DOLAR 33,9762
EURO 37,6709
ALTIN 2727,447
BIST 9771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Aycan Fenercioğlu: “PGYF ile sektörün önü açıldı, biz de hızlı adımlar atacağız”

    Aycan Fenercioğlu: “PGYF ile sektörün önü açıldı, biz de hızlı adımlar atacağız”
    17.07.2024
    A+
    A-

    Fenercioğlu Yönetim Kurulu Başkanı Aycan Fenercioğlu: Biliyorsunuz, SPK, Gayrimenkul Yatırım Fonlarına İlişkin Esaslar Tebliği’nde önemli değişiklikler yaptı, yatırım fonlarının şemsiye fon olarak kurulamayacağına ilişkin yasak kaldırıldı, projeden gayrimenkul yatırım fonu kurulmasının da önü açıldı.

    Sektörümüz adına çok önemli gördüğümüz bu düzenleme, gayrimenkul sektörüne önemli katkı sağlayacak. Kredi faizlerinin yüksek olması nedeniyle finansman noktasında yaşanan sıkıntı, sektörde bir durgunluk yaratmıştı. Bu nedenle düzenleme sektörün önünü açacak.

    Bu uygulamanın yurt dışında çok sayıda örneği var zaten, Türkiye’de de başarıyla uygulanacağını düşünüyoruz. Düzenleme, kentsel dönüşümden sosyal konut ihtiyacına ve arz sıkıntısının giderilmesine kadar birçok alanda katkı sağlayacak. Konut arzının yanı sıra kentsel dönüşümü de hızlandıracak bu düzenlemeyi çok önemsiyoruz. Düzenleme ile birlikte her iki tarafta da verimli bir finansman modeli hayata geçmiş oldu, düşük maliyetli finansmana erişim herkes için cazip olacak. Hali hazırdaki gayrimenkul yatırım fonlarımızla birlkte yeni yönetmeliğe uygun şekilde hızlı adımlar atacağız.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.