Avrupa Veri Merkezi’nde tesisatın kalbi, Masdaf güvencesinde
Enerji ve su kaynaklarını koruyan akıllı pompa teknolojileri ile 44 yıldır yurt içinde ve yurt dışında ki prestijli projelerin çözüm ortağı olan Masdaf, satış öncesinde olduğu kadar satış sonrasında da iş ortaklarına kesintisiz teknik destek sunmaya devam ediyor.
Çorlu’da inşa edilen “Tekirdağ Avrupa Veri Merkezi” projesinin çözüm ortağı olan Masdaf, sahada düzenlediği eğitimde projenin teknik ekibine; devreye aldığı yeni nesil pompa teknolojileri, avantajları ve çalışma prensipleri hakkında bilgiler verdi.
Dijitalleşmenin giderek önem kazandığı günümüzde verilerin güvenli bir şekilde depolanması ve saklanmasını sağlayacak Veri Merkezleri’ne olan (Data Center) ihtiyaç hızla artıyor. Özellikle son yıllarda yerli ve milli kaynaklarla inşa edilen veri merkezleri ile dijital verilerin saklanması konusunda dışa bağımlılığın azaltılması, yüksek güvenlik, hız ve erişilebilirlik hedefleniyor. Bu hedefler doğrultusunda Türkiye’nin veri merkezlerine bir yenisi daha eklendi. Çorlu’da 43 bin metrekare kapalı ve 6 bin 800 metrekare beyaz alana sahip olacak şekilde inşa edilen “Tekirdağ Avrupa Veri Merkezi”, yeşil bina ve çevreye uyumlu olduğunu belgeleyen “Leed Gold” sertifikasıyla da onaylandı.
Birçok sistem çözümünde yerli ve milli ürünler kullanan Tekirdağ Avrupa Veri Merkezi; ısıtma – soğutma – sirkülasyon pompalarında, yangın pompasında, hidrofor ve atık su pompa gruplarında da Türkiye pompa sektörünün yerli ve köklü markası olan Masdaf’ı tercih etti.
Prestijli projelerin çözüm ortağı olan Masdaf’ın Leed Gold sertifikasının gerekliliklerini karşılayan çevreci, verimli ve uzun ömürlü pompa teknolojileri, Modbus uyumu ile pompa ve frekans konvertörü arasında bilgi alışverişi sağlayarak, harici bulut çözümleri ve harici sensörler ile sistemi uzaktan izleme olanağı sunacak.
Satış öncesinde olduğu kadar satış sonrasında da iş ortaklarına kesintisiz teknik destek sunan Masdaf, sahada düzenlediği eğitimle, Avrupa Veri Merkezi’nin teknik ekibine; devreye aldığı yeni nesil pompa teknolojileri, avantajları ve çalışma prensipleri hakkında detaylı bilgiler verdi. Masdaf Bina Teknolojileri Grubu Satış Yöneticisi Cansu CANCA, eğitimde gerçekleştirdiği sunumda; Avrupa Veri Merkezi’nin basınçlı su ihtiyacını karşılayacak su basınçlandırma sistemleri, ısıtma ve soğutma sirkülasyon pompaları, kirli ve atık suların transferinde etkili çözümler sunan dalgıç pompalar ve binanın yangın güvenliğini sağlayacak yangın pompalarını anlattı.
MultiHexa serisi hidroforlarda kullanılan GenIO Motor Üstü Frekans İnvertörleri ile maksimum sistem verimliliği hedeflediklerini belirten CANCA, sözlerine şöyle devam etti: “GenIO Motor Üstü Frekans İnvertörleri ile değişken debili tüketim şartlarında frekans değişimini kompanze ederek, pompaların daha verimli çalışmasını ve basıncın sürekliliğini sağlıyoruz. Pompaların her birinin toplam çalışma saatlerini de görüntüleyen GenIO Motor Üstü Frekans İnvertörleri ile enerji verimliliğinin yanı sıra çoklu pompa sistemlerinde gerçek zamanlı eş yaşlanma avantajı sunuyoruz. Hidrofor setlerinde bulunan invertör ve EMC panolar sayesinde elektrik şebekesinde meydana gelebilecek akım ve gerilim harmoniklerini engelliyoruz. Ayrıca arıza hallerinde de arızalı pompanın devre dışı bırakılmasını sağlayarak, yedek pompanın otomatik olarak devreye alınmasını ve sistemin herhangi bir aksaklığa neden olmadan çalışmasını sağlıyoruz.
Genio INM Kuru Rotorlu Sirkülasyon Pompalarıyla ısıtma ve soğutma sisteminde kesintisiz akışkan sirkülasyonunu sağlıyoruz. Pompaların her birinin Modbus üzerinden ayrı ayrı izlenebildiği ve uzaktan müdahale edilebildiği teknolojimizle veri odalarında iklimlendirmenin güvenilirliğini sağlıyoruz.
Kirli ve atık suların transferinde etkili çözümler sunan “ENDURO Dalgıç Pompa”larla da atık suların taşınması işlemi sırasında oluşabilecek koku, sıvı sızdırma ve tıkanma sorununu ortadan kaldırıyoruz. Pompa sistemlerindeki mekanik salmastradan veya herhangi bir sebepten dolayı oluşabilecek kaçakları erken uyaran “su kaçağı elektrodu” ile sistemin kesintiye uğramasını önlüyoruz. Oluşabilecek sorunun, binadaki konfor şartlarını etkilemesine müsaade etmeden müdahale edilmesine imkân sağlıyoruz” dedi.
Avrupa Veri Merkezi’nin yangın güvenliğini sağlayacak yangın pompaları hakkında da detaylı bilgiler veren CANCA, projede kullanılan yangın pompalarının dünyanın en yüksek kalite standardı olan FM (Factory Mutual) ve uluslararası bağımsız bir mühendislik ve güvenlik şirketi olan UL (Underwriters Laboratories) tarafından sertifikalandırıldığını belirtti. Sunumunda yangın pompaları için periyodik bakımın önemine de değinen CANCA, ”Sulu yangın söndürme sistemlerinin basınçlandırılmasında kullanılan yangın pompalarının, yangın felaketine karşı zamanında müdahale imkanı sunabilmesi ve binalarda güvenliği sağlayabilmesi için kurulum sonrasında periyodik olarak muayene, test ve bakımdan geçirilmesi oldukça önemlidir. Yangın pompa sisteminin her an yangın olacakmış gibi çalışmaya hazır bir şekilde tutulması ve bunun sağlanabilmesi için de günlük, haftalık, aylık ve yıllık bakımlarının düzenli olarak yapılması gerekir” açıklamasında bulundu.
Program, sahada düzenlenen uygulamalı eğitimin ardından sona erdi.