DOLAR 33,9762
EURO 37,6709
ALTIN 2727,447
BIST 9771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    ”Enerjim Sensin’’ Programı’nda girişimleri 3,5 milyon TL nakit ödül bekliyor

    ”Enerjim Sensin’’ Programı’nda  girişimleri 3,5 milyon TL nakit ödül bekliyor

    Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) ve Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği  (Elder) koordinatörlüğünde, İTÜ ARI Teknokent iş birliğinde üç yıldır düzenlenen “Enerjim Sensin Hızlandırma Programı” için 2024 yılı başvuruları alınmaya başlandı. Enerji sektörüne yönelik teknoloji geliştiren girişimleri desteklemeyi amaçlayan programı, İTÜ Çekirdek’te başarıyla tamamlayan girişimler, toplam 3,5 milyon TL nakit ödülün sahibi olacak. Programa başvurular 1 Ağustos’a kadar devam edecek.

    Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) ve Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (Elder) koordinatörlüğünde, İTÜ ARI Teknokent işbirliği ile yürütülen “Enerjim Sensin” Hızlandırma Programı, enerji girişimlerine destek olmaya devam ediyor. Enerji alanındaki sorunlara inovatif çözümler üreten, süreçleri iyileştiren ve gelişmelere hızlıca adapte olan girişimleri desteklenmeyi hedefleyen programa başvurular 1 Ağustos tarihine kadar kabul edilecek. Bu yıl Enerjim Sensin Demo Günü’nde sahne alacak girişimler; 1,5 milyon TL ve Türkiye’nin en büyük girişimcilik etkinliği Big Bang Startup Challenge’da kategoriye özel 2 milyon TL olmak üzere toplam 3,5 milyon TL’lik nakdi ödüle sahip olabilecek. Bunun yanı sıra yine Big Bang’de 1,28 milyar TL’lik ödül ve yatırım havuzundan da yararlanabilecek girişimler, enerji sektöründe faaliyet gösteren güçlü şirketlere satış, iş birliği ve partnerlik fırsatı da yakalayacak.

    110 GİRİŞİMCİ 135 MİLYON TL YATIRIM ALDI

    EPDK ve Elder tarafından ilk tohumları 2018 yılında atılan ve 2021 yılından bu yana İTÜ Çekirdek işbirliği ile devam eden “Enerjim Sensin” Hızlandırma Programı bugüne kadar başvuruda bulunan 110 girişim bu desteklerle 500 kişiyi aşan istihdam yarattı, 135 milyon TL’lik yatırım aldı. Toplamda 2,5 milyar TL değerlemeye ulaşan girişimler, 155 milyon TL ciro elde etmeyi başardı.

    AR-GE ALANINDA YAPILAN HER YATIRIM TÜRKİYE’NİN GELECEĞİNE YAPILAN YATIRIM”

    Ar-Ge alanında yapılan her yatırımın Türkiye’nin geleceğine yapılan yatırım olduğunu işaret eden EPDK Başkan Yardımcısı ve Ar-Ge Komisyonu Başkanı Hacı Ali Ulutaş, yenilikçiliği ve girişimciliği teşvik eden “Enerjim Sensin Hızlandırma Programı”nın sektörün gelişimine sunduğu katkının yanı sıra Türkiye’nin enerji arz güvenliği ve sürdürülebilirliği için de büyük önem taşıdığını kaydetti. Ulutaş, “Tüketici memnuniyeti, verimlilik ve yerlilik gibi konularda sektörümüze yön verecek her adım her proje bizim için çok değerli. Girişimcilerimizin ortaya koyduğu yenilikçi çözümlerin sadece bugünün değil, geleceğin enerji ihtiyaçlarına da yanıt vereceğine inanıyorum. EPDK Başkanımız Sayın Mustafa Yılmaz’ın Ar-Ge alanında bize çizdiği vizyon doğrultusunda enerji sektöründe girişimcilik ruhunu canlandıran böylesi bir programın öncüsü ve destekleyicisi olmaktan da gurur duyuyoruz. Projede emeği olan ve katkı sunan herkese teşekkür ederiz” dedi.

    YENİLİKÇİ YAKLAŞIMLAR, GELECEĞİN ENERJİSİNİ ŞEKİLLENDİRİYOR”

    Enerjim Sensin Hızlandırma Programı’nın, sektörün sürdürülebilir ve yenilikçi çözümlerle geleceğe hazırlanması adına atılan önemli bir adım olduğunu ifade eden Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (Elder) Yönetim Kurulu Başkanı Barış Erdeniz, “EPDK desteği ve İTÜ ARI Teknokent ile gerçekleştirdiğimiz iş birliği sayesinde, enerji sektörüne yönelik yeni teknolojilerin geliştirilmesi ve bu teknolojilerin hayata geçirilmesi mümkün olmakta. Küresel çapta büyük bir dönüşüm geçiren enerji sektöründe, yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımı, enerji verimliliği ve sürdürülebilir enerji çözümleri her geçen gün daha çok önem kazanıyor. Yeşil dönüşümün omurgası olan elektrik dağıtım sektörümüzün geleceği, daha fazla yenilenebilir enerji entegrasyonu, dijitalleşme ve akıllı şebekeler gibi önemli trendlerle şekilleniyor. Elder olarak, gençlerimizin, fikir ve girişimleriyle ülkemizin geleceğinin mimarları olduğuna inanıyoruz. Ülkemizin potansiyelini ortaya çıkarmak ve genç girişimcilere destek olmak bizim için çok büyük bir gurur kaynağı. Onların enerjisi ve yenilikçi yaklaşımları, geleceğin enerjisini şekillendiriyor. Bu programın, girişimcilik ekosistemine yaptığı katkılarla, sektörün dinamizmini artırdığına ve enerji alanında önemli inovasyonların önünü açtığına inanıyor ve fikri, projesi olan tüm girişimcilere kapımızın sonuna kadar açık olduğunu bir kez daha anımsatıyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

    YENİLİKÇİ İŞ FİKİRLERİNİN SESİ OLACAK

    Enerjim Sensin Hızlandırma Programı” ile girişimcilerin yenilikçi iş fikirlerinin sesi olacaklarını vurgulayan İTÜ ARI Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Attila Dikbaş da, İTÜ ARI Teknokent, yıllardır enerji kümelenmesi kapsamında değer üreten ve enerji teknolojilerini öncelikli stratejik alanlarından biri olarak belirleyen, Türkiye’nin enerji alanında Ar-Ge faaliyeti yapan firmalarının faaliyet gösterdiği binasıyla önemli bir ekosistem yaratmıştır. EPDK, Elder ve İTÜ ARI Teknokent olarak güçlerimizi birleştirdiğimiz bu program kapsamında da sektöre değer yaratmak için enerji alanında inovatif teknolojiler geliştiren girişimleri bir kez daha destekleyeceğiz. Programa seçilen girişimler, İTÜ Çekirdek’te girişimini ticarileştirmeye yönelik eğitim ve seminerler; pazarlamadan finansa, satıştan insan kaynağına kadar 500’den fazla alanında uzman mentor prototipini geliştirmek için Ar-Ge fonu ve laboratuvar altyapısı gibi desteklerden yararlanabilecek. Ayrıca, potansiyel müşterilerle bir araya gelme, ulusal ve uluslararası bağlantılara erişim, global fuar, etkinlik ve hızlandırma programlarına katılım sağlanması, yatırım imkânı ve desteği gibi çeşitli avantajlar ve desteklerden yararlanma imkanı bulacaklar.Global enerji girişimlerini de, enerji dikeyimiz kapsamında destekleyerek her yıl daha ileri taşıma gayretindeyiz.” ifadelerini kullandı.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.