Dijital çağın nabzı Workinton’da atıyor
Kuveyt Türk’ün düzenlediği ilk Hackathon’da Dijital Bankacılık Yazılım Projeleri geliştirildi. Levent 199 Workinton’da 22 ayrı grubun katıldığı yarışmanın kazananı ise KOBİ ATM oldu.
Bilgisayar programcıları, grafik tasarımcıları, arayüz tasarımcıları ve proje yöneticilerinin belli bir süre zarfında yazılım projeleri geliştirmesi ve diğer takımlar ile rekabet içerisinde yeni fikirler ürettiği buluşmalar (Hackathon) Workinton’un ev sahipliğinde yürütülüyor. Daha önce Vestel, Hürriyet, Tofaş ve daha bir çok kuruluşun Hackathon organizasyonlarına ev sahipliği yapan Workinton, Kuveyt Türk’ün dijital bankacılığı geliştirme arayışlarının merkezi oldu.
Kuveyt Türk’ün düzenlediği Hackathon’da Dijital Bankacılık Yazılım Projeleri Yarışması gerçekleştirildi. Katılım bankacılığı alanında bir ilk olan Hackathon’un birinciliğine TalCards grubu adına yarışan Muhammed Aziz Ulak ve Hüseyin Yusuf’un KOBİ ATM konulu projesi birincilik ödülünü kazandı. Hackathon’un kazananları ödüllerini Workinton CEO’su Pınar Massena ve Kuveyt Türk Bankacılık Servis Grubundan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İrfan Yılmaz’ın elinden aldı.
KOBİ ATM FİKRİ BİRİNCİ OLDU
Dijital dünya, startup’lar ve girişimcilerden oluşan yeni ekonominin nabzının attığı alanların başında yer alan Workinton, yarışmacı fikirlerin gelişesi ve verimli iş modelleri haline gelmesine de fırsat tanıyor. Daha önce onlarca Hackathon’a imza atan Workinton, Kuveyt Türk’ün düzenlediği ilk Hackathon’da Dijital Bankacılık Yazılım Projeleri Yarışması’na ev sahipliği yaptı. 22 ayrı ekibin katıldığı yarışmada, geliştirilen yazılım projeleri 10 kişiden oluşan jüriye sunuldu. 48 saat boyunca aralıksız olarak deva eden Hackathon’un birinciliğini KOBİ ATM konulu projesiyle TalCards gurubu adına yarışan Muhammed Aziz Ulak ve Hüseyin Yusuf aldı.
Bankacılık hizmetlerinin kusursuzlaştırılması ve yeni teknolojilerin kullanılmasının önünü açacak yarışmanın ikincilik ödülüne Sentinels, üçüncülüğüne ise Hisse Cepte grubu layık görüldü. Yarışmanın dördüncü beşinci ve altıncı isimleri ise sırasıyla İmece, Palm grupları ve Barış Yeniçeri oldu. Birinci olan proje 20 bin TL, ikinci olan proje 15 bin TL, üçüncü olan proje 10 bin TL, dördüncü, beşinci ve altıncı olan projeler ise 3 bin TL’lik ödüle hak kazandı.
Yarışmanın ödül töreninde konuşan Kuveyt Türk Bankacılık Servis Grubundan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İrfan Yılmaz, Kuveyt Türk olarak girişim sermayesi türünden işler yapmak istediklerini belirtti. İrfan Yılmaz, yeni girişimcilere sermaye, eğitim, destek ve mentorlük gibi hizmetler sunmak istediklerini belirterek, “Dijital bankacılığın geleceğini şekillendirecek olan Hackathon’u bundan sonraki yıllarda da devam ettirmeyi hedefliyoruz. Bu vesileyle, fikirlerin hayat bulmasına katkı sağlayacak Hızlandırma Merkezi ve Girişim Sermayesi Yatırım Fonu’nun kurulması için çalışmalarımızın son aşamaya geldiğini de kamuoyuyla paylaşıyoruz” diye konuştu.