DOLAR 34,5424
EURO 36,0063
ALTIN 3005,886
BIST 9549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Eşitsizliklerden Eşitlik Arıyoruz!

    Eşitsizliklerden Eşitlik Arıyoruz!
    02.06.2024
    A+
    A-

    Sosyal Etki Zirvesi’24” ‘Eşitsizliklerden Eşitlik Arıyoruz’ Mottosuyla 30 Mayıs Perşembe Günü İş Sanat Levent’te Gerçekleşti!”

    Sosyal Etki Zirvesi’24; ‘Sosyal Fabrika – Toplumsal Dönüşüm Platformu’ ve EKONOMİ Gazetesi işbirliği ile; Sosyal Fabrika Toplumsal Dönüşüm Platformu Kurucusu ve Organizasyon Lideri Münteha Adalı öncülüğünde “Eşitsizliklerden Eşitlik Arıyoruz” mottosuyla 30 Mayıs 2024 tarihinde İş Sanat, Levent İstanbul’da gerçekleşti.

    Sivil Toplum Kuruluşları, Vakıflar, Dernekler, Kamu Kuruluşları, Belediyeler, Üniversiteler, Platformlar, Medya ve İş Dünyası Temsilcileri dahil olmak üzere 121 paydaşı ortak bir hedefte bir araya getiren Sosyal Etki Zirvesi’24, sosyal, ekonomik ve çevresel eşitsizliklere dikkat çekmek, farkındalık oluşturmak ve herkesi eyleme davet etmek hedefiyle gerçekleştirildi.

    Sunuculuğunu Idecon Idea&Congress Kurucusu, Ajans Başkanı Yaprak Yapsan ve Oyuncu Hakan Bilgin’in üstlendiği “Sosyal Etki Zirvesi’24”te,“Eşitsizliklerden Eşitlik Arıyoruz” mottosuyla toplumsal cinsiyet eşitliği, toplumsal adalet, sınıfsal eşitsizlik, çalışan hakları, engelli hakları, hayvan hakları, ve insan-doğa dengesizliği gibi konularda değişim elçileri yaratarak, yeni fikirlerin dile getirdiği kapsamlı bir platform oluşturdu.

    Katılımcılar; somut adımlar atarak mevcut projelerin izlenebilir, uygulanabilir, çözüm ve sonuç odaklı olmaları için ortak çözüm önerileri için ilham verdiler.

    Birliktelik Zamanı’ mottomuzla, ortak akılla ortak hareket edebilmek için buradayız

    Sosyal Fabrika Toplumsal Dönüşüm Platformu

    Kurucusu ve Organizasyon Lideri Münteha Adalı

    “Sessizliğin utancını yaşamamak için bütün eşitsizliklere karşı duruşumuzu yaptıklarımızla, yapacaklarımızla ve ortak hedeflerimizle ifade etmek ve SES çıkartmak zorundayız. Sorunların üstünü örtüp görmezden gelmenin nasıl bir ayak bağı olduğunu hep beraber deneyimlediğimiz bir dünyada ve şimdi ‘Birliktelik Zamanı’ mottomuzla, ortak akılla ortak hareket edebilmek için bugün buradayız. Cumhuriyetin 2. Yüzyılında bir arada olmanın ihtiyacı ve öneminin giderek daha çok arttığını görüyoruz. ‘Ben’den Bize’ giden bu yolculukta #SEZ24’de eşitlik arayışımızda hiçbir dünya meselesine sessiz kalmadığımızı, hep beraber tartışarak, paylaşarak, bölüşerek çoğalacağımızı ve büyüyebileceğimiz mesajını buradan paylaşmak istiyorum.”

    Kimsesizlerin kimsesi olabilmek gazetecilerin ve basının en önemli görevi

    EKONOMİ Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Güldağ

    “İyilerin birlikteliği çabasıyla 121 paydaşımız ile çevre kelimesini tam anlamıyla kullanmak istiyor, çevresine duyarlı paydaşlarımıza teşekkür etmek istiyorum. Dünyayı insan olarak çürüttük ve onarmamız gerekiyor. Sadece fabrika veya şirket içi olarak düşünmemeliyiz. Eşitsizliğin bu noktaya geldiği bir dünyada, daha iyi bir dünya için hep birlikte çalışmanın keyfini ve mutluluğunu yaşıyoruz. Kimsesizlerin kimsesi olabilmek gazetecilerin ve basının en önemli görevi olduğu fikrine değerli meslektaşlarım da bana katılacaktır. Önümüzdeki süreçte, Türkiye başta olmak üzere, tüm dünyada özgürlüklerin arttığı ve eşitsizliklerin azaldığı bir dünya arzu ediyoruz.”

    Yeni bir bakış açışıyla toplumsal fayda için çalışmamız gerekiyor

    TÜSİAD Başkanı Orhan Turan

    “Sivil toplum alanında çalışan emek veren çok sayıda değerli kuruluşun bir araya geldiği bu etkinlikte sizlerle beraber olmaktan gurur duyuyorum. Uzun yıllardır sivil toplum kuruluşlarında görev alan biri olarak kolektif düşünmenin önemini ve yarattığı faydayı bizzat deneyimliyorum. TÜSİAD olarak sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelmenin, geleceği inşa etmenin önemini hep vurguladık ve vurgulamaya devam edeceğiz. Biz yarım asrı geride bırakmış bir sivil toplum kuruluşu olarak kuruluşumuzdan bu yana Türkiye’de demokratik ekonomik ve sosyal reformların kararlılıkla savunuculuğunu yapıyoruz. Toplumun kalbine ve ihtiyaçlarına hizmet eden sivil toplum kuruluşlarımız ile şirketlerimizi ortak vizyon doğrultusunda bir araya getirmek deneyim ve kaynak paylaşımı ile oluşan faydayı arttırmak çok değerlidir. Bu gün olduğu gibi çeşitli etkinliklerde tanışmamız, konuşmamız, birbirimizi anlamamız ve yeni bir bakış açışıyla toplumsal fayda için çalışmamız gerekiyor.”

    Üretim ve yaşam biçimimizi, bu yerkürenin ritmindeki değişime uydurmak zorundayız

    Araştırmacı, Yazar Bekir Ağırdır

    “Mevcut üretim modellerini aynı şekilde sürdürmek ve doğayı bu kadar hoyratça kullanmak mümkün değil. Bugünkü yaşam, eskisinden farklı olarak karmaşıklık ve belirsizlik esaslı. Ancak, bizim bütün zihnimiz, mantığımız ve proje tasarımlarımız belirlilik üzerine çalışıyor. Halbuki hayat, belirsizlik ve karmaşıklık temelli. Dünya ülkeleri içinde gece yarısı resmi gazeteyi en çok okuyan ülke Türkiye. Üretim ve yaşam biçimimizi, bu yerkürenin ritmindeki değişime uydurmak zorundayız.”

    “Birliktelik Zamanı”nda 121 Paydaş Sahnede Bir Araya Geldi!

    Cumhuriyetimizin 101. yılında, 101 paydaş hedefi ile “Ve Birliktelik Zamanı” diyerek çıkılan bu yolculukta, tam 121 STK, Vakıf, Kurum, Platform ve Üniversiteler’in paydaşlığı ile topluma; birlikteliğin, çeşitliliğin ve bir arada olmanın yaratacağı olumlu dönüşümün mesajı verildi.

    Türkiye’de bir ilki temsil eden ve ortak hedefler etrafında birleşmenin gücünü gösteren bu buluşma, birlikteliğin önemine vurgu yaparak, ortak vizyon ile birlikte hareket etmenin çözümün ilk adımı olduğunu ortaya koydu.

    Katılımcılar, ortak çaba ve işbirliğiyle daha adil, eşit ve sürdürülebilir bir toplumun inşaası için kararlılıklarını dile getirdiler.

    Sözü Olan Kadınlar, Mavi Yaka Beyaz Yaka Hikayeleri = İki Yakamızı Bir Araya Getirdik, Sosyal Girişimcilikte Eşitlik Yaklaşımları, Sosyal Etki Yaratanlar = Sosyal Girişimciliğin Toplumların Değişimine Etkisi, Sosyal Etkiyle Birlikte Parlıyoruz, Şimdi Birliktelik Zamanı, Hayata Pozitif Etki, Erkekler Konuşuyor, Social Wellpreneure, Sanatta Eşitlik = Herkes İçin Sanat, Sermayede Eşitlik, Genç Etki = Gençlerin Varolma Hikayesi ve Yarının Renkleri = Çocuklar Bizim, Gelecek Hepimizin” başlıklarında toplumsal cinsiyet eşitsizliği, gelir dağılımı eşitsizliği, insan-doğa dengesi eşitsizliği konularında farkındalık yaratarak mevcut projelerin izlenebilir, uygulanabilir, çözüm ve sonuç odaklı olmaları için ortak çözüm önerileri ve yeni projeler yaratmaları hedeflendi.

    1.700 katılımcı, Nasıl Bir Ekonomi TV YouTube kanalında canlı olarak yayınlanan, 121 paydaşın ve 94 sponsorumuzun yoğun ilgisiyle gerçekleşen Sosyal Etki Zirvesi, gün sonunda EKONOMİ Gazetesi’nin, zirve çalışma grubunun, organizasyon ajansı bluechip, iletişim koordinasyon ajansı Idecon Idea&Congress, sosyal medya ajansı Sosyal Mutfak ve organizasyonda emeği geçen herkesin sahneye çağrılmasının ardından büyük bir coşkuyla Zeliha Sunal’ın etkileyici müzik performansıyla unutulmaz bir kapanış yaptı.

    Sosyal Etki Zirvesi’nin etkinlik atıkları, bluechip & Haytap – Hayvan Hakları Federasyonu işbirliği ile barınaklara yuva yapılmak üzere değerlendirildi.

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.