DOLAR 34,186
EURO 37,0871
ALTIN 2976,59
BIST 9002,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Doğal bakteriyel çözümlerle su ve toprak geri kazanımı

    Doğal bakteriyel çözümlerle   su ve toprak geri kazanımı

    Alanının öncü kuruluşu Kazancı Çevre Tekniği’nin MicroLife ürün gamı, sanayi alanlarından otel ve restoranlara, organik atıkların bertarafında, su ve toprak kirliliğiyle mücadelede, güvenli temizliğin gerekli görüldüğü her alanda, kimyasal temizlik ürünlerine çevre dostu, etkin ve ekonomik bir alternatif sunuyor. Petroldeki hidrokarbonları ve çeşitli organik bileşikleri parçalayabilme ve sindirebilme yeteneğine sahip mikroorganizmalar (bakteriler), atık yönetimi ve atıksu arıtma verimliliğinde de devrim niteliğinde inovasyon sağlıyor; kirletilmiş toprak ve sulak alanların doğal biyoremediasyon yoluyla geri kazanımını mümkün kılıyor. Microlife serisi ürünler otel ve restoranların yanı sıra, tarım ve hayvancılığa uzanan bir yelpazede farklı kullanım alanları sunuyor.

    Petrol ve petrol türevleri, günümüzün en önemli enerji kaynağı, hammaddesi ve ticari emtiası olma özelliği taşıyor; ancak kullanılabilir toprak ve su alanları ve bunların ekosistemleri üzerinde olumsuz kirletici etkilere neden oluyor. Petrol hidrokarbonlarının neden olduğu ve doğal yaşamı etkileyen bu kirlenme, doğal ekosistemler, besin zinciri, hayvan ve insan sağlığı için de risk oluşturacak boyuta erişebiliyor.

    Toprak ve su kirliliğinin, petroldeki hidrokarbonları ve çeşitli organik bileşikleri parçalayabilme ve sindirebilme yeteneğine sahip mikroorganizmalar (bakteriler) kullanılarak giderimini ifade eden Biyoremediasyon yönteminin, doğal yollarla gerçekleşen ve diğer yöntemlere göre daha ekonomik bir alternatif olduğunu ifade eden Kazancı Çevre Tekniği Kurucu Genel Müdürü Artun Kazancı, “Doğa bir kez kirlendiğinde, kendini yenilemesi çok uzun sürebiliyor. Öte yandan, özellikle topraktaki kirlenmenin temizlenmesinde kullanılan bazı teknolojiler, toprak ekosistemine zarar verip, toprağı biyolojik olarak fakirleştirme riskini beraberinde getiriyor. Bunlar aynı zamanda oldukça yüksek maliyetli teknolojiler. Dünya genelinde kullanımı giderek artan biyoremediasyon yöntemiyse, su ve toprak geri kazanım işleminde ortamın doğal dengesinin korunmasını sağlar, yaşamın oluşumunu destekler ve maliyet avantajı sunar” dedi.

    Endüstriyel İhtiyaçlara Uygun, Düşük Maliyetli, Yenilikçi Doğal Çözümler

    Artun Kazancı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kazancı Çevre Tekniği’nin 30 yılı aşkın yolculuğunda tüm faaliyetlerimizi, ‘müşterilerimize kazanç sağlayan, inovatif özellikler taşıyan ve aynı zamanda mutlaka doğaya dost olan ürünler sunarız’ temel ilkemizle yürütüyoruz. Microlife DCB serisi biyoremediasyon ürünlerimizle atık suyun geri kazanımı ve atık saçılmalarıyla kirlenmiş toprağın yeniden canlandırılması konularında, endüstriyel işletmelerin ve kamunun spesifik ihtiyaçlarına uygun, inovatif, dayanıklı ve etkili, doğal bakteriyel çözümler sunuyoruz. Bu çözümlerimiz doğal dengenin korunmasını, işletmelerin operasyonel maliyetlerini düşürüp, verimliliği artırmalarına yardımcı oluyor. Bu konuda tesis performansı, periyodik raporlama ile sürekli izlenebiliyor.”

    Dökülmelerle kirlenmiş toprak ve suyu tekrar yaşama kavuşturan Kazancı Çevre Tekniği Microlife DCB serisi biyoremediasyon ürünleri, kanalizasyon şebekelerinden kaynaklanan tıkanmaları ve kötü kokuları önlüyor, göllerde, lagünlerde ve akan sularda ötrofikasyonun (kirlenme sonucu sudaki oksijenin ve canlı çeşidi azalırken, kokuşma ve çökelme oluşması) önüne geçiyor. Kentsel katı atıkların kompostlaşma sürecini de hızlandırarak kompost tesislerinin karlılığını arttırıyor.

    Atıksu Arıtımında da Kullanılıyor

    Microlife bakteri kültürlerinin, atıksu arıtımında da kullanıldığını ifade eden Kazancı Çevre Tekniği Kurucu Genel Müdürü Artun Kazancı, “Kullanıcı talebi ve ihtiyacı doğrultusunda sıvı ya da toz formda kullanıma sunulan Microlife Bakteri Kültürleri, düzenli kullanıldığında atıksu arıtma tesisinin işletme maliyetini düşürür. Arıtma tesislerinin hızla devreye alınıp verimli şekilde işletilmesini sağlayacak şekilde formüle edilen Microlife atıksu arıtma bakterilerimiz, evsel ve endüstriyel arıtma tesislerinin biyogaz üretimini ve anaerobik arıtma verimliliğini artırır, zehirli endüstriyel atıkların arıtılmasında karşılaşılan sorunları giderir ve toksik şoklar sonrası tesisin tekrar kısa sürede rejime gelmesini mümkün kılar, flamentli bakteriler gibi istenmeyen türlere karşı etkin mücadelede kullanılır” şeklinde konuştu.

    Otel ve Restoran Mutfak ve Tuvaletlerinde Doğal ve Kalıcı Temizlik

    Kazancı Çevre Tekniği’nin bakteriyel ürünlerden oluşan Microlife ürün gamının atık yönetimi ve arıtma veriminden, otel ve restoranlar için probiyotik temizlik ürünlerine, tarım ve hayvancılıkta verim artırıcı ürünlere kadar birçok alanda katma değer sağladığını vurgulayan Artun Kazancı, “Doğadan ilham alan sürdürülebilir temizlik ve bakım çözümleri olarak tanımlayabileceğimiz Microlife ürün gamımızla, sanayi tesislerinden otel kafe ve restoranlara, tarım ve hayvancılık işletmelerine uzanan bir yelpazede temizlik, atık yönetimi, proses verim artışı ve arıtma verimi çözümleri sunuyoruz. Microlife temizlik ve bakım ürünlerimiz, mikroorganizmaları aktif madde olarak kullanan yenilikçi ve çevre dostu probiyotik temizlik çözümleridir. Microlife’ın formülündeki mikroorganizmalar, otel, restoran, kafe mutfaklarında ve tuvaletlerde deterjanların ulaşamadığı en dar noktalara nüfuz ederek derinlemesine ve sürekli kalıcı temizlik sağlıyor” dedi.

    Tarım ve Hayvancılıkta Verimlilik Artışı 

    Kazancı Çevre Tekniği Microlife ürün gamının, tarım ve hayvancılık alanında da katma değer sağlayabileceğini de sözlerine ekleyen Artun Kazancı, şunları söyledi: “Tarım ve hayvancılık alanında verimlilik artışı sağlayacak yenilikçi ve çevre dostu ürünlerimiz için Ar-Ge çalışmalarımızda son aşamaya gelmiş durumdayız. Çok yakın zamanda bu konuda heyecan verici duyurularımız olacak.”

    Microlife Hakkında

    Kazancı Çevre Tekniği’nin bakteriyel ürünlerden oluşan Microlife markası, endüstriyel tesislerde ve kentsel depolama alanlarında atık yönetimi ve arıtma veriminden, otel ve restoranlar için probiyotik temizlik çözümlerine, tarım ve hayvancılıkta verim artırıcı ürünlere kadar birçok alanda katma değer sağlıyor.  Microlife ürün gamıyla operasyonel maliyetleri düşürüp, verimliliği artıran inovatif, dayanıklı ve etkili, doğal bakteriyel çözümler sunuluyor.

    Kazancı Çevre Tekniği Hakkında

    1993 yılında hayata geçen ve tüm faaliyetlerini “Biz müşterilerimize kazanç sağlayan, inovatif özellikler taşıyan ve aynı zamanda mutlaka doğaya dost olan ürünler sunarız” temel ilkesiyle sürdüren Kazancı Çevre Tekniği, bünyesinde bulundurduğu 4 markası ve 40 kişilik ekibiyle Türkiye’nin yanı sıra 6 kıtada 80’nin üzerinde ülkeyi kapsayan ihracat pazarlarında hizmet veriyor. Kazancı Çevre Tekniği, suyun geri dönüşümü ve arıtımı konularında dünya genelinde bilinen ve saygı gören, rekabetçi bir konuma sahip Rielli markası ile Endüstriyel Su Arıtma Sistemleri alanında mühendislik ve taahhüt hizmetleri veriyor. Rielli’nin deneyim ve uzmanlığını deniz tutkusu ile birleştiren RielliMarine 220V AC su yapıcılar, 8 farklı modelinde 70 – 450 litre/saat üretim kapasitesiyle denizde tatlı su ihtiyaçlarını karşılıyor. Bir diğer Kazancı markası Neutroair, rahatsız edici kokulara kaynağına özel geliştirilmiş nötralize edici ürünlerle endüstriyel bölgeler ve sosyal yaşam alanlarında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı hava kalitesi ve koku parametresi yönetmeliklerine uyum sağlayan uygun maliyetli çözümler sunuyor. Neutrair yöntemi, yatırım maliyeti ve işletme giderleri açısından da alternatif teknolojilere göre etkin ve daha ekonomiktir. Bakteriyel ürünlerden oluşan Microlife ürün gamı ise, atık yönetimi ve arıtma veriminden, tarımda ve hayvancılık çözümlerine birçok alanda katma değer sağlıyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.