BAMBU’da girişimciler için 3’üncü dönem başlıyor
Dokuz Eylül Teknoloji Geliştirme Bölgesi – DEPARK’ta, Netmarble Türkiye sponsorluğunda açılan İzmir’in ilk Oyun Hızlandırma ve Ön Kuluçka Merkezi ‘BAMBU’nun 3’üncü dönem kayıtları başladı. Girişimci adayları 28 Eylül 2918 Cuma gününe kadar başvurabilir.
Dokuz Eylül Üniversitesi ve Netmarble Türkiye işbirliğinde, Dokuz Eylül Teknoloji Geliştirme Bölgesi (DEPARK) ve Dokuz Eylül Teknoloji Transfer Ofisi (DETTO) bünyesinde kurulan ‘BAMBU Oyun Hızlandırma ve Ön Kuluçka Merkezi’, İzmir başta olmak üzere dijital oyun sektöründeki tüm yaratıcı kişileri ve oyun geliştiricileri buluşturmayı amaçlıyor. İlk iki dönemi girişimci adaylarından büyük ilgi gören BAMBU Hızlandırma Programı’nın 3’üncü dönemi için kayıtlar başladı.
Özgün bir oyun projesi olan herkes başvurabilir
Dijital oyun sektöründeki yaratıcı fikirleri iş hayatına kazandırmak için öğrenme ve uygulama sistemlerini içeren, herkese açık ve ücretsiz bir program olan BAMBU’ya başvurular 28 Eylül 2018 Cuma günü mesai bitimine kadar devam edecek. www. bambu. depark. com adresinden online olarak yürütülecek olan program başvuru sürecinde, girişimciler Workinlot’ın sağladığı imkânlarla Yalın Metodolojileri kullanarak iş modellerini geliştirecek. Bu programdan mezun olan girişimciler, BAMBU’nun gerçekleştireceği bir değerlendirme sonrasında, Bambu Hızlandırma Programına dâhil olma hakkını kazanacak. Hızlandırma Programı sonunda gerçekleştirilecek DEMODAY’de başarılı olan girişimciler, Ön Kuluçka Programı ile girişimlerini BAMBU TINAZTEPE lokasyonunda geliştirmeye hak kazanacak.
Toplam 150 saatin üzerinde eğitim verildi
Bugüne dek BAMBU Hızlandırma Programı kapsamında; 1. Dönemde 56 mentor ile 22 girişimciye destek verildi ve 110 saat mentorluk görüşmesi gerçekleştirildi. 2. Dönemde ise 72 mentor ile 26 girişimciye destek verilip, BAMBU Oyun Kuluçkası’nda 14 girişimci ile birlikte, toplamda 150 saatin üzerinde mentorluk görüşmesi gerçekleştirildi.
Teknoloji ile oyunu birleştiren BAMBU Oyun Hızlandırma Programı, kaliteli oyun geliştiren girişimcileri bir araya getirmeyi amaçlayan ve özgün bir oyun fikrim var ve bu fikri geliştirerek farklı deneyimler elde etmek istiyorum diyen tüm girişimcilerimizi bekliyor.
DEPARK NEDİR?
DEPARK A.Ş, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı 4691 sayılı Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Kanunu ile kurulmuş Dokuz Eylül Üniversitesi’nin teknoloji geliştirme bölgesidir. Bünyesinde faaliyet gösteren 120’yi aşkın firmaya ev sahipliği yaparak Dokuz Eylül Üniversitesi’nin Tınaztepe ve İnciraltı kampüslerinde faaliyet göstermektedir.
DETTO NEDİR?
Dokuz Eylül Teknoloji Transfer Ofisi (DETTO), (TÜBİTAK 1513) teknoloji transfer ofisleri destekleme programı kapsamında bilginin ve yeniliğin üretilip toplumun faydasına yönelik ticarileşebilir teknolojik ürün ve hizmete dönüştürülmesine, etkin bir üniversite – sanayi işbirliği mekanizmasının oluşturulması ve sürdürülebilirliğinin sağlanması için; Ar-Ge, yenilik, girişimcilik ve ticarileşme alanlarında çalışan bir oluşumdur.
BAMBU NEDİR?
BAMBU, Dokuz Eylül Üniversitesi, Dokuz Eylül Teknoloji Transfer Ofisi (DETTO) ve Dokuz Eylül Teknoloji Geliştirme Bölgesi (DEPARK) tarafından teknoloji tabanlı iş fikirlerinin, olgunlaşıp ticarileşerek son kullanıcılara ulaşmasına katkıda bulunan bir hızlandırma ve ön kuluçka merkezidir. BAMBU, bilgiyi, kaynakları, fikirleri ve yetenekli kişileri bir araya getirir ve girişimlerin pazara çıkışları için en iyi yolu bulmalarına yardımcı olur.
BAMBU HIZLANDIRMA PROGRAMI NEDİR?
BAMBU Hızlandırma Programı, iş fikirlerinin hızla olgunlaşabilmesi ve pazara çıkabilmesi için hazırlanan, yoğun bir şekilde eğitim, workshop ve mentorluk faaliyetleri içeren 10
haftalık programdır. Hızlandırma Programı,iş modeli oluşturma ve doğrulama, müşteri geliştirme, ürün-pazar uyumu, pazara çıkış, finansmana erişim ve çözüm ortakları oluşturma gibi kritik alanlarda girişimcilere profesyonel destekler sunar.
Girişimcilere Hızlandırma Programı kapsamında sağlanan hizmetler;
Girişimcilik ve İş Modeli Eğitimleri
İşletme Eğitimleri
Workshop ve Deneyim Paylaşımları
Mentorluk
Girişimci Koçluğu
Fikri Mülkiyet Sınai Haklar Desteği
Stratejik Plan Geliştirme Desteği
Ortak Çalışma Alanı
Ürün Geliştirme Desteğine Erişim
Ekosisteme Erişim & Networking
Finansal Kaynaklara Erişim