DOLAR 34,5596
EURO 36,0143
ALTIN 2998,864
BIST 9432,71
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Binanızın içindeki tesisat seslerinin ve etkilerinin farkında mısınız?

    Binanızın içindeki tesisat seslerinin ve etkilerinin farkında mısınız?
    27.04.2018
    A+
    A-

    GF Hakan Plastik, 27 Nisan Gürültü Farkındalık Günü’ne dikkat çekmek için “Binanızın içindeki tesisat seslerinin farkında mısınız?” sorusunu yöneltiyor.

    Milyonlarca insanın bir arada yaşadığı kentlerde en büyük sorun olan ses/gürültü kirliliğinin önlenmesi, beklentinin ötesinde bir zorunluluk olarak karşımıza çıkıyor. Dış seslerin yanı sıra özellikle gürültüye çok hassas binalar olarak tanımlanan konut, yataklı hizmet veren sağlık kurumları, çocuk ve yaşlı bakım evleri, yatılı eğitim kurumları, öğrenci yurtları, kültürel ve turistik tesisler gibi kullanım alanlarında tesisat kaynaklı iç gürültülerin de önüne geçilmesi gerekiyor.

    Temiz su tesisatındaki çap daralmaları, daralan noktalardan geçerken kavitasyon oluşumu, sifonlarda boşaltma, doldurma elemanlarındaki parça ve mekanizmalar ve bunların bağlantılarından boşaltılan sular boru içinde ses oluşturuyorlar. Bu ses, binalar ne kadar yüksek ve ara hatlara bağlanan su kaynakları ne kadar fazla ise daha da artıyor.

    İyi bir tesisatın gerçekten sessiz olması gerektiğini belirten GF Hakan Plastik yetkilileri, bina içindeki bu tip gürültülere de dış kaynaklı gürültüler kadar insan sağlığı açısından dikkat edilmesi gerektiğini belirtiyorlar. Çünkü farkında olmadan maruz kalının bu sesler uyku bozuklukları, konsantrasyon bozuklukları, sıkılma duygusu ve kızgın olma hali gibi sorunların önünü açıyor. Tesisatlarda kullanılan borularda 20 desibel ve altının sessiz olarak kabul edildiğini SİLENTA Premium boru sisteminin ise 13 desibel ile bu derecenin çok altında kaldığının altını çizen yetkiler, yapılarda mükemmel bir ses yalıtımı ve gürültüsüz ortamlar için bu bu tip ürünlerin tercih edilmesini tavsiye ediyorlar.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.