DOLAR 33,9762
EURO 37,6709
ALTIN 2727,447
BIST 9771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Erdoğan Bayraktar’ın katılımıyla Hacı Zeliha Sucu Camii yeniden ibadete açıldı

    Erdoğan Bayraktar’ın katılımıyla Hacı Zeliha Sucu Camii  yeniden ibadete açıldı
    19.07.2024
    A+
    A-

    Ankara Yenimahalle’de uzun süredir metruk halde bulunan Hacı Zeliha Sucu Camii’nin Vatan Vakfı tarafından yürütülen yenileme çalışması tamamlandı. Cami, Ankara Valisi Vasip Şahin, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile Çevre ve Şehircilik Eski Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın katıldığı bir törenle yeniden ibadete açıldı.

    Ankara Yenimahalle’de metruk haldeyken Vatan Vakfı tarafından yeniden inşa edilen Hacı Zeliha Sucu Camii, 19 Temmuz’da düzenlenen törenle ibadete açıldı. Cuma Namazına müteakip, saat 13.30’da başlayan törene Ankara Valisi Vasip Şahin, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Çevre ve Şehircilik Eski Bakanı Erdoğan Bayraktar, Diyanet İşleri Başkanlığı yetkilileri, Ankara İl Müftüsü Dr. Hasan Çınar, Yenimahalle İlçe Müftülüğü yetkilileri, Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan ve Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar katıldı.

    Aynı anda 500 kişi namaz kılabilecek

    Etlik Şehir Hastanesi ve Ankara İl sağlık Müdürlüğü’nün karşısında yer alan Hacı Zeliha Sucu Camii’nin yenilenme çalışmaları kapsamında, eski yapıya ait taş duvarlar ve minare korunurken kubbe ve çatı tamamen yenilendi. Camiye ayrıca meşruta (İmam evi) ve şadırvan eklendi. Mihrap, mimber ve kürsüsü de yeniden imal edilen camii, 2 bin 697 metrekare arsa üzerinde 416 metrekare kapalı alana ve 500 metrekare ibarede uygun bir bahçeye sahip. Zemin kat ve mahfil katında aynı anda yaklaşık 500 kişinin namaz kılabileceği camide yaşlılar ve çocuklar düşünülerek yerden ısıtma yapıldı. Cami inşaatını ve 1440 metrekare peyzaj düzenlemesi kapsayan yenileme projesi, yaklaşık 13 milyon TL’ye mal oldu.

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.