DOLAR 35,4922
EURO 36,4235
ALTIN 3048,267
BIST 9722,18
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    CIBAFI, TKBB ve İstanbul Ticaret Üniversitesi Katılım Finansın geliştirilmesi için stratejik iş birliği gerçekleştirdi

    CIBAFI, TKBB ve İstanbul Ticaret Üniversitesi Katılım Finansın geliştirilmesi için stratejik iş birliği gerçekleştirdi
    13.01.2025
    A+
    A-

    CIBAFI, TKBB ve İstanbul Ticaret Üniversitesi Katılım Finansın Geliştirilmesi için Stratejik İş Birliği Gerçekleştirdi

    İslami Bankalar ve Finans Kuruluşları Genel Konseyi (CIBAFI), Türkiye Katılım Bankaları Birliği (TKBB) ve İstanbul Ticaret Üniversitesi, katılım finans alanında hem Türkiye’de hem de küresel düzeyde inovasyon, araştırma ve geliştirmeyi teşvik etmek amacıyla kapsamlı bir Mutabakat Zaptı (MoU) imzaladı.

    Stratejik ortaklık CIBAFI Genel Sekreteri Dr. Abdelilah Belatik, TKBB Genel Sekreter Yardımcısı Fatma Çınar, İstanbul Ticaret Üniversitesi İslam Ekonomisi ve Ekonomik Sistemler Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Necdet Şensoy ve İstanbul Ticaret Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Dr. Osman Altay tarafından TKBB Genel Merkezi’nde imzalanan protokol ile resmileştirildi. Bu iş birliği eğitim, araştırma, sektörel gelişme ve profesyonel kapasite geliştirme alanlarında ortak çalışmalar gerçekleştirmeyi amaçlıyor.

    CIBAFI Genel Sekreteri Dr. Abdelilah Belatik, Mutabakat Zaptının imzalanmasına dair şu değerlendirmelerde bulundu: “Bu Mutabakat Zaptı, CIBAFI’nin İslami finansal hizmetler sektörünü ilerleten stratejik ortaklıkları teşvik etme taahhüdünü yansıtmaktadır. Bu iş birliği sayesinde inovasyonu teşvik edecek, profesyonel yetenekleri geliştirecek ve küresel olarak katılım finansını güçlendiren etkili girişimler geliştireceğiz.”

    TKBB Genel Sekreter Yardımcısı Fatma Çınar, Mutabakat Zaptına ilişkin şu noktalara değindi: “Bu ortaklık, sektörümüzün dinamik ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik kapsamlı bir yaklaşımı temsil etmektedir. Sektörel uzmanlık, akademik araştırma ve profesyonel gelişim alanlarındaki güçlü yönlerimizi bir araya getirerek katılım finans sektöründe sürdürülebilir büyüme için yeni fırsatlar oluşturuyoruz.”

    İstanbul Ticaret Üniversitesi İslam Ekonomisi ve Ekonomik Sistemler Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Necdet Şensoy ise, “İşbirliğimiz akademi ve sektör arasında bilgi alışverişi için güçlü bir platform oluşturacaktır. Birlikte, küresel katılım finans sektörünün gelişen taleplerini karşılayan ileriye dönük çözümler geliştireceğiz.” sözleriyle mutabakat zaptının önemini vurguladı.

    Ortaklık, mesleki gelişim programları, ortak araştırma girişimleri, sektör-akademi iş birliği, politika savunuculuğu ve pazar geliştirme faaliyetleri de dahil olmak üzere birçok iş birliği alanını kapsamaktadır.

    CIBAFI Hakkında:

    CIBAFI, 2001 yılında İslam Kalkınma Bankası (IsDB) ve bir dizi önde gelen İslami finans kuruluşu tarafından kurulmuş, kâr amacı gütmeyen uluslararası bir kuruluştur. CIBAFI, İslam Kalkınma

    İslam İş birliği Teşkilatı (OIC). Dünyanın dört bir yanındaki 30’dan fazla yargı bölgesinden 140’tan fazla üyesiyle CIBAFI, İslami finansın uluslararası mimarisinde kilit bir parça olarak kabul edilmektedir.

    İslami finansın değer önerisini korurken mevcut fırsatlardan yararlanan belirli faaliyetler ve girişimler sağlayarak İslami finansal hizmetler sektörünün büyümesini destekleme misyonunda CIBAFI, 1) İslami Finans Değerlerinin ve İlgili Politikaların ve Düzenlemelerin Savunulması; 2) Sürdürülebilirlik ve İnovasyon Entegrasyonu; 3) Sektör Araştırması ve Analizi; ve 4) Mesleki Gelişim olan Stratejik Hedefleri tarafından yönlendirilmektedir.

    Türkiye Katılım Bankaları Birliği (TKBB) Hakkında:

    Türkiye Katılım Bankaları Birliği, katılım bankacılığı sektörünü ulusal ve uluslararası alanda temsil etmek, Türkiye’de katılım bankacılığının gelişimini desteklemek, sektörün pazar payının artırılmasına yönelik çalışmalara katkıda bulunmak, mesleki ilke ve standartları geliştirmek, katılım bankalarının hak ve menfaatlerini korumak amacıyla 2001 yılında kurulmuş kamu kurumu niteliğinde bir meslek kuruluşudur. TKBB, kamu otoriteleri, düzenleyici kurumlar ve diğer paydaşlarla birlikte çalışarak sektörün Türkiye ekonomisine katkısı konusunda kamuoyu farkındalığını ve anlayışını artırmaktadır. TKBB, üye bankaların öncelikli konularını desteklemek için çeşitli çalışma komitelerine sahiptir ve kapsamlı eğitim programları yürütmektedir. TKBB, bugün itibarıyla 9 katılım bankası üyesi ile Türkiye’de katılım bankacılığı sektörünü temsil etmektedir.

    İstanbul Ticaret Üniversitesi Hakkında:

    İstanbul Ticaret Üniversitesi, 2001 yılında İstanbul Ticaret Odası tarafından kurulmuş, İstanbul’da yerleşik seçkin bir yükseköğretim kurumudur. Üniversite, Ticaret Odası ve İstanbul’un canlı ekonomik ekosistemi ile olan güçlü bağlarından yararlanarak akademi ve iş dünyası arasındaki boşluğu doldurmaya kendini adamıştır. İşletme, Hukuk ve Mühendislik dahil olmak üzere altı fakülteye sahip olan üniversite, küresel pazarların gelişen ihtiyaçlarını karşılamak üzere tasarlanmış çok çeşitli lisans, yüksek lisans ve doktora programları sunmaktadır. İstanbul Ticaret Üniversitesi ayrıca İslam Ekonomisi ve Ekonomik Sistemler Araştırma Merkezi ve Sürekli Eğitim Merkezi (SEM) gibi endüstri odaklı eğitim ve araştırma sağlamaya odaklanan çeşitli araştırma merkezleri ve enstitülere de ev sahipliği yapmaktadır. Üniversite, akademik mükemmeliyeti ve profesyonel gelişimi artırmak için yerel ve uluslararası kuruluşlarla aktif olarak iş birliği yapmaktadır. İnovasyon ve toplumsal katılım konusundaki kararlılığı, üniversiteyi bilgi transferi ve sürdürülebilir ekonomik büyümenin teşvik edilmesinde lider konuma getirmiştir.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.