojistik sektöründe yenilikçi yaklaşımıyla öne çıkan Eyüp Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, gayrimenkul sektöründe de iz bırakacak işlere imza atmaya hazırlanıyor.  Intro Gayrimenkul, beş yıl içinde 10 milyar TL’lik bir yatırım hedefiyle faaliyetlerine hız verdi. Gayrimenkul yatırımı odağına İstanbul’u alan Eyüp Bartık, “Intro ile cesur ve yenilikçi projeler ortaya koyacağız, ülkemize katma değer yaratmaya devam edeceğiz” dedi.

    Eyüp Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, lojistik sektöründe uzun yıllara dayanan deneyiminin ardından gayrimenkul sektörüne adım attı. Lojistik ve gayrimenkul sektörlerinin içi içe geçen yapısını görerek yatırımlarına hız veren Bartık, iki yıl önce Intro Gayrimenkul A.Ş.’yi kurdu. Şirketin ilk büyük projesi, Çatalca’da 550 milyon değerdeki 40 bin metrekarelik arazi üzerinde başladı. Intro Gayrimenkul, şirkete ait olan bu araziye 800 milyon liralık bir lojistik depo merkezi kuracak.

    Eyüp Lojistik ve Intro Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, gayrimenkul sektörüne girişini “Risk almayı seviyorum” diyerek, şöyle anlattı: “Aslında 1990’lı yılların başında sektöre adım attım, Gaziantep’te ilk rezidans tipi konut projesini hayata geçirdim. Sıra dışı işler yapmayı seviyorum. Şehrinizi ve ülkenizi büyütmek için risk almanız gerekiyor. Gayrimenkul, lojistiğin bir parçası ve entegre çözüm olarak ön planda. Biz de Intro Gayrimenkul ile yenilikçi ve sürdürülebilir tasarım anlayışımızla, çığır açacak işlere imza atacağız. Kiralama, kat karşılığı projeler, sanayi sitesi, yaşam alanları gibi geniş yelpazede faaliyetlerimiz olacak.”

    Önce depo sonra sanayi sitesi…

    Intro Gayrimenkul’un şimdilik, ağırlıklı olarak iş dünyası için büyük önem taşıyan depo lojistiği yatırımı yaptığını belirten Bartık, “Depo lojistiği faaliyetlerimiz devam edecek. Sanayi sitesi yatırımlarımız ise ileriki dönemde üst sıralara çıkacak. Gayrimenkul yatırım ortaklığı dönüşümü için resmi süreçlerimizi takip ediyoruz. Firmamız GYO’ya dönüştüğünde hedeflerimizi hızla hayata geçireceğiz. Önümüzdeki beş yıl içinde minimum 10 milyar TL’lik bir yatırım öngörüyoruz. Bunların kaynaklarını hazırlıyoruz. Önümüzdeki üç yılda konjonktürün pozitif olarak değişeceğini düşünüyorum. İstanbul yatırımları şirketimizin vazgeçilmezi… Adana’da da gayrimenkul yatırımlarımız mevcut” dedi.

    ‘Tuzla’da arazi arıyoruz’

    Intro Gayrimenkul’un ilk büyük yatırımı olan Çatalca’daki projesini de anlatan Bartık, “İstanbul’un kuzey aksında 800 milyon liralık lojistik depo merkezi yatırımı başlattık.  Hem bölgesel istihdama katkı sağlamayı hem de lojistik alandaki ihtiyacı karşılamayı hedefliyoruz. Yapımı bittiğinde kiraya vereceğiz. Ayrıca İstanbul Tuzla Tepeören bölgesinde arazi arayışı içindeyiz. Tepeören ve Akfırat civarında yeni bir gümrük yapılıyor. Şu an Esenyurt Çakmaklı’da ortak olduğumuz bir depomuz var;  dünyanın en iyi şirketleri bizim kiracımız” diye konuştu.

    ‘Yatırım için 2025’i bekleyin’

    Bartık, gayrimenkul yatırımlarında fırsatları yakalamak için kriz dönemlerinin önemli olduğunu da vurgulayarak, “Gerçek yatırımcılar sektörün daraldığı dönemlerde yatırım yapar. Bu şekilde sıra dışı projeler geliştirerek, verimli ve kârlı işlere imza atıyorsunuz. 2025 yılında gayrimenkul sektöründe canlanma başlayacak. Yatırım yapacaklara, 2025 yılı için kulaklarını ve gözlerini açmalarını tavsiye ediyorum” dedi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.