DOLAR 34,2414
EURO 37,1726
ALTIN 3009,315
BIST 8782,44
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Basın Ekspres’in aile sitesi Karmar Sakura’da teslimler başladı

    Basın Ekspres’in aile sitesi Karmar Sakura’da teslimler başladı
    21.10.2024
    A+
    A-

     

     

    Çevre ve aile dostu bir proje olan Karmar Sakura’da teslimlere başlandı. Karmar tarafından inşa edilen proje, yalıtımından gri su sistemine, dış cephesinden güneş enerji sistemine kadar birçok özelliği ile kullanıcılarına enerji ve bütçe tasarrufu, konfor ve huzur vaat ediyor. Karmar Sakura’nın dış cephesi 10 yıl sonra bile ilk günkü duruşunu korumada iddialı…

     

    Karmar AŞ tarafından İstanbul Basın Ekspres Yolu üzerinde inşa edilmekte olan Karmar Sakura projesinde teslimlere başlandı. Ailelere yönelik bir yaşam projesi olarak hayata geçen Karmar Sakura, bünyesinde barındırdığı ticari alanları ile Basın Ekspres sakinlerini mini bir çarşıya da kavuşturuyor. 15 Temmuz Mahallesi’nde inşa edilen 241 daire ve 57 ticari birimden oluşan proje, gri su sistemi, yerden ısıtma, hem yatay hem dikeyde kullanılan yalıtım malzemeleri, 10 yıl geçse bile ilk günkü görüntüsünü kaybetmeyecek dış cephe malzemeleri ile kullanıcılarına konfor, aile bütçesinde tasarruf ve huzur vaat ediyor.

    “Kullanıcısını memnun etmeyen proje, yatırım değerini hak etmez”

    Projeyi tasarlarken maliyeti değil, kullanıcı konforunu öncelik kabul ettiklerini belirten Karmar AŞ İcra Kurulu Başkanı ve Yüksek Mimar Emrullah Yedikardeş “Yaşarken kullanıcılarını memnun etmeyen hiçbir proje, kullanıcılarının gözünde, alım bedeli ne olursa olsun, yatırım değerini hak etmez. Biz her projemizi içinde sanki bizler ve sevdiklerimiz yaşayacakmış gibi tasarlamayı ilke ediniyoruz” dedi.

    Emrullah Yedikardeş bu vizyonla tasarladıkları Karmar Sakura’nın hem ülke ekonomisine hem de yaşayanlarına sunduğu yararları şu sözlerle özetledi:

    Gri su kullanan ilk projelerden

    ‘Karmar Sakura İstanbul’da gri suyu kullanan ilk projelerden. Lavabolarda, duşlarda kullanılan ve katı atık barındırmayan, tamamıyla kirlenmemiş sulara gri su deniliyor. Biz bu suyu alıp, arıtarak yeniden klozetlerde kullanıma sokuyoruz. Klozete basılan sular, temiz suyun sarfiyatıdır. Bahçelerde ise yağmur suyunu kullanacağımız sistemi kuruyoruz. Böylece daha az su kullanarak hem bütçeye hem çevreye katkıda bulunuyoruz.

    Karmar Sakura’da mahremiyete ve komşuluk hukukunun düzgün işlemesine önem veriyoruz. İstanbul’da çok yaygın bir uygulama değil ama biz daireler arası çift duvar sistemiyle ses izolasyonu yapıyoruz. Maliyeti artırabiliyor ama konfor bakımından düzgün bir yaşam alanı sunuyoruz.

    Yapı inşa ederken birçok insan hala mantolamanın gerekliliğini konuşuyor. Biz en son kalite izolasyonu sağlayan malzemeleri kullanıyoruz. Örneğin dış cephede seramik, fibercement gibi bir kaplama yapıyoruz ki bu şehir ölçeğinde binanın 10 yıl geçse bile sanki daha yeni yapılmışçasına görünmesini de sağlayacak, rüzgardan, nemden aşınmasını da engelleyecek.

    Isıtma gideri yüzde 40 düşer

    Yerden ısıtma sistemi kullanarak hem kullanıcılara alandan kazandırıyoruz, hem de ısıtma giderlerini yüzde 40’a kadar düşürüyoruz. Bunun bir başka faydası daha var, zeminde köpük kullanıldığı için, ses izolasyonu da yapmış oluyoruz.

    Bütün bunlar yapım maliyetini artıran unsurlar ama biz, konforu artırarak kullanıcıların hayatına olumlu etki etmenin peşindeyiz…”

    Karmar AŞ tarafından inşa edilen Karmar Sakura projesi, geniş metrekareleri, konforlu daire tasarımları ve huzur veren peyzajıyla aileler için büyük bir cazibe merkezi olarak konumlandırıldı. Projede ortak kullanım için planlanan 4 bin metrekarelik yeşil alan ise adeta mini bir millet bahçesini siteye taşıyor. Daire sahiplerine özel, 20 metrekareden 90 metrekareye kadar mahremiyetin özel alanla korunduğu toplam 4000 metrekare bahçe alanları da Karmar Sakura’da yaşayacak olanları bekliyor. Karmar Sakura’nın mimarisi ve yaşam alanları ev sahiplerinin her iklimde güneşi en verimli şekilde kullanabileceğ

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.