EXPOMED’de Sağlık Market uygulaması masaya yatırıldı
Mühürcü: İstanbul’da 1 yılda 133 bin, Ankara’da 60 bin, İzmir’de ise 50bin kere lojistik hareketi gerçekleştirdik
T.C Sağlık Bakanlığı’nın son dönmede yoğun olarak üzerinde çalıştığı Sağlık Market uygulamasını tüm detayları Expomed’de konuşuldu. Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü / Tedarik Planlama, Stok ve Lojistik Yönetimi Daire Başkanı Uz. Ecz. İrem Mühürcü’nün konuşmacı olarak katıldığı panelde uygulamanın lojistik tarafı da masaya yatırıldı.
Medikal cihaz, ekipman ve teknolojilerin sergilendiği, medikal trendlerin ve bilimsel etkinliklerin takip edildiği Avrasya Bölgesi’nin ve Türkiye’nin en büyük fuarı EXPOMED’in ikinci gününde Sağlık Market uygulamasının tüm detayları masaya yatırıldı.
Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü / Tedarik Planlama, Stok ve Lojistik Yönetimi Daire Başkanı Uz. Ecz. İrem Mühürcü’nün konuşmacı olarak katıldığı panelde Türkiye 10. Kalkınma Planında yer alan Türkiye Lojistik Master Planı’nın tüm detayları da konuşuldu.
Lojistik sektörünün ekonomin temel taşlarından biri olduğunu söyleyen Mühürcü, lojistik ve tedarik zinciri düzgün çalışmadığında üretim ve gelir kaybının yaşanabileceğinin altını çizdi. Lojistik sektöründe sürdürülebilirliğin önemi vurgu yapan Mühürcü, bunun için; kaynakların verimli kullanımı, serbest ve adil rekabet ortamının oluşturulması, hizmet kalitesinin artırılması, enerji verimliği ve çevresel duyarlılık, emniyet ve teknoloji, eğitim-bilim-teknoloji ve uzmanlaşmanın önemli parametreler olduğunu aktardı. Hedeflerinin yeşil lojistik olduğunu ve bu yönde önemli çalışmalar kaydettiklerini söyleyen Mühürcü, lojistiğin tek bir kulvar olmadığını, ambalaj ve saklama koşulları gibi farklı uzmanlık alanlarının da bu konuda önem arz ettiğini söyledi. Sağlık Market uygulamasında da ürün gamına göre ihale süresinin her ay tekrarlanabileceğini aktaran Mühürcü, Devlet Malzeme Ofisi’nden alınacak ürünlerin stok gün sayısını azaltabileceklerini aktardı.
Sağlık Market uygulamasının temel amacın yerliliği ön plana çıkarmak ve Türkiye’de tıbbi cihaz sektörünü güçlendirmek olduğunu söyleyen Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü / Tedarik Planlama, Stok ve Lojistik Yönetimi Daire Başkanı Uz. Ecz. İrem Mühürcü, devletin teşvik mekanizmalarını güçlendirmek, yerli firmalarımızın ürünlerini kataloglara koyarak merkezi bir yapı kurgulandığını ifade etti.