DOLAR 34,5438
EURO 36,0073
ALTIN 3009,8
BIST 9549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Brand Week Istanbul üç güne yayılan yılın en ilham verici haftasını tamamladı

    Brand Week Istanbul üç güne yayılan yılın en ilham verici haftasını tamamladı
    10.11.2018
    A+
    A-

    Bu yıl “Sınır Tanımayan Fikirler” temasıyla düzenlenen Brand Week Istanbul, markaları ve fikirleriyle sınırları aşarak değişim yaratmak isteyen ve bu konuda başarılı olan sektörlerin öncü isimlerini 7-9 Kasım’da Zorlu PSM’de ağırladı. Oturumlar, sunumlar, özel etkinlikler, portfolyo buluşmaları, ödül törenleri, partiler, atölyeler, tadımlar, kitap imzaları ve daha birçok etkinlikle Brand Week Istanbul tüm şehre ilham yaydı.

    Brand Week Istanbul 3. gününün oturumlarına Mindfulness Academy Kurucu Ortağı Erhan Ali Yılmaz ile başladı. Yılmaz, “Mindfulness” başlıklı oturumunda modern hayatın getirilerini, artık hayatımıza dişimizi fırçalamak gibi düşünmeden yapacağımız eylemler olarak ekleyeceğimizi bildirdi. Çeyrek asırdan fazla süredir reklamcılık sektöründe olan Serdar Erener ise kariyeri boyunca elde ettiği deneyimleri katılımcılarla paylaştı. Günümüz reklamcılığında müzik, slogan ve karakter/ünlü kullanımının önemine değinen Erener, çalışma şeklini “markaların var olan şöhretlerini kurgulamak” olduğunu belirtti ve bu konuyla ilgili geliştirdiği formülü izleyicilerle paylaştı.

    Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Faruk Eczacıbaşı ve Psikiyatr Prof. Dr. Yankı Yazgan, gelişen teknoloji ile birlikte yarının dünyasında kararların korku üzerinden verildiğini belirterek bugünkü ayrışmanın temel sebebinin insanların birbirini dinlememesinden kaynaklandığını belirtti. Faruk Eczacıbaşı, geleceğe uyum sağlayabilmek için esnek hareket etmek, etiketlerle değil karakter ile var olmak ve en doğru bilgiye nasıl ulaşacağını bilmek ile sağlanacağını söyledi. Turizm sektörümüzün güncel durumuna odaklanan ve gelecekle ilgili atılması gereken adımların altını çizen “Türk Turizmi Sınırları Nasıl Aşar?” oturumunda Paloma Group Yönetim Kurulu Başkanı Ece Tonbul, doğaya saygı duymadan turizm sektörünün asla düşünülemeyeceğini, tüm global kriterleri gözetirken öz değerlerimize öncelik vermemiz gerektiğinin altını çizdi. Oturumda Ece Tonbul’a eşlik eden Ayhan Sicimoğlu, “Bugün turizmde ülkeyi marka haline getirmek istiyorsak, kültürümüzde bazı temel değişiklikler yapmalıyız” dedi.

    Ciner Bilgi Grubu Başkanı ve Dijital Yayınlar Genel Müdürü Dr. Mahmut Kurşun, Haberturk.com Genel Yayın Yönetmeni Yavuz Barlas ve Habertürk yazarı Fatih Altaylı’nın medyanın yeni dönemini konuştuğu oturumda geleneksel medyanın güncel durumu ve dijitale yönelen haberciliğin geleceği konuşuldu. Geleneksel medyayla ilgili olarak Fatih Altaylı, “Bundan 5 yıl önce hayal bile edemeyeceğim bir dönemdeyiz. Dijital yayıncılıkta okuyucuların reaksiyonlarını daha net görebiliyoruz. Bu benim gibi köşe yazarları için oldukça değerli” dedi. Walt Disney stüdyolarında animasyon sanatçısı, tasarımcı ve yönetmen olan Eric Goldberg, 90. yaşını kutlayan Mickey’nin ortaya çıkış hikâyesini ve zamana meydan okuyan albenisini salonu dolduran izleyicilerle paylaştı. Türkiye Basketbol Federasyonu’nun CEO’su Ömer Onan, sporun marka değeri ve iş birlikçileri nasıl bir yol izlediklerini anlattı. Markaların pek çok farklı açıdan mesajlarını basketbol ve içinde yer alan oyuncular üzerinden rahatlıkla aktarabileceğini söyleyen Ömer Onan, “Kitlelere ulaşmak spor ile daha kolay. Federasyon olarak markalarla uzun süreli iş birlikleri kurarak karşılıklı fayda sağlamak istiyoruz” dedi. Sınır tanımayan fikirlerin nasıl hayata geçtiğini anlatmak için sahneye çıkan myGini şirketinin kurucusu ve CEO’su Mehmet Sezgin, salonda kendisini dinlemeye gelen izleyicilere start-up dünyasında dikkat edilmesi gereken altın kuralları paylaşırken, Mehmet Sezgin’in konuşma sonrası gerçekleşen imzasında uzun kuyruklar oluştu.

    Sportsnet Group Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Gülüm; spor, markalar ve teknoloji dünyasındaki son gelişmeleri paylaştığı sunumunda sporun en güçlü iletişim aracı olduğuna değindi. Dünya üzerinde sporla ilgilenen insanların oranının %70 olduğunu paylaşan Gülüm, bu endüstrinin toplamda 1,6 trilyon dolarlık bir endüstri olduğunun altını çizdi. Yönetim Danışmanı Lale Saral Develioğlu moderatörlüğünde gerçekleşen “Sınırlar Aşılmak için Vardır” oturumu, Şölen CEO’su Elif Çoban, Seza Çimento Yönetim Kurulu Başkanı ve TÜRKONFED Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Yasemin Açık ve MV Holding Kurucusu Murat Vargı katılımıyla gerçekleşti. Oturumda yönetim kurullarında kadının temsili konusuna değinilirken karar noktasına gelmiş mevkilerle kadınları görmenin ilham verici yönü vurgulandı. Dijital medyanın bizi birbirimize yakınlaştırmadaki gücü ise Facebook oturumunda ele alındı. Facebook Türkiye Ülke Direktörü Derya Matraş moderatörlüğünde yapılan oturumda, YGA Başkanı Asude Altıntaş Güray, Teknasyon Kurucu Ortağı Burak Sağlık, Oyuncu Ezgi Mola ve Levent Erden konuşmacı olarak yer aldı. Ezgi Mola, sosyal medyanın sandığından çok daha etkili olduğunu, insanlara dokunmanın onlara belki de hiç hissetmedikleri duyguları aktarmanın ve atacakları önemli adımlar için heyecanlandırmanın kendisi için çok değerli olduğunu belirtti. Sahiplendiği ve “Bıdı” ismini verdiği köpeğini ilk kez bir sosyal medya paylaşımında yürek burkan bir halde gördüğünü, onun için Adapazarı’na gittiğini, “Bıdı”yı paylaşımlarında kullanarak insanlardan aldığı geri bildirimlerden bu konuya dair farkındalık yarattığını hissetmenin muhteşem olduğunu sözlerine ekledi. Burak Sağlık ise teknoloji ihracatının önemine, ülkemizde bu alanın gelişmeye ihtiyaç duyduğunu belirterek “Ülkemizde yetenekli ve geleceği parlak birçok insan var. Sadece başarısız olmaktan korkmayın daha cesur davranmaları gerekiyor” dedi.

    YouTube’un küratörlüğünde gerçekleşen YouTube Pulse ise İdil Yazar, Orkun Işıtmak, Berk Coşkun, Refika Birgül, Çağla Şıkel, Merve Özkaynak gibi YouTube içerik üreticileri ile Aleyna Tilki, Doğu Demirkol’un aralarında olduğu ünlü isimlerin katılımına sahne oldu. “Medyadaki Dönüşüm Ve Videonun Gücü” oturumunu Çağla Şıkel açtı. 1 milyon aboneye yaklaşan YouTube kanalıyla ilgili konuşan Şıkel “Beni televizyondan tanımayan çocuklar sokakta çevirip bu YouTuber’ı çok seviyorum diyorlar, bambaşka bir kitleyle tanıştım çok mutluyum” dedi. “Markalarla ilişkilerime abonelerim karar verir.” diyen Çağla Şıkel izleyicilerle arasındaki güven ilişkisinin altını çizdi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.