Çilek yurt dışı yatırımlarıyla büyüyor
Türkiye’de olduğu kadar dünyada açtığı yeni mağazalarıyla birbirinden farklı pazarlara ulaşan Çilek, tüm dünya çocuklarının Çilek kalitesi ve dolayısıyla Türk mobilyasıyla tanışmasını sağlıyor. Aktif büyüme stratejisiyle 2018’nin ilk aylarında Amerika Birleşik Devletleri’nde yeni şubesini açan Çilek; yılsonunda bu rakamı çıkarmayı hedefliyor.
Türkiye’nin sevilen markası Çilek, yurt dışı yatırımlarıyla adından söz ettirmeye devam ediyor. Bugün; 5 kıtada 71 ülkeye yayılan 500’ü aşkın satış noktasında takipçileriyle buluşan Çilek’in yurt dışında tamamı franchise sistemiyle açılmış toplam 225 satış noktası bulunuyor.
Çilek: Hedefimiz çok net; yurt dışında 1.100 satış noktasına ulaşmak
Yurt dışı büyüme stratejisinin en önemli ayaklarından biri olan fuarlara da her yıl katılım sağlayan Çilek, 2018 yılının ilk aylarında başta Katar, Çin, Singapur, Almanya ve Meksika olmak üzere dünyanın önde gelen mobilya fuarlarına katıldı. Yılsonunu kadar; ABD ve İtalya gibi ülkelerde gerçekleşecek, 12 farklı fuara daha katılmayı amaçlayan Çilek, ürünlerinin dünya çocuklarına ulaşmasının farkındalığıyla tüm fuarlarda yer almayı hedefliyor. Dünyada üç milyondan fazla çocuğun odasında Çilek ürünlerinin olduğunu söyleyen Çilek Genel Müdürü Muzaffer Çilek; “Önümüzdeki dönemde hem yurt içi hem de yurt dışındaki yatırımlarımıza devam ederek, özellikle Güney Amerika, Afrika ve Asya Pasifik gibi bölgelerde yeni ülkelere ulaşmak için çalışıyoruz. Mevcut ülkelerde de satış noktalarımızı artırarak 2023 hedefimiz olan yurt dışında 1.100 satış noktasına ulaşmak için emin adımlarla ilerliyoruz” dedi.
Çilek olarak Ar-Ge destekli inovasyon bakış açısını benimsediklerini dile getiren Muzaffer Çilek, Çilek’in Türkiye mobilya sektöründe, Ar-Ge Merkezi olup aynı zamanda ‘Tasarım Merkezi Belgesi alan ilk ve tek firma olduğunu aktardı. Çilek; “Türkiye’nin tasarım gücünü temsil etmek ve Türkiye’nin ihracat gücünü arttırmak amacıyla sektörünün geleceği; özgün tasarım, Ar-Ge ve inovasyona verdiği önem nispetinde şekillenecektir. Uluslararası pazarlarda yer almak isteyen firmaların rekabet ortamına ayak uydurabilmeleri için, sürekli yeni ve özgün tasarımlar oluşturmaları gerekmektedir.” dedi.