DOLAR 34,5424
EURO 36,0063
ALTIN 3005,886
BIST 9549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    DDoS saldırıları son çeyrekte iki kat arttı

    DDoS saldırıları son çeyrekte iki kat arttı
    29.03.2018
    A+
    A-

    Kripto paraların artışıyla paralel olarak dünya çapında yoğunlaşan DDoS saldırıları, iş sürekliliğinde kesintilere ve maddi kayıplara neden oluyor

    Radore, 2017 yılının ikinci çeyreğinden itibaren Dağıtık Hizmet Engelleme (DDoS) saldırılarının arttığını, saldırılar karşısında önlemler alınması gerektiğini açıkladı. DDoS saldırıları 2017 yılının son çeyreğinde bir önceki çeyreğe kıyasla yüzde 43 artarken, hedeflerin yüzde 60’tan fazlasına yapılan saldırıların tekrarlandığı görüldü.

    Kripto paralar ve finansal tabanlı yeni nesil teknolojilerin kullanımının artmasına paralel olarak DDoS saldırılarının da arttığına dikkat çeken Radore Veri Merkezi Kurucu Ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kubilay Akyol, “Kısa süre önce dünyanın en önemli yazılım geliştirme platformlarından birine dünyanın en büyük DDoS saldırısı gerçekleştirildi. Saldırı yapılan platform tam 8 dakika boyunca saniyede 126 milyon paket ile toplamda 1.3 Tbps’lık bir saldırıya maruz kaldı. Bir önceki en büyük saldırı ise son saldırının yaklaşık yarısı (620 Gbps) kadardı. Bu veriler, iş sürekliliğinde kesintiye neden olabilecek yeni büyük saldırıların da habercisi” dedi.

    “Trafik şirket sunucusuna varmadan temizlenmeli”

    Zeki Kubilay Akyol, bu tür saldırıları tek bir sunucu ile karşılamak yerine, BT altyapılarının saldırının henüz kaynaktan sunucuya ulaşmadan önce filtrelendiği, yeni nesil güvenlik standartlarına uygun ve yedekli bir network altyapısına sahip veri merkezinde barındırılması gerektiğine dikkat çekti. Akyol’un verdiği bilgilere göre, Radore’de saldırı anındaki trafiğin Türkiye’nin içinde veya dışında bir kaynaktan gelmesi durumuna göre, birbirinden bağımsız çalışan 2 farklı servis, birbirini tamamlayacak ve tüm spektrumu kapsayacak şekilde devreye alınıyor.

    DDoS saldırılarına karşı dünya çapında 1.100 network ile bağlantısı bulunan Voxility network sayesinde Radore’ye yurt dışından gelen trafik süzülüyor. Böylece Türkiye’deki veri merkezine sadece temiz trafiğin gelmesi sağlanıyor. Türkiye içinden gelen trafik ise Radore DDoS Koruma Hizmeti ile yurt dışına iletilmeden temizleniyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.