Bölgelere göre yatak tercihleri nasıl değişiyor?
Bambi Yatak, ihracat gerçekleştirdiği 13 farklı ülkede yaşayanların yatak tercihlerine ilişkin ilginç bir araştırmaya imza attı. Bambi Yatak’a göre;
- Polonya ve Hollanda konforlu yatakları tercih ederken
- Azerbaycan, Kıbrıs ve Romanya’da organik malzemeden tasarlanan ürünleri tercih ediyor.
- Almanya’nın Kuzeyi, Belçika ve Fransa ekstra konforlu paket üstü paket sistemiyle tasarlanan yatakları,
- Almanya’nın Güneyi ve Ortadoğu’da ki birçok ülke ise iki taraflı kullanılabilen yatakları tercih ediyor.
Üretimini İzmir’de yapan Bambi Yatak, 3 kıtada 13 ülkeye ürünlerini ihraç ediyor. Yeni bir pazara girmeden önce ise, öncelikle o ülkenin uyku ve yatak kültürünü çok iyi araştıran Bambi Yatak, sektörün dinamiklerini de yakından takip ediyor.
Ülkelerin konumları yatak tercihlerini etkiliyor
Her kültürün kendine özgü farklı yatak tercihleri ve farklı teknolojisi olduğunu söyleyen Bambi Yatak Yönetim Kurulu Üyesi Emre Gökmen, Azerbaycan, Kıbrıs ve Romanya’nın kapok bitkisinden doğal yollarla elde edilen organik kapok elyafından tasarlanan kapok yatağı tercih ettiğini aktardı. Gökmen, Almanya’nın Kuzeyi, Belçika ve Fransa’nın ekstra konfor sağlayan, ped kısmında kullanılan mini paket yay ile vücut ve yatak arasında hava dolaşımını sağlayarak ısı dengesini koruyan ve terlemeyi en aza indirgeyen paket üstü paket sistemiyle tasarlanan yatakları tercih ettiğini aktardı. Almanya’nın Güneyi ve Irak, Suudi Arabistan, Lübnan gibi Ortadoğu ülkelerinin daha uzun soluklu kullanıldığı için çift taraflı kullanılabilen yataklarda karar kıldıklarının altını çizen Gökmen, Polonya ve Hollandalıların doğal ürünlerden üretilen konforlu yataklarını aldığını belirtti. Türkiye’de yatak kültürünün batılı ülkeler kadar gelişmediğini belirten Bambi Yatak Yönetim Kurulu Üyesi Emre Gökmen, “Türkiye, yatak teknolojisini ve konforu yeni yeni araştıran, kaliteli uyku sağlığı üzerinde araştırmalar yapan bir toplum haline son zamanlarda geldi. Eskiden ürün içeriğinin ve kullanılan malzemenin bir önemi yoktu. Ancak şimdi daha bilinçli tüketici profili oluşmaya başladı. Çünkü ortalama her gün 8 saatimizi üzerinde geçirdiğimiz yataklar kişiye özel ürünlerdir. Bu yüzden vatandaşlar ürün almaya gittiklerinde kendileri için en uygun yatağı belirlemeliler. Öte yandan Avrupalılar maksimum 5 yılda bir yatak değiştiriyor. Bu rakam Türkiye’de ise 7 yıla kadar çıkıyor. Aslına bakarsanız bu rakamlar alacağınız yatağın performansına göre değişlik gösterir. Bu yüzden bu süreyi düşünerek en iyisini almaya özen göstermelisiniz.” dedi.