DOLAR 37,9772
EURO 41,6773
ALTIN 3710,578
BIST 9379,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Çocuklar online güvenlik açıklarından SSL sertifikası ile korunuyor

    Çocuklar online güvenlik açıklarından SSL sertifikası ile korunuyor
    15.09.2020
    A+
    A-

    Yüz yüze eğitimin yerini online eğitime bırakması internet ortamında gelişebilecek riskleri arttırıyor.  Bu doğrultuda, çocuk ve genç kullanıcıların internet güvenliğini sağlamak, siber saldırıları engellemek ve internet tehditlerinden korunmak için bazı tedbirlerin alınması daha da zorunlu hale geliyor. Güvenli Server Sertifikası yani SSL teknolojilerinde farklı seçenekler ile hizmet veren İsimtescil. net, tüm tekil internet adresleri için uygun olan ETuğra, Rapid ve kendi markası olan TrustSafe ürünlerini SSL kullanıcılarına sunarak online güvenlik açıklarının önüne geçiyor.

    Araştırmalar koronavirüs pandemisiyle birlikte evde kalış sürelerinin çoğalması nedeniyle çocukların ve gençlerin interneti daha aktif kullanmaya başladıklarını gösteriyor. Yüz yüze eğitimin yerini online eğitime bırakması da internet ortamında gelişebilecek riskleri arttırıyor.  Bu doğrultuda, çocuk ve genç kullanıcıların internet güvenliğini sağlamak, siber saldırıları engellemek ve internet tehditlerinden korunmak için bazı tedbirlerin alınması bu doğrultuda zorunlu hale geliyor. Güvenli Server Sertifikası yani SSL teknolojilerinde farklı seçenekler ile hizmet veren İsimtescil. net, tüm tekil internet adresleri için uygun olan ETuğra, Rapid ve kendi markası olan TrustSafe ürünlerini SSL kullanıcılarına sunarak online güvenlik açıklarının önüne geçiyor.

    SSL sertifikası nedir?

    İsimtescil. net’in önerileri

    SSL alırken nelere dikkat etmek gerekir?

    ·       Sertifikanızı Tarafsız ve Güvenilir Üçüncü Parti Sertifika Otoritesi’nden aldığınızdan emin olmalısınız.

    ·       Dijital sertifikanızın şifreleme standardı dünya Standardı olan 128 bit’den aşağı olmamalıdır.

    ·       Sertifikanızın geçerliliğini ilgili Sertifika Otoritesi’nin Sertifika İptal Listelerinden (CRL)  gerçek zamanlı kontrol edilip edilmediğini öğrenmelisiniz.

    ·       Sertifikanızın Sigorta Kapsamında olup olmadığını öğrenmelisiniz.

    ·       Dijital Sertifikalar sanal ortamdaki dijital kimliğiniz olduğu için kimlik doğrulama evraklarının sertifika otoritesi tarafından tam olarak istendiğinden emin olmalısınız.

    ·       Sertifika Uygulama Prosedürlerini (Evrakların kontrolü, sertifikanın yayınlanması vs.) kaç gün içerisinde yerine getirdiklerini öğrenmelisiniz.

    ·       Sertifika otoritesinin kök sertifikalarının IE ve Netscape gibi günümüzde kullanılan popüler browser’larda yüklü olup olmadığını kontrol etmelisiniz.

    ·       Kurulum ve ileride karşılaşabileceğiniz problemler karşısında teknik destek alabileceğinizden emin olmalısınız.

     

    İngilizce’deki ‘Secure Socket Layer’ kavramlarının karşılığı olan SSL; ‘Güvenli Soket ve Katman’ kelimelerinin karşılığı olsa da işlev olarak daha farklı bir anlama sahip. ‘Web Server Sertifikası’, ‘Güvenlik Server Sertifikası’, “Dijital Sertifika” şeklinde de bilinen SSL teknolojisi, kullanıcılar ve web siteleri arasındaki şifrelemeyi sağlayan, standart haline gelmiş global bir uygulama olarak kabul ediliyor.

    SSL sertifikası nasıl çalışır?

    Başta çocuklar ve gençler olmak üzere dijital çağın fırsatlarından kullanıcıların güvenli bir ortamda yararlanmasını sağlamak, zararlı içeriklere yönelik koruyucu önlemler almak üzere sunulan SSL sertifikaları; kredi kartı numaraları, kullanıcı adları, şifreler, e-postalar gibi hassas bilgilerin bilgisayar korsanları ve kimlik hırsızları tarafından çalınması veya tahrif edilme riskini azaltmak için de milyonlarca çevrimiçi işletme ve kişi tarafından kullanılıyor. Temel olarak SSL, sadece kontak kurmayı amaçlayan iki taraf arasında özel bir iletişime izin veriyor. Bu özel bağlantıyı oluşturmak için ilgili web sunucusuna bir SSL sertifikası kuruluyor; sertifika, web sitesinin kimliğinin doğrulanmasını yani ziyaretçilerin sahte bir sitede olmadıklarının garanti edilmesini ve aktarılan verileri şifrelenmesini sağlıyor.

    Bir sitenin güvenli olduğu nasıl anlaşılır?

    Ziyaret edilen web sitesinin SSL uyumlu ve güvenli olup olmadığını anlamanın kolay yolları bulunuyor. Adres çubuğuna bakıldığında eğer küçük sarı asma kilit şeklinde bir işaret varsa ve adres ‘http’ yerine ‘https’ ile başlıyorsa güvenli bir sitede bulunulduğu anlaşılıyor. Yeşil veya mavi adres çubukları da yine güvenli siteleri işaret ediyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.