Endüstri 4,0’a dair her şey MAKTEK İzmir’de konuşuldu
Makina sektörünün Ege Bölgesi’ndeki en büyük buluşması MAKTEK İzmir Fuarı, 2017 yılında olduğu gibi bu yıl da bekleneni karşıladı. TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. ile Takım Tezgahları Sanayici ve İş İnsanları Derneği (TİAD) iş birliği ve Makina İmalatçıları Birliği (MİB) desteğiyle düzenlenen fuarı, 34.812 sektör temsilcisi ziyaret etti. Ar-Ge destekli inovasyon harikası yeni nesil ürünlerle sektörün fotoğrafını çeken fuar kapsamında gerçekleştirilen makina satışıyla hedeflenen iş hacmine ulaşıldı.
Türkiye sanayisinin gelişiminde önemli bir rol üstlenen makina sektörünün tüm paydaşlarını 2’inci kez bir araya getiren MAKTEK İzmir, 9-12 Ekim 2019 tarihleri arasında 35 bine yakın sektör profesyonelini aynı çatı altında buluşturdu. Otomotiv tedarik sanayi, savunma sanayi, havacılık, döküm sanayi ve kalıpçılık sektörleri başta olmak üzere tüm üretim sektörlerinde kullanılan, son teknolojiyle tasarlanan makinelerin sergilendiği fuar kapsamında Endüstri 4,0’a uygun yeni nesil makineler ilgi odağı oldu.
“2017’ye kıyasla yüzde 8,2 ziyaretçi artışıyla MAKTEK İzmir, 34.812 ziyaretçiyi ağırladı”
MAKTEK İzmir’in oldukça verimli geçtiğinin altını çizen TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü, “Aslına bakarsanız her anlamda oldukça verimli bir fuar dönemi geçirdik. 2017 yılına göre ziyaretçi sayımızda yüzde 8,2’lik bir artış söz konusu. Rakamlara bakarak Ege Bölgesi’nde her geçen sene büyüyen buluşmalar organize ettiğimizi söyleyebilirim. 17 ülkeden 370 firma ve firma temsilciliği 43.000 metrekare kapalı alanda yeni nesil ürünlerini MAKTEK İzmir Fuarı’nda sergiledi. İlk kez 2019 yılında Fuara katılan 88 yeni firma var. Bu yıl yerli ve yabancı toplam ziyaretçi sayımız 34.812’ye ulaştı. MAKTEK İzmir Fuarı, katılımcı ve ziyaretçilerin köklü buluşması olmak için her geçen sene daha güçlü adımlar atıyor. Hedeflediğimiz rakamlara ulaşmak bizi gelecek fuarlara hazırlanmamızda motive ediyor” dedi.
TİAD Başkanı Fatih Varlık ise MAKTEK İzmir’in yeni nesil ürünlere ev sahipliği yaparak sektörün analizini yaptığını söyledi. Fuarın Endüstri 4,0’a uygun ürünlerle sektörün gelecek vizyonunu da gözler önüne serdiğinin altını çizen Varlık, yeni MAKTEK Fuarları için TİAD olarak çalışmalarına devam ettiklerini söyledi.
Fuarda, ziyaretçiler 4 gün boyunca yeni ürünleri inceleyip, teknolojiler hakkında bilgi edinme fırsatı yakaladı. Ayrıca katılımcı ve ziyaretçiler, MAKTEK kapsamında yeni pazarlara açılmak ve farklı iş imkanları oluşturmak için görüşmeler gerçekleştirdi. Fuar ayrıca; Türkiye’nin 2023 yılındaki 500 milyar dolarlık ihracat hedefine ulaşmasında stratejik bir öneme sahip olan “Makina” ve “Takım Tezgahları” sektörlerinin dünyaya duyurulmasında önemli bir köprü görevi görerek gücünü ortaya koydu.