DOLAR 34,5424
EURO 36,0063
ALTIN 3005,886
BIST 9549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    bcc Turkey‘den kurumsal sürdürülebilirlik başarısı sağlayan mentorluk ve koçluk programı

    bcc Turkey‘den kurumsal sürdürülebilirlik başarısı sağlayan mentorluk ve koçluk programı
    27.11.2018
    A+
    A-

    Kurumların sürdürülebilir verimliliğine katkı sağlamak amacıyla faaliyet gösteren bcc Turkey, uluslararası alanda başarısını kanıtlamış, duygu bilimini koçluk ve mentorluk iletişim modeli ile birleştiren ödüllü programı ile kurumsal gelişime önemli katkılar sağlıyor. bcc Turkey, katıldığı Mentorluk ve Koçluk Konferansı 2018‘de programın başarısını örnek firma uygulamasıyla tanıttı.

    Avrupa genelinde mentorluk ve koçluk alanında başarılı uygulamaları teşvik etmek ve başarılı uygulama beklentilerini artırmayı hedeflemek doğrultusunda faaliyet gösteren EMCC Türkiye tarafından 21–22 Kasım 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilen Mentorluk ve Koçluk Konferansı‘nda bcc Turkey, kurumsal sürdürülebilirlik başarısı sağlayan mentorluk ve koçluk programı hakkında bilgi verdi.

    Kurumsal Gelişimde Sürdürülebilirlik Örneği: Dimes’te Duygu Bilimi ile Dönüşüm“ oturumunda bcc Turkey kurucu ortakları Banu Koç Çakan ve Cem Atat, kurumlardaki gelişim çalışmalarına sürdürülebilir olumlu etki ve sistemsel dönüşüm yaratma konusunda yaşanmış bir örneği katılımcılara tanıttı.

    Kurumsal gelişimde başarısını kanıtlamış program

    Kurumsal Gelişimde Sürdürülebilirlik Örneği: Dimes’te Duygu Bilimi ile Dönüşüm“ başlıklı oturum; Dimes İnsan Kaynakları Direktörü Yelda Tavlan, bcc Turkey Kurucu Ortağı, PCC Duygusal Zeka Mentoru  ve İleri Eğitmeni, Endüstri Psikoloğu Banu Koç Çakan, bcc Turkey Kurucu Ortağı PCC, Duygusal Zeka Mentoru ve İleri Eğitmeni Cem Atat‘ın katılımıyla gerçekleşti.

    Oturumda Türkiye‘de bcc Turkey‘in uyguladığı, duygu bilimini koçluk ve mentorluk iletişim modeli ile birleştiren ve dünyanın birçok ülkesinde önde gelen kurumlarda uygulanan Training Industry Değerlendirme ve Gelişim Ödülü ile Brandon Hall Grup Liderlik Gelişimi Mükemmellik Ödülleri Altın Madalya Ödülü sahibi program tanıtıldı.

    bcc Turkey kurucuları, dünyada birçok örneği olan programın Türkiye‘de de uygulanarak başarı sağlamış bir örneğinin tüm süreçlerini paylaştı. Buluşmada, kurumların gelişim çalışmalarında bir adım ötesine nasıl geçebilecekleri duygu bilimi, koçluk ve mentorluk yaklaşımları deneyimsel bakış açısıyla aktarıldı.

    Sürdürülebilirlik için mentorluk ve koçluk

    bcc Turkey Kurucu Ortakları Banu Koç Çakan ve Cem Atat, kurumsal firmalarda mentorluk ve koçluğun önemi hakkında şunları kaydetti: “VUCA çağında kurumların en çok ihtiyaç duydukları konuların başında kurum içindeki profesyonellerin dinamik iş yaşamı koşullarıyla uyumlanabilmesi ve bunu olumlu olarak performanslarına yansıtması geliyor. Araştırmalara göre yapılan gelişim çalışmalarının başarısı ve istenilen sonuçlara ulaşılması, çalışmaların sürdürülebilir olmasıyla doğrudan bağlantılı. Söz konusu sürdürülebilirliğin sorumluluğu tarafsız bir İnsan Kaynakları departmanının varlığı ve yapacakları gelişim çalışmalarıyla mümkün. Bu amaçla, kurumsal eğitim ve gelişim programlarını yapmanın yanı sıra İnsan Kaynakları ekiplerinin tüm kurum çalışanlarının gelişimlerini sürdürülebilir kılabilmeleri için mentorluk ve koçluk yetkinlikleri kazanmaları gerekiyor.”

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.