Boğaziçi Yönetim AŞ’de KalDer üyeliğiyle yeni bir dönem başlıyor
Türkiye Kalite Derneği (KalDer) tarafından; mükemmelliğin temel kavramlarını benimsemek ve hayata geçirmek amacıyla yürütülen Ulusal Kalite Hareketi (UKH), şirketlerin, eğitim kurumlarının yanı sıra belediyeler ve belediyelerin iştirakleri arasında da yaygınlaşmaya devam ediyor. Bu kapsamda İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Boğaziçi Yönetim AŞ, KalDer üyeliği ile UKH’ye katıldı. İmza töreni öncesinde konuşan Boğaziçi Yönetim AŞ Genel Müdürü Ethem Pişkin: “Hizmet verdiğimiz tüm İstanbulluların ortak yaşam alanlarına kaliteyle değer katmaya devam edeceğiz” dedi. KalDer Yönetim Kurulu Başkanı Görgün Özdemir ise UKH’nin kurum ve kuruluşların mükemmellik yolculuğu için bir rehber niteliğinde olduğunun altını çizerek, Boğaziçi Yönetim AŞ’nin aldığı bu karar ile yerel yönetimlerde ‘kalite’ çalışmalarında örnek kurumlardan birisi olacağını söyledi.
Mükemmellik kültürünü yaşam biçimine dönüştürerek Türkiye’nin rekabet gücünü ve refah düzeyini artırmak adına öncü çalışmalara imza atan Türkiye Kalite Derneği’nin (KalDer) yürüttüğü Ulusal Kalite Hareketi (UKH), belediyeler ve iştirakleri tarafından ilgi görmeye devam ediyor. Bu kapsamda KalDer’in en yeni üyesi İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Boğaziçi Yönetim AŞ, Ulusal Kalite Hareketi’ne katılarak kalite yolculuğunda olma kararlığını gösterdi. 1997’den bugüne, 33 ilde, 650 tesiste ve 220 bin bağımsız bölümde, ortak yaşama değer katan hizmetleriyle İstanbul’un yaşam kalitesine katkı sağladı. Tesis yönetiminde kaliteyi benimseyen Boğaziçi Yönetim AŞ, KalDer üyeliği ile Ulusal Kalite Hareketi’ne katılarak bu vizyonunu taçlandırıyor.
Kemerburgaz Kent Ormanı’nda gerçekleştirilen imza törenine; KalDer Yönetim Kurulu Başkanı Görgün Özdemir, Boğaziçi Yönetim AŞ Genel Müdürü Ethem Pişkin ve KalDer Genel Sekreteri Sabri Bülbül katıldı. “Ulusal Kalite Hareketi İyi Niyet Bildirgesi” imza töreni öncesinde konuşan Genel Müdür Ethem Pişkin şunları dedi: “Büyük İstanbul Otogarı ve Kemerburgaz Kent Ormanı başta olmak üzere, İBB birimlerinin de desteğiyle hizmet verdiğimiz tüm tesislerde kısa süre içinde başarılı çalışmalara imza attık. KalDer ile imzaladığımız bildirge sayesinde hem hizmet prensiplerimiz hem de çalışanlarımız için yepyeni bir süreç başlatıyoruz. Boğaziçi Yönetim AŞ olarak kalite odaklı yaklaşımımız sayesinde, faaliyet gösterdiğimiz tüm tesislerin kullanıcıları ve şirket çalışanlarımız için mükemmel sonuçlar ortaya koyacağımıza inanıyorum. Kaynaklarımızı ve süreçleri doğru bir strateji ile yöneterek, dijital dönüşümü yaygınlaştırıp hizmet kalitemizi daha da sürdürülebilir ve kalıcı kılmak isteriz. Hizmet verdiğimiz tüm İstanbulluların ortak yaşam alanlarına kaliteyle değer katmaya devam edeceğiz.”
“Boğaziçi Yönetim AŞ, yerel yönetimlerde ‘kalite’ çalışmalarında örnek kurumlardan birisi olacak”
KalDer Başkanı Görgün Özdemir ise pandeminin ardından kurum ve kuruluşların hem hizmet kalitelerini artırmak hem de oluşan yeni şartlara uyum sağlamak için çözüm arayışına girdiğini, UKH’nin de bu amaçla doğru adres olduğunu vurguladı. Özdemir, bu kapsamda UKH’ye katılan kurum ve kuruluşların sayısının 700’ü aştığını anlattı. Boğaziçi Yönetim AŞ ’nin UKH’ye katılarak EFQM Modeli’ni uygulama sürecine başlamasının, kurumsal gelişim ve performans adına önemli bir rehber olacağını belirten Özdemir, “Boğaziçi Yönetim AŞ bu kararı ile yerel yönetimlerde ‘kalite’ çalışmalarında örnek kurumlardan birisi olacak, KalDer olarak tüm bu yolculukta kurumumuz ile yan yana olacağız” dedi.
UKH ile mükemmellik yolcuğunun ilk adımları belirleniyor!
Ulusal Kalite Hareketi Programı ile öncelikli olarak kurum ve kuruluşların, EFQM Modeli çerçevesinde kurumsal olgunluk seviyeleri belirleniyor. Belirlenen seviye doğrultusunda kuruluşa, mükemmellik yolculuğu için bir yol haritası sunularak, mükemmellik yolculuğunun ilk adımları belirleniyor. Yapılan değerlendirmelerin ardından kurum ve kuruluşların; kuvvetli ve iyileştirmeye açık alanları tespit edilerek, iyileştirme planları hazırlanıyor. Kuruluşlar; olgunluk seviyesine bağlı olarak 2 ile 5 yıl arasında değişebilen zaman zarfında kararlılık, yetkinlik ve olgunluk seviyeleri olarak adlandırılan mükemmellik aşamalarını tamamlayıp Türkiye Mükemmellik Ödülleri’ne başvurabiliyorlar.