DOLAR 34,5424
EURO 36,0063
ALTIN 3005,886
BIST 9549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Emlak danışmanlığı girişimcilik örneğidir

    Emlak danışmanlığı girişimcilik örneğidir
    15.10.2018
    A+
    A-

    Gayrimenkul sektöründeki girişimciliği kendi işinin patronu olarak ifade eden Altın Emlak Genel Müdürü “Girişimcilik emlak sektörünün en gerçekçi tezahürü. Sonuçta bizler, hizmet üretmek veya pazarlamak üzere kar ve zarar riskini göze alarak, sahip olduğumuz sermayeyi ve emeği yatırıma dönüştüren kişileriz” dedi.

    Bu yıl 16.si düzenlenen Bayim Olur musun? fuarında katılımcılara “Gayrimenkul Sektöründe Girişimcilik” konulu bir seminer veren Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı “Ülkemizde emlak danışmanlarının pazarında TKGM verilerine göre 57.634.703 parsel ve 19.390.637 bağımsız bölüm var. TÜVİMER verilerine göre her ay 1 milyon üzerinde portföy satılık yada kiralık olarak piyasaya arz ediliyor. Sadece 10 milyona yakın nüfusu olan İstanbul Avrupa Yakası’nda 2017 yılında gerçekleşen taşınma sayısı 610 bin. Nisan 2018 verilerine göre 523.534 bağımsız birimde, 128.410 bina kentsel dönüşüm kapsamına alındı. Şimdiye kadar 150 bin üzerinde yabancı uyruklu kişi ülkemizde taşınmaz aldı. Bu veriler sektörümüzdeki potansiyeli ve girişimciler için fırsatları gösteriyor” dedi.

    Arzın %82’si Emlak Danışmanlarından

    Gayrimenkul piyasalarında arzın %82’sinin emlak işletmeleri ve danışmanları tarafından piyasaya girildiğini belirten Özelmacıklı “TÜVİMER verilerine göre bu arzın %60’ı satılık iken %33’ü kiralık portföylerden oluşuyor. Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği ile artık herkesin emlakçılık yapamayacak olması sektördeki iş potansiyelimizi artırıyor. Bu noktada markalı emlakçılık da öne çıkıyor. Para ve sermaye piyasalarına göre gayrimenkul pazarlamasında daha çok profesyonel ve nitelikli girişimciye ihtiyacımız var” dedi.

    Emlak Danışmanın Özellikleri

    Emlak danışmanlarında beklenen özelliklerini de sıralayan Mustafa Hakan Özelmacıklı “Kendi kendine iş başlatabilen, ataletten sıyrılmış, bölgeyi ve piyasayı öğrenmek için sürekli olarak takipte olan, kendini geliştirmeye açık, iletişim becerileri ve müzakere yeteneği gelişmiş, dijital pazarlamaya yatkın ve piyasa şartlarına adapte olabilen girişimciler başarıyı daha hızlı yakalıyor. Franchisee sistemleri, sürekli eğitimler, CRM kullanımı, karar destek sistemleri, uzmanlık alanı ve bölge çalışmaları gibi unsurlar da bu başarıyı kolaylaştırıyor” dedi.

     

     Fuarda Yoğun İlgi

    CNR Expo Center’da düzenlenen “Bayim Olur Musun?” fuarında girişimciler ile bir araya gelen Altın Emlak standı, fuar süresince de yoğun ilgi gördü. Yerli ve milli bir marka olarak, TL bazlı giriş ve sabit ödentiler ile cirodan pay almayan Altın Emlak, mevcutta 120’ye yakın temsilciliği ile faaliyet gösteriyor. Altın Emlak, UFRAD (Ulusal Franchisee Derneği) tarafından ayrıca sektöre ve ülke ekonomisine katkılarından dolayı da teşekkür plaketine layık görüldü.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.