DOLAR 34,5401
EURO 35,9965
ALTIN 2992,543
BIST 9549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Bilgi ‘Tık’ta değil, ‘Tıp’ta

    Bilgi ‘Tık’ta değil, ‘Tıp’ta
    11.04.2017
    A+
    A-

    Özellikle internet ortamında, sık görülen ve kronik seyir gösteren bir çok deri hastalığının, umut tacirleri ve bu konuda uzman olmayanların hedefi haline gelerek bir çok sorunlara sebep olması dermatologları harekete geçirdi. Türk Dermatoloji Derneği, konularında deneyimli akademisyen ve uzmanlar tarafından yazılan ve ülkemizde sık görülen 55 farklı deri hastalığı ile ilgili olarak 1 milyon broşür bastırıp, ülkemizdeki tüm üniversite ve eğitim ve araştırma hastaneleri ile büyük devlet hastanelerine gönderdi. Bilinçlendirme çalışmasıyla ilgili Türk Dermatoloji Derneği adına yönetim kurulu üyesi Prof. Dr. Nilgün Şentürk şu açıklamaları yaptı:
    DERİ EN BÜYÜK ORGANDIR
    Deri vücudumuzun dış yüzeyini kaplayan en büyük organımızdır. Derimiz; bizi sıcak, soğuk, güneş, rüzgar, enfeksiyonlar, kimyasal ajanlar, travma gibi dış etkenlerden koruma ve vücudumuzun ısısını düzenleme gibi temel fonksiyonunun yanı sıra estetik açıdan da güzel görünmemizi sağlamaktadır.
    DERMATOLOGLAR HANGİ HASTALIKLARI TEDAVİ EDER?
    Dermatologlar; deri hastalıkları ve cinsel yolla bulaşan hastalıklarla sınırlı kalmayıp, saç, tırnak, ağız ve dilde ortaya çıkan hastalıkların da tanısını koyup, tedavisini uygularlar. Özellikle son yıllarda, daha çok genç ve güzel görünmek için dermatoloji alanında kozmetik uygulamalar daha çok ön plana çıkmaya başlamıştır. Esas olarak yaşlanmayı geciktirmek amacıyla PRP, mezoterapi, dolgu, botilinum toksin uygulamaları ile ayrıca lazer cihazları kullanılarak yapılan uygulamalar da kozmetik dermatolojinin alanına girmektedir.
    İNTERNET BİLGİSİNİN BÜYÜK KISMI TIBBİ BİLGİ DEĞİL, ŞÜPHE EDİN
    Özellikle internet ortamında, sık görülen ve kronik seyir gösteren birçok deri hastalığı, umut tacirlerinin ve bu konuda uzman olmayanların hedefi haline gelmiştir. Bu konuda doktor bile olmayan, ya da uzmanlık alanı dermatoloji olmayan kişiler, sadece ticari kaygılarla toplumda sık görülen sivilce, leke, saç dökülmesi, sedef, vitiligo, egzema ve mantar hastalıkları gibi hastalıklar için umut tacirliği yapmakta ve bu hastalıklara kesin çözüm bulduklarını öne sürmektedirler.
    ÜRÜN SATIN ALMAYIN, ÖNCE HEKİME BAŞVURUN
    Hastalar, deri hastalıkları için doktordan önce aktarlara gitmekte ya da güvenli olmayan ama internetten kolayca ulaşılabilen ürünler ile çare aramaktadır. Kronik gidişli deri hastalıkları için “kesin çözüm” veya “kökünden çözüm” gibi garanti vaatler sunulması bu tacirlerin işini kolaylaştırmaktadır.
    BİTKİSEL ÜRÜN KABUS YAŞATABİLİR
    Günümüzde çok popüler olan bitkisel ürünler birçok deri hastalığı için hiç bir bilimsel temeli ve geçerliliği olmadan “doğal” ya da “bitkisel tedavi” adı altında pazarlanmakta ve bilimsel etkinliği kanıtlanmış ilaç tedavilerine üstün tutulmaktadır. Hastalar, ilaçları kimyasal madde diye kullanmak istememekle birlikte bitkisel olarak sunulan maddelerin çoğunun içeriğinde kimyasal maddeler bulunmaktadır. Bu tip ürünler bu hastalıkları tedavi edemedikleri gibi bazen kalıcı hasarlara da yol açabilmektedir.
    DERİNİZİ DERMATOLOGLARA EMANET EDİNİZ
    Bu broşürler ile deri ve zührevi hastalıkları konularında hastalarımıza güncel ve bilimsel bilgileri aktarmaya çalışılmıştır. Deriniz bizim için kıymetlidir. Hem dermatolojik hastalıklarınızın tedavisi hem de sağlıklı ve genç görünümünüzü korumak için derinizi dermatologlara emanet ediniz. Hasta bilgilendirme broşürlerine TDD web sitesinden ulaşabilirsiniz.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.