DOLAR 34,5424
EURO 36,0063
ALTIN 3005,886
BIST 9549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Eğitimde sıfır teknoloji devri başlıyor

    Eğitimde sıfır teknoloji devri başlıyor
    13.03.2018
    A+
    A-

    Son zamanlarda gittikçe popülerleşen sıfır teknoloji ile İngilizce’yi daha hızlı ve kolay öğrenmek artık çok kolay…

    Her gün daha da dijitalleşen dünyada dijitalin etkileri araştırmaları dikkat çeken sonuçlar ortaya koymaya devam ediyor. Dijitalin öğrenciler üzerindeki etkileri araştırmasında; öğrencilerin ders sırasında dikkatinin dağılması, odaklanma sorunu, konsantrasyonun bozulması ve asosyal davranış modelleri oluşturması gibi etkileri yüzünden eğitimde teknoloji kullanımı konusu tartışmaya açıldı. Dünya çapında okullar sınıflarda “sıfır teknoloji” uygulaması başlatıyor. İngilizce’yi yeni öğrenenler için de bu uygulamayı başlatan okullar, sınıflarda sıfır teknoloji ile eğitimi destekleyen çalışmalar yapıyor. Bu yöntemi destekleyen okullar, öğrencilerin göz teması kurma, arkadaşlıklar edinme ve öğretmenlerle etkileşimde bulunmak sureti ile sosyalleşmesini sağlayarak İngilizce öğrenme sürecinin daha kolay ve hızlı hale getiriyor.

    Kanada’nın Toronto ve Vancouver şehirlerinde bulunan Uluslararası Dil Akademisi (ILAC), Mart ayında sıfır teknoloji adı altında bir pilot proje başlatarak sınıftaki tüm elektronik cihazları kaldırıyor. Sınıfta cep telefonlarının kullanılmasını daha düşük hatırlama, akademik performanstaki düşme ve öğrencilerin memnuniyetinin azalması ile ilişkilendiren okul, sadece cep telefonlarını değil akıllı tahta, dizüstü bilgisayarı da sınıfa almıyor. ILAC Zero – Tech Pilot Projesi, yıl boyunca devam eden Genç Yetişkinler Programı’nda 16 -18 yaşları arasında öğrencilerle başlıyor.

    Uluslararası Dil Akademisi’nin (ILAC) temsilciliğini yapan DinamoEdu’nun kurucusu Fatih Kuran: “Son zamanlarda yeni öğrenme metodları geliştiren okullar fark yaratarak öğrencilerin dikkatini çekiyor. Temsilciliğini yaptığımız dünyanın önemli dil okullarından ILAC, sıfır teknoloji deneyimi ile hem İngilizce öğrenimini sağlamak hem de insan ilişkilerini geliştirmek amacıyla yeni bir uygulamaya başlıyor. Biz de ILAC ile birlikte bu heyecanı yaşıyoruz. Öğrencilerin ve ebeveynlerin dikkatini çekecek olan bu programın öğrencilerin gerçek anlamda İngilizce öğrenmelerine yardımcı olacağını düşünüyorum.” dedi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.