DOLAR 34,5424
EURO 36,0063
ALTIN 3005,886
BIST 9549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Elektrik sektöründe Ar-Ge farkı

    Elektrik sektöründe Ar-Ge farkı

    Türkiye önümüzdeki dönemde Ar-Ge ile büyümeye odaklanacak. Buna göre 2023’te Ar-Ge harcamalarının milli gelire oranının çıkarılması hedeflenirken, pek çok sektör de Ar-Ge’ye ayırdıkları payı artırmaları için özellikle desteklenecek. Elektrik tesisat ekipmanları sektöründe inovasyona sektörün üzerinde pay ayıran Günsan Elektrik de Ar-Ge yatırımlarını artırarak 2020’nin 3. çeyreğinde yeni akıllı ürünlerini sektöre sunmayı hedefliyor.

     

    Elektrik tesisatları ekipmanları, anahtar ve priz sektöründe geliştirdiği yenilikçi ürünlerle fark yaratan Günsan Elektrik, gelişen ihtiyaç ve beklentilere göre ürün gamını sürekli güncelleyerek, zenginleştiriyor. Ar-Ge’ye sektörünün üzerinde bir yatırım yapan Günsan’ın bu yatırımlarının meyvelerinden biri de 2017’de geliştirdiği akıllı telefon uygulaması Radius App, dünyada bir ilk olan bu uygulama ile kullanıcılar kendi anahtar ve prizlerini diledikleri gibi tasarlayıp sipariş verebiliyorlar.

     

    Akıllı ekipmanlar 2020’de piyasaya çıkacak

    Elektrik tesisat ekipmanlarının işlevselliklerinin yanında günümüzde kaliteleri ve tasarımlarıyla da yaşam alanlarının bir parçası haline geldiğini söyleyen Günsan Elektrik CEO’su Francisco Gil Garcia, 2020 yılına ilişkin değerlendirmesinde şunları söyledi: “Günsan olarak, ürünlerimizde en kaliteli malzemeleri kullanıyoruz. Herkesin zevkine uygun olacak şekilde tasarımlar geliştiriyoruz ve ihtiyaçlara yönelik ürünler tasarlamaya çalışıyoruz. Bunu da Ar-Ge ve inovasyon kabiliyetimize borçluyuz. Yeni teknoloji ve trendleri içeren yenilikçi ürünler geliştiriyoruz. 2020’nin üçüncü çeyreğinde pazara akıllı bina sistemlerine uygun ürün grubumuzu sunmayı hedefliyoruz. Ar-Ge departmanımızla geliştirdiğimiz yeni ürünlerimiz farklı pazarlarda da bize rekabette avantaj yaratıyor.”

     

    Enerji tüketimini azaltan ürünler yolda!

    Anahtar/priz, grup prizler, aksesuarlar, sigorta kutuları, şalt grubu, kauçuk fiş ve prizler ile kablo kategorilerinde toplam 17 bin parçalık ürün portföyüne sahip Günsan’ın 50 milyon adetin üzerinde anahtar/priz üretim kapasitesi bulunuyor. Ürünlerini 50’den fazla ülkeye ihraç eden Günsan, 2019 yılında portföyüne Afrika, Ortadoğu ve Rusya pazarlarını da dahil ederek, ihracatını artırdı. İhracat yaptıkları ülke sayısını artırmaya odaklandıklarını söyleyen Garcia, Günsan’ın 2020 hedefleri arasında enerji tüketimini azaltmaya katkıda bulunan ürünler geliştirmek de olduğunu kaydetti.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.