DOLAR 34,495
EURO 36,2569
ALTIN 2963,951
BIST 9367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Emlak Konut, Saraçoğlu Mahallesini yeniden canlandıracak

    Emlak Konut, Saraçoğlu Mahallesini yeniden canlandıracak

    Türkiye’nin başkenti Ankara’nın merkez semti Kızılay’ın kalbinde yer alan Saraçoğlu Mahallesi, Emlak Konut’un geliştireceği proje ile özgün dokusu korunarak yeniden hayat buluyor.

    Türkiye’nin en büyük gayrimenkul yatırım ortaklığı Emlak Konut 03 Temmuz 2017 tarih ve 2017/10562 sayılı Bakanlar Kurulu Kararnamesi ile Ankara’da Maliye Bakanlığı’yla beraber yeni bir dönüşüm projesine daha imza atmaya hazırlanıyor. Ankara’nın yoğun gündemi ve karmaşası içerisinde 121.000 metrekarelik alanda çınar ve kestane ağaçlarıyla çevrelenmiş doğal klima etkisiyle yemyeşil dokusuyla ön plana çıkan Saraçoğlu Mahallesi tüm bu özelliklerine rağmen, günümüzde kullanılamayan atıl alanlar olarak varlığını sürdürüyor. Geleneksel Türk Evi kurgusuyla 1940’lı yıllarda Emlak Bankası tarafından kamu çalışanları için hayata geçirilen ve cumhuriyetin ilk toplu konut uygulamalarından biri olarak ön plana çıkan Saraçoğlu Mahallesi, Emlak Konut ile yeniden eski görkemine kavuşuyor.

    Saraçoğlu Mahallesi Ankara’nın geçmişine uygun olarak projelendiriliyor

    Saraçoğlu Mahallesi ile ilgili açıklamada bulunan Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum: “Türkiye’nin en büyük gayrimenkul yatırım ortaklığı olarak geliştirdiğimiz projelerimizde öncelikli misyonlarımızdan biri kültürel mirasımızın devamlılığını sağlamak. Cumhuriyetimizin ilk dönemleri olan 1940’lı yıllarda kamu çalışanlarına ev sahipliği yapmak için tasarlanan ve milli mimarlık anlayışının örneklerinden olan Saraçoğlu mahallesini geçmişine uygun olarak Türk Evi temasının yansımalarını göreceğimiz şekilde yeniden projelendiriyoruz. Süreci çok yakından titizlikle takip eden Sayın Maliye Bakanımız Naci Ağbal’ın da açıklamalarında belirttiği gibi bütün yapılar korunarak bugünden daha yeşil ve tüm Ankara halkının daha aktif bir halde kullanacağı bir mahalle olarak yapılmasını planlıyoruz. Baktığımız zaman Saraçoğlu mahallesi günümüzde Ankara gibi büyük bir şehrin ortasında gürültüden ve yoğunluktan uzak olması sayesinde huzur veren bir mekan olarak nitelendirilse de, aynı zamanda bölgenin atıl kalmasına ve zamanla yenilenme ihtiyacı duymasına sebep olmuştur. Bu bağlamda Saraçoğlu mahallesine; geçmişin izleri, mevcut yapılar ve ağaçlar korunarak ekolojik, ekonomik ve sosyal sürdürülebilirlik çerçevesinde makro ölçekte ülkemizin başkentine yakışır kentin tarihini yaşatan, dinamizmine ayak uyduran ve başkent halkının ihtiyaçlarına yönelik, nefes alacağı yeşil alanlarıyla 7/24 yaşayan nitelikli bir yaşam alanı kazandırmış olacağız. Geleneksel Türk evlerinin örneklerinden olan proje alanındaki yapılar ve ağaçlar tescilli durumda olduğundan, Tabiat Varlıkları Koruma Bölge Komisyonu ve Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’ndan alınacak onaylar doğrultusunda özgün Türk mimarisi ve örnek bir şehircilik yaklaşımıyla uygun olarak yapacağız.” dedi.

    İnsan odaklı cazibe merkezi

    Saraçoğlu mahallesinin, yapılacak çalışmalar ile doğayla birlikte yaşama imkanı sunan, insan odaklı ve bölge esnafıyla bütünleşen bir cazibe merkezi haline dönüştürülmesi planlanmaktadır. Proje alanı Kızılay’da yer aldığı için oldukça kuvvetli bir toplu taşıma ağına yakın bir noktada yer alıyor. Güçlü metro bağlantıları ve otobüs hatları ile beraber çevresindeki geniş karayolu bağlantıları sayesinde alana erişim de kolaylıkla sağlanmaktadır.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.