DOLAR 34,5484
EURO 36,0063
ALTIN 3005,166
BIST 9549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Doğru kaynak kullanımı, doğru su yönetimi

    Doğru kaynak kullanımı, doğru su yönetimi

    GF Hakan Plastik, 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeni ile yaptığı açıklamada çevre kirliliğinin etkilerinin en fazla hissedildiği kaynaklardan birinin su olduğuna dikkat çekerek, suyun yaşamsal öneminin altını çiziyor.

    Çevre kirliliği, hava, su, toprak kirliliği ile birlikte iklim değişikliğini kapsayan geniş bir kavram olarak karşımıza çıkıyor. İklim değişikliğinin etkilerini yıllara yayılan bir süreçte nisbeten daha yavaş hissetsek de hava ve su kirliliğinin etkilerini çok daha hızlı bir şekilde görebiliyoruz. GF Hakan Plastik de, 1974 yılından buyana 5 Haziran tarihinde kutlanan “Dünya Çevre Günü” nedeniyle suyun yaşamsal önemine dikkat çekiyor.

    Günümüzde insanlığın karşı karşıya olduğu en ciddi ekolojik tehditlerden biri olan su kirliliği, insan hayatını tehdit ediyor. Göller, ırmaklar, okyanuslar gibi su kaynaklarına zehirli ve kirli maddelerin karışmasıyla kirlenen sular, yer altı kaynaklarına karışan zehirli maddeler/atıklar zaten kısıtlı olan temiz su kaynaklarının giderek azalmasına neden oluyor. Küresel olarak, atık suyun yüzde 80’i işlenmeden veya yeniden kullanılmadan ekosisteme geri akıyor. Birleşmiş Milletler raporuna göre 2.1 milyar insanın evinde güvenli içme ve kullanma suyu bulunmadığının altını çizen GF Hakan Plastik yetkilileri, bu durumun daha da kötü boyutlara ulaşmadan pek çok konuda önlem alınması, en önemlisi de bilinç düzeyinin artırılması gerekliliğine değiniyorlar.

    Türkiye’nin 2030 yılına kadar su fakiri ülkeler arasında yer alacağının belirtildiğini ifade eden yetkililer, bu nedenle su yönetimi konusunda ciddi adımlar atılması gerekliliği üzerinde duruyorlar. Günümüzde yeşil alt yapı ve gri alt yapının doğru kombinasyonla kullanımı üzerinde çalışmalar yürütülmeye başladığını belirten GF Hakan Plastik yetkilileri, Türkiye için de doğru suyu yönetimi uygulamalarının kaynakların kullanımı, temiz su kaynaklarının korunması, insan ve suya bağlı diğer canlı türlerinin sağlının korunması gibi bir zincirin halkılarına pozitif yansımaları olacağına dikkat çekiyorlar.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.